Elengedhetetlen a klíma szakszerű leszerelése

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy klíma beszereléshez szakemberre van szükség, mivel csak engedéllyel rendelkező szakember szerelhet be klímát hazánkban. Arról nem is beszélve, hogy a megfelelő működéshez szakszerű telepítés kell. Nézzük meg, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha lefelé szeretnénk a klímát szerelni.

A klíma leszerelésnél sokan már nem ügyelnek annyira a szakszerűségre, hanem inkább az a fontos, hogy minél gyorsabban és olcsóbban lekerüljön a klíma. Emiatt akár saját maguk is belevágnak a leszerelésbe, pedig az több szempontból sem túl jó ötlet.

A klíma rendszerben található gáz veszélyes anyagnak számít, nem szabad tehát csak úgy a levegőbe kiengedni, hanem le kell azt szakszerűen fejteni. Egy átlagos háztulajdonos erre nem képes. Legtöbbször ráadásul a klímát csak ideiglenesen kell leszerelni, és egy felújítást, építkezést, festést követően visszakerül az eredeti helyére. Ha felszereléskor új gázzal kell feltölteni a rendszert, akkor az sokkal többe fog kerülni, mint a szakszerű leszerelés díja. A szakszerű klíma leszereléshez hozzátartoznak az elektromosságot érintő teendők is, ez pedig szintén hasonló szakértelmet követel meg, mint a klímagáz lefejtése. Szintén ügyelni kell arra is, hogy a készülékben ne keletkezzen hiba a leszerelés során, ha később vissza szeretnénk azt tenni, szakszerű leszerelésnél ezzel sem lesz probléma.