Utazási tanácsok

A világ legrémisztőbb helyei

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a szellemvárosokkal, most ellátogatunk olyan helyekre, amiktől a legtöbb emberben megfagy a vér vagy egyszerűen csak bizarr látványt nyújtanak.

Aokigahara (Japán)

legrémisztőbb helyek© Guilhem Vellut

A Fuji lábánál elhelyezkedő erdő olyan, mintha a Blair Witch Project elevenedne meg. Itt történt a világon a második legtöbb öngyilkosság, csak 2010-ben 50 ember végzett magával. Erre az eldugott barlangok és a fák által sűrűn fedett területek sajnos meglehetősen ideálisak. Az erdő hátborzongató hangulatát növeli a szokatlanul nagy csend, és a tudat, hogy eszméletlen könnyű eltévedni.

Keresztek hegye (Litvánia)

legrémisztőbb helyek© Kyle Taylor

A Šiauliait Rigával összekötő főút mentén található a Keresztek hegye, vagy Keresztek dombja. A nagyjából 10 méteres domb tele van különböző anyagokból készült keresztekkel, melyeket eredetileg a 14. században kezdtek felállítani a csatákban elesett katonák emlékére. Azóta a domb zarándokhellyé nőtte ki magát és ma már főként az oda látogatók hagynak maguk után kisebb-nagyobb méretű kereszteket. Akinek van bátorsága, ellátogathat ide éjszaka is.

Párizsi katakombák

legrémisztőbb helyek© Ray Beaulieu

A Párizsban található föld alatti csontházak összesen 280 km hosszú barlangjáratnak adnak otthont, az itt található csontok kb. 6 millió embertől származnak. Hasonló katakombák láthatóak még Palermoban és Rómában.

Edinburgh-i vár (Skócia)

legrémisztőbb helyek© Joe

A kísértetek és turisták által egyaránt kedvelt várkastélyban rejtőzik egy skótdudás és egy fejnélküli dobos szelleme, sőt a vár kapott egy házőrzőt is: egy szellemkutyát. 2001-ben önkéntesek bejárták a vár összes kamráját és pincéjét, többen ijesztő közhelyszerű tapasztalatokkal távoztak, például érezték, ahogy hirtelen lehűlt a levegő.

Tuol Sleng (Kambodzsa)

legrémisztőbb helyek© Christian Haugen

A tömeggyilkosságok múzeuma korábban középiskola volt, majd az igen véres diktatúrát felépítő Vörös Khmer idején börtönné alakították át. Összesen kb. húszezer embert tartottak fogva, kínoztak és öltek meg itt, mindezt csupán 4 év alatt, 1975 és 1979 között. A múzeumban láthatóak különböző kínzóeszközök, de koponyák és rabokról készült fotók is kiállításra kerültek.

Stanley Hotel (Colorado, USA)

legrémisztőbb helyek© Dave Dugdale

Stephen King Ragyogás című könyvének alapját pont ez a szálloda adta. Az író 217-es szobában szállt meg, pedig az abszolút kísértetjárta szoba a 418-as. A hotel vendégei és a személyzet több tagja különös hangokról számoltak be, némelyikük éjszaka úgy hallotta, mintha gyerekek játszanának a folyosón, mások pedig zenét hallottak kiszűrődni az amúgy üres bálteremből.

A törcsvári kastély (Románia)

legrémisztőbb helyek© Alexandru Panoiu

Vlad Tepes, ismertebb nevén Drakula gróf kastélyáról van szó. A 15. századi uralkodó még az akkori mércéhez képest is rendkívül kegyetlen volt, ellenségeit nem lefejeztette, hanem inkább karóba húzatta, de a vérüket valójában nem itta meg. Állítólag...

(via Telegraph)

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.