Inspirálódj világutazók képeivel! - Nyolc kalandor, akiket érdemes követni

Összeállítottunk nektek egy listát nyolc olyan instagram felhasználóról, akik utazásaikon készült szebbnél szebb fotóikat rendszeresen megosztják a világgal. Mindenképp érdemes követni őket és kalandjaikat, ugyanis hasonló álmokat dédelgető olvasóink számára ennél jobb inspiráció nincs is. Természetesen ez egy szubjektív lista, de rajtuk keresztük még rengeteg további hasonló felhasználót is elérhettek. Kezdődjön az utazás!

@adventurouskate

Kate már több mint öt éve van úton és osztja meg kalandjait követőível. Bejárt már 63 országot, most épp Thaiföldön tartózkodik.

@andrewknapp

Andrew kutyájával, Momoval járja az Egyesült Államokat és Kanadát, kalandjaikról pedig csodálatos fotókat készít. Momo minden fotón elbújik, hol könnyebb, hol nehezebb megtalálni. Ha szeretitek a kutyákat és a rejtvényeket egy kis utazással megbolondítva, akkor mindenképpen kövessétek őket!

@theblondegypsy

A magát utazás-függőként meghatározó Larissa leginkább telefonjával készít csodálatos fotókat a világ minden táján.

@urbanpixxels

A holland Jacinthia székhelye jelenleg Londonban található, kalandjairól blogot is vezet. Kávé és ételfüggőknek kötelező követni!

@muradosmann

Murad Osmann neve többeteknek ismerősen csenghet, képei már többször bejárták az internetet. Barátnőjével kettesben fedezik fel a világot és örökítik meg kalandjaikat híres helyeken. Murad képeinek jellegzetessége, hogy kézenfogja barátnőjét, aki húzza magával az új felfedeznivalók felé.

@expertvagabond

Ha szereted a gyönyörű tájképeket, ne hagyd ki Matthew oldalát sem! Az utóbbi négy évben végigstoppolta az Egyesült Államokat, megmászta Törökország hegyeit, sőt úszott már együtt cápákkal Dél-Afrikában.

@everythingeverywhere

Gary díjnyertes fotóiinak segítségével virtuális sétát tehettek azokon a tájakon, melyek szerepelnek az UNESCO világörögségi listáján.

@tiffpenguin

Tiffany fogorvosként dolgozik, imád utazni és képeket készíteni a szabadidejében. Változatos és színes képeit nagyrészt hegyi kirándulásokon készíti.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.