Utazási tanácsok

5+1 európai sziget fapadossal, olcsón!

Mai gyűjtésünkben 5+1 olyan fantasztikus helyszínt mutatunk be Európában, amik repülővel aránylag olcsón elérhetőek, mégis emlékezetes élményt nyújtanak. És miért +1? A cikk végén kiderül.

Tenerife - a legtávolabbi európai sziget

európai szigetek© lemonteajunkie

Kezdjük listánkat a legtávolabbi célponttal, a spanyol Tenerifével. Aki még nem hallott volna a kis szigetről, már most szólunk, hogy nem Spanyolország mellett, hanem a Nyugat-Szahara szomszédságában találjuk az Atlanti-óceánon. A szigetet elsősorban a kiváló túrázási lehetőségek miatt keresik fel az érdeklődők, ugyanis a legmagasabb spanyol hegycsúcs itt található, a Teide 3718 méter magas. Egy kemény felfedezőút után kötelező csobbanni egyet az óceánban és élvezni a csodás szállodák kényelmi szolgáltatásait.

Teneriféről bővebben itt!

Mennyiből jön ki a repjegy?
A két fő szezon december-február és május-október. Más időpontokban olcsóbb a repülőjegy és megúszhatjuk a retúrt akár 40.000 forintból, ha a WizzAir vagy a RyanAir ajánlatai között válogatunk.

Madeira - a természetjárók paradicsoma

európai szigetek© Anna & Michal

Tenerifétől északra, ugyancsak az Atlanti-óceánban találhatunk egy apró szigetet, a portugál Madeirát, ami a természetjáró túristák kedvelt célpontja. Sokan csak Cristiano Ronaldo szülőhazájaként ismerik, de ennél sokkal többet rejt “az örök tavasz” szigete. Van itt fürdőkomplexum, törpebanán, sziklás partszakasz, Vulkán Központ és persze C.Ronaldo múzeum.

Mennyiből jön ki a repjegy?
Februárban a legideálisabb a klíma, a legjobban pedig a helyi TAP légitársasággal, vagy easyJet jeggyel járunk, ami akár 80.000 forint (retúr) is kijön.

Szantorini - a tipikus görög sziget

európai szigetek© Nikola Totuhov

Görögország déli részén, a Földközi-tengeren találjuk az egykor aktív vulkánt, Szantorinit. A sziget legnagyobb városa, Fíra maga a tipikus régi görög, fehér-kék, keskeny utcákkal tagolt turistalátványosság. Egyik legnagyobb pozitív hozadéka annak, hogy már sokan felfedezték maguknak a szigetet, hogy egyre több hajó indul innen a környező kisebb földdarabkákra, így a népszerűbb célpontok is gyorsan elérhetőek.

Mennyiből jön ki a repjegy?
A legolcsóbb repülőjáratok 50.000 forint körül indulnak a WizzAir és az időszakos akcióknak köszönhetően (pl. Aegean Airlines).

Zakinthosz - a legszebb strandokat itt találod

európai szigetek© mythical greece

A Jón-szigetek legnagyobb tagja, amely több turista szerint is maga a paradicsom. Tiszta, kék víz és selymes homok várja az utazókat, emellett pedig, szinte minden hétre akad egy zenés, táncos rendezvény, esetleg fesztivál. A sziget bővelkedik szőlőben és olajfákban, a strandjai pedig olyanok, mintha photoshoppal készültek volna. Ha tehetjük, béreljünk robogót, hajózzuk körbe a szigetet, keressük fel a roncsöblöt és a kék barlangokat.

Mennyiből jön ki a repjegy?
Július végén, augusztus elején akár 50.000 forintból megfordulhatunk a WizzAir közvetlen járatainak segítségével.

Izland - ahol nem fogsz sokat strandolni

európai szigetek© Sigurdur Bjarnason

Izlandot a gejzírek, vízesések, fürdők, termálvízek, a bankártyás fizetés (mindenhol) és Európa legnagyobb nemzeti parkja miatt szeretik rengetegen, kihagyhatatlan úti cél. A tömegközlekedés nem a legolcsóbb, így ha tehetjük, mindenképp béreljünk autót. A hegyekbe is kocsival érdemes felmenni, ha túrázni indulnánk, arra viszont figyeljünk, hogy ha út közben megéheznénk, az éttermek elég drágák. Továbbá, készüljünk fel arra is, hogy a legolcsóbb diszkont is drágább, mint a reptéri duty-free, hisz Izland Európa északi perifériáján fekszik, ami miatt lényegében mindenből importra kényszerül.

Mennyiből jön ki a repjegy?
A retúr jegy 70-80.000 forint, de csak akkor, ha figyelmesen kombinálunk. A legtöbbet az easyJet, RyanAir és WizzAir járatain spórolhatunk, így érdemes átböngészni mindhárom cég ajánlatát. Májustól augusztusig menjünk, mert ezután már többnyire az időjárás kezében vagyunk.

+1: Brugge

európai szigetek© Carlos Andrés Reyes

Bár nem sziget, mégis annyi víz veszi körül, hogy listánkon helyet követelt magának az észak Velencéjének is nevezett, belgiumi Brugge városa. A romantikus város bővelkedik folyókban, tavakban, rejtett kertekben és szerencsére gyalog minden elérhető távolságban van, ha esetleg italozásba fulladna az este. Turistaként a legjobb választás, ha a Charleroi reptérről, az olcsó (5 eurós) transzferbusszal érkezünk a városba.

Mennyiből jön ki a repjegy?
A Ryan és a Wizz jóvoltából a retúr jegy megvan 10.000 forintból. Foglaljunk időben és romantikázzunk kettesben vagy vegyük be a várost csapatostul.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.