Utazási tanácsok

Szeretnéd megismerni a világot? Ezeket fogadd meg 2016-ban!

Kevesebbet fogok enni, többet fogok sportolni, de ha minden kötél szakad, akkor megfogadom, hogy semmit sem fogadok meg. Valószínűleg mindenkinek ismerős gondolatok ezek, de mi a helyzet, amikor az utazás szerelmesei tesznek fogadalmakat? Nézzük!

Többet fogok utazni!

Soha nem késő beiktatni egy utazást a mindennapokba, legyen az akár belföldön vagy külföldön. Ha nincs sok pénzed, akkor is van megoldás, remek példa erre Gábor története, aki fillérekből járta be Európát. Ha még több inspirációra van szükséged hogy elindulj, nézd meg a legújabb videónkat, amelyben magyar világutazók egybehangzóan állítják: “ Elindulni mindig nehéz, de megéri belevágni!

Kipipálok valamit a bakancslistámról!

Gondold végig, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen véghez szeretnél vinni és válaszd ki azt, aminek a megvalósítása idén reális lehet! Az időzítés sem lehetne jobb, ugyanis minél korábban eldöntöd, hova szeretnél utazni, annál nagyobb eséllyel találhatsz olcsó repülőjegyet vagy szállást.

Digitális detoxikálás – méregtelenítés offline módban

Egyre többen érzik, hogy azok az eszközök, amelyek épp a könnyű elérhetőséget teszik lehetővé, eltávolítanak minket a közös időtöltéstől és legfőképpen a közös élményektől.

Ezeknek az embereknek találták ki azokat a táborokat, ahol érkezéskor elkobozzák a telefonokat, laptopokat, mindent, amivel a digitális világban tudnál barangolni, cserébe pedig zavartalanul felfedezheted a környezeted és ismerkedhetsz.

Ha érdekelnek az ilyen táborok, akkor az alábbi linkeken találsz egy magyarországit és egy amerikait is.

külföldi utazás© davitydave

Felelősségteljesebben fogok utazni!

Mit jelent ez pontosan? Például azt, hogy csökkented az ökológiai lábnyomod, miközben utazol. Ezt egyrészt azzal teheted meg, hogy nem utazol messzire, másrészt pedig azzal, hogy környezetkímélő járműveket veszel igénybe.

Még egy fontos tipp lehet az, ha okosan költekezel. Kisvárosokban vagy szegényebb országokban mindig a helyiek portékáját részesítsd előnyben! Ezek egyrészt olcsóbbak általában, másrészt nem volt szükség a szállításukra.

Kilépek a komfortzónámból!

Elcsépelt bölcsesség lett az, hogy a komfortzónánkon kívül történnek a csodák, de attól még igaz. Az utazással eleve esélyes eltávolodni a megszokott környezettől, ám erre időnként érdemes rátenni egy lapáttal:

Vagy a fentiek mindegyikét egyszerre!

Legalább egyszer korán felkelek és megnézem a napfelkeltét!

Kevés rosszabb dolog van a korán kelésnél, ez nem kérdés. Viszont vannak olyan elfoglaltságok, amik miatt érdemes megerőszakolnunk magunkat és akár a szokottnál is korábban kikelni az ágyból, ez pedig a napfelkelte. Különösen akkor érdemes ezt megtenni, ha nyaralsz, vagy szeretsz fotózni és ismerős a golden hour kifejezés.

külföldi utazás© Forsaken Fotos

Igent mondok mindenre, ami szokatlan!

Ha szeretnél nem mindennapi események középpontjába kerülni, akkor nem is kell messzire menned. A Budapesten található Sziklakórház vagy az Elektrotechnikai Múzeum biztosan új ismeretekkel és tapasztalatokkal látna el, de ha feltétlen messzebbre utaznál, akkor érdekelhetnek a szellemvárosok vagy a feketeturizmus is.

Eltöltök egy éjszakát a szabad ég alatt!

A kalandvágyó és a természetet hiányoló emberek kipróbálhatják azt, hogy munka után nem haza mennek, hanem egy közeli erdőbe vagy vízpartra és ott is töltik az éjszakát, illetve reggel onnan indulnak munkába.

Ehhez szükséged lesz egy hálózsákra, másnap reggelig elegendő vízre, ennivalóra, váltás ruhára és bármi másra, ami neked fontos. Nem garantált a kellemes alvás, de az biztos, hogy felejthetetlen élményben lesz részed!

(via roughguides.com)

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.