Utazási tanácsok

Egynapos külföldi kalandozás? Nem kell időmilliomosnak lenni az utazáshoz!

Talán az egyik leggyakoribb kifogás, hogy azért nem utazunk el sehova, mert nincs rá időnk. Az alábbi cikkben bebizonyítjuk, hogy nem feltétlen kell sok szabadidő ahhoz, hogy kiruccanj valahová, bőven elég egy nap!

Miért jó az egy napos utazás? Nos, azért, mert olcsó, kevés csomagod lesz, a szállással pedig nem kell törődnöd, mert este már otthon vagy.

Most pedig megnézzük, hogy pontosan mennyibe kerülnek a legolcsóbb repülőjegyek, mennyi időd lesz a városnézésre és ez alatt mit lehet, illetve érdemes megtekinteni. A jegyek februárra, oda-vissza szólnak, ha későbbre tervezed az utazást, akkor lehetséges, hogy még kevesebbe fog kerülni. Minden ár tartalmazza az illetéket, és mivel egy kis kézipoggyásszal megoldható az egész utazás, nem számolunk egyéb díjakkal.

Brüsszel

oda-vissza 13.500Ft, Ryan Air

A városban eltöltött idő: 9 óra

Ez éppen elég idő arra, hogy kipróbáld a híres belga bonbonokat, megnézd az Atomiumban egy kiállítást, és ellátogass a Szent Hubert Királyi Galériába. Utóbbi egy üvegtetővel fedett 200m hosszú bevásárló árkád, ami még akkor is nagyon izgalmas, ha nem vásárolsz. A neoreneszánsz falak között különböző boltok, éttermek és kávézók nyíltak, így bármikor meg tudsz ebédelni és folytathatod az utad. És ha már ott vagy, akkor próbáld ki a belga söröket! Különben nem is volt értelme elmenni Belgiumba.

külföldi hétvége© Miguel

Milánó

oda-vissza 11.000Ft, Wizz Air

A városban eltöltött idő: 14 óra

Ha Milánóba szeretnél utazni olcsón, akkor bizony korán kell kelned, mert reggel 6-kor indul a gép. Előny, hogy korán oda is ér (7.40-kor), még nagyobb előny, hogy későn indul vissza (22.15-kor), így elég sok időd van városnézésre.

És ha Olaszországban vagy, ráadásul ennyire korán, akkor az első helyi kávézóba betérve indíthatod a napot egy cappuccinoval és bruttibonival. Reggeli után pedig megnézheted a milánói dómot, az Ambrosiana Könyvtárat, ami egyben kiállítóterem, így nem csak a könyvekben gyönyörködhetsz, hanem például da Vinci rajzaiban is. Estére, levezetésnek pedig ideális lehet egy kör Brera sétálóutcájában.

külföldi hétvége© David

Eindhoven

oda-vissza 13.000Ft, WizzAir

A városban eltöltött idő: 8 óra

Ha csak egy dolgot nézel meg az egész városban, akkor az legyen a Philips Múzeum. Az Eindhovenben alapított cég egészen 1891 óta működik, nem véletlenül kapott saját múzeumot. Állandó és időszakos kiállítások keretében megtekinthető a cég és főként a termékeik fejlődése, sőt, különböző játékokkal és kvízekkel is szórakoztatják a nagyérdeműt. Amennyiben meg szeretnéd könnyíteni a közlekedésed, érdemes biciklit bérelni. Így egyrészt gyorsabban eljutsz mindenhova, másrészt pedig ízelítőt kaphatsz az igazi holland életből.

És ha már bringán ülsz, akkor eltekerhetsz egy neked tetsző piacra, végigkóstolhatod Hollandia sajtjait és persze a stroopwafelt, hogy a holland söröket és coffee shopokat már ne is említsük.

külföldi hétvége© Facemepls

London

oda-vissza 22.000Ft, Wizz Air

A városban eltöltött idő: 12 óra

A repülő Lutonban száll le, innen a Greenline buszaival egy-másfél óra alatt érsz London belvárosába, úgyhogy érdemes olyan repülőjáratot választani, amivel vagy nagyon korán érkezel, vagy nagyon későn indulsz haza.

Mivel a városon belüli utazás miatt kevés időd lesz a nézelődésre, javasolt a legfontosabb látványosságok mentén haladni. Ilyenek a Madame Tussauds Panoptikum, London Eye, British Museum vagy a Science Museum.

Ha ezek valamelyike után még van időd, akkor értelemszerűen tessék inni egy igazi angol teát. Egyre figyelj oda: kisujjat eltartani!

külföldi hétvége© DNCNH

Tovább jó hír, hogy Wizz Air 3 új várost bevont a fapadosok célpontjai közé, ha érdekel, melyek ezek, akkor ITT szemügyre veheted őket!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.