Interjúk

Nincsenek szürke hétköznapok! Magyar világutazók mesélnek

Elgondolkodtál már azon, milyen jó lenne világgá menni? Mi tart vissza? “Elindulni mindig nehéz, de megéri belevágni” - álltja három magyar világutazó, akik egy videóinterjú keretében osztották meg velünk gondolataikat.

Idén nyáron három magyar világutazó is egyszerre látogatott haza, így volt szerencsénk személyesen is megismerkedni legújabb videónk szereplőivel, Ritával, Borival és Marcival.

Rita történetéről, a sárga ruhás lányról már olvashattatok az oldalon egy korábbi interjúnkban is, de messze nem csak nálunk jelent meg az elmúlt időszakban. Utazásai alatt heti rendszerességgel mesélt történeteiről a Petőfi Rádió egyik műsorában, saját facebook oldalát közel hétezren követik, és talán nem túlzás azt mondani, hogy jelenleg ő a legismertebb magyar világjáró. Miután közel egy éve feladta korábbi életét és eladta a lakását, kilenc hónapig utazott Dél-Kelet Ázsiában, a következő cél pedig Indonézia.

A backpacker.hu megálmodójával is késztettünk már interjút itt a Külföldre mennék-en. Bori 2013-ban döntötte el, hogy életvitelszerűen szeretne utazni, miután 8 évet dolgozott social media manager pozícióban egy szoftverfejlesztő cégnél. Legutolsó útja során járt Dél-Kelet Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is, nemsokára pedig egy Európa-körútra indul. Azt még nem döntötte el, hogy utána merre tovább, de az biztos, hogy folytatni szeretné a nagy kalandot.

Marci egyelőre még csak belekóstólt az utazás rejtelmeibe, kiruccanásai során nagyrészt Európán belül maradt. A lányokhoz képest rövidebb, de nem kevésbé izgalmas utakat tud a háta mögött: nemrég járt Chilében, és az El Camino két különboző útvonalán is végigsétált. Kalandjait a 'Megyek' nevű facebook oldalon osztja meg barátaival, hogy mindig tudják épp merre jár.

Ha neked is megfogalmazódott már a fejedben a gondolat, hogy többet utaznál, de eddig valamiért még nem mertél belevágni, akkor a következő videónk garantáltan meghozza majd a kedved!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.