Kalandozz a számítógép előtt ülve! - Tumblr ízelítő

Korábbi cikkünkben olyan instagram felhasználókat gyűjtöttünk össze nektek, akik utazásaik során a világ minden pontján megfordulnak, és eközben gyönyörű fotókkal dokumentálják kalandjaikat. Most nyolc olyan Tumblr oldalt mutatunk be nektek, melyek nézegetése már önmagában felér egy utazással! Ha pedig ez sem elég, és megjön a kedved, hogy Te magad indulj el világot látni, ne habozz tovább!

A Bad Idea

2013-ban egy fiatal párnak támadt egy “rossz ötlete”: kiléptek a munkahelyükről, feladták lakásukat, összepakoltak egy túrazsákot és elindultak felfedezni Délkelet-Ázsiát. Bár az utazásuk már befejeződött, érdemes végigpörgetni kalandjaikat.

Tipp: Olvasd el Hankával és a Sárga ruhás lánnyal készített interjúinkat. Hanka barátnőjével, a SRL pedig egyedül fedezte fel Délkelet-Ázsia szépségeit
http://wehadabadidea.tumblr.com/post/62175948333/we-were-told-we-had-about-2-hours-to-do-whatever

Exquisite Planet

Sophia számára az utazás jelenti a legnagyobb örömet. A new york-i lány már több országban egyedül bejárt, jelenleg következő utazásait tervezi. Ebben az átementi időszakban se hagyja cserben követőit, rendszeresen bemutatja Tumblr oldalán az őt inspiráló fotókat.

http://exquisite-planet.tumblr.com/post/50415226169/machu-picchu-peru

National Geographic: Found

A világhírű magazin 2013-ban kezdte el megosztani ezen az oldalon archívumának legszebb darabjait, melyek közül némelyik eddig még soha nem került nyilvánosság elé.

http://natgeofound.tumblr.com/post/120724736582/the-huge-gate-of-heavenly-peace-the-main-entrance

Seconds Minutes Hours

A wejetset kreatív ügynökség és utazási cikkeket árusító üzlet jelenleg nagy átalakuláson dolgozik. Újranyitásáig ezen az oldalon osztják meg azokat a tartalmakat, melyek inspirálják őket.

http://secondsminuteshours.tumblr.com/post/121458126081/dumbo-bk

rADVENTURES

A fényképész Chip Mooney a barátaival tett közös utazásain készült csodálatos fotókat mutatja meg követőinek. A stílus és a képek hangulata attól függően változik, kivel és merre jár éppen.

http://radventurers.tumblr.com/post/131079618542/have-you-got-a-photo-series-youd-like-to-get

Out of reception

Az egyébként tervezéssel foglalkozó Foster Huntington 2011-ben elhagyta New Yorkot az újjonnan vásárolt kisbuszával, és nekivágott felfedezni az USA nyugati részét.

http://outofreception.com/post/134864970355/van-life-the-3rd-edition-of-home-is-where-you

evy’s inspirations

Válaszd ki az úticélt az oldal tetején, garantált, hogy találsz valamilyen inspiráló képet az adott országgal kapcsolatban. A képek fő témái az építészet, utazás és a divat.

http://evysinspirations.tumblr.com/post/135158630227/varanasi-india-by-ulrich-lambert

The insatiable traveler

A médiaszakértő Susan Portnoy szabadidejét utazással tölti, nála már ez igazi addikció. Szerencsére kalandjait szebbnél-szebb képeken osztja meg velünk.

http://insatiabletraveler.tumblr.com/post/133890458421/imagine-waking-up-to-this-view-it-was-my-last-day

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.