Fontos információk a cégkivonat beszerzéssel kapcsolatban

A céges világ egyik alapvető dokumentuma a cégkivonat, számos különböző alkalom, ügyintézés során kell beszerezni, bemutatni egy cégkivonatot. Ha neked is cégkivonatra van szükséged, a következőkre kell figyelned cégkivonat beszerzése előtt.

Fontos tudni a cégkivonatról, hogy 30 napig érvényes. Ez azt jelenti, hogy a felhasználás, benyújtás előtt maximum 30 nappal lehet a dokumentumot igényelni, különben nem fogják elfogadni. Minden ügyintézéshez friss, maximum 30 napos dokumentumot kell tehát beszerezni.

A beszerzés történhet online is, így nem kell sorban állni órákat ma már a cégbíróságon. Az online igényelt cégkivonatokat akár azonnal meg is kaphatod e-mailben, amennyiben persze elektronikus (hiteles) cégkivonatról van szó. Ez különösen akkor előnyös, ha munkaidőn kívül van szükséged a dokumentumra, így akár hétvégén vagy ünnepnapokon is lehet cégkivonatot beszerezni.

A szükséges cégkivonat típus meghatározását a felhasználási hely fogja meghatározni. Érdemes tehát cégkivonat beszerzés előtt tájékozódni, hogy milyen típusú cégkivonatot fogadnak el az adott ügyintézés esetén.

Mivel céges dokumentumról van szó, ezért általában céges számlára szokták az emberek a cégkivonatot kérni. E működik online rendelés és elektronikus dokumentumtípus esetén is, ugyanúgy el lehet számolni költségként az online igényelt cégkivonatot, mintha személyes vásárlásról lenne szó.

Nem csak magyarul, hanem idegen nyelveken is lehet cégkivonatot igényelni, így nem kell külön foglalkozni a fordítással, ha pl. angol nyelvű cégkivonatot kell mellékelned egy ügyintézés során.