A 10 legszínesebb hely a világon

Tíz olyan mesébe illő helyet mutatunk nektek, ahol megállíthatatlanul tombolnak a színek. A képek által okozott hallucinációkért felelősséget nem vállalunk, de szerintem nem fogtok panaszkodni.

1. Franciaország levendulamezői

külföldi nyaralány© decar66

Nyáron virágzik az általam annyira imádott levendula, órákig tudnám legeltetni a szemem Provence lila mezőin. Bocsánat, a véletlenül elsütött béna szóviccért.

2. Olaszország cukorkavárosa

külföldi nyaralány© 2benny

A Földközi-tenger partján fekvő Procida házai messziről cukorkáknak tűnnek, közelről pedig egy álomnak. A sötétkék tenger és a sárga, narancs és rózsaszín házak egészen különleges látványt nyújtanak.

3. Kolumbia vörös folyója

külföldi nyaralány© Fotur Colombia

A Cano Cristales nevű kolumbiai folyót szivárványfolyónak vagy ötszínű folyónak is szokták nevezni, de a szivárvány színeiből főleg a vörös jellemző. Egy ritka, víz alatt élő növény, a Macarenia clavigera virágzása során minden ősszel vörösbe borul a víz. Köszönjük, Macarenia clavigera!

4. Egy csipet rózsaszín Szenegálban

külföldi nyaralány© Selden Vestrit

Szenegálnak van egy tava, a Retba-tó, amit a világ legcukibb mikroalgája, a Dunaliella salina rózsaszínre fest. A tónak egyébként rendkívül magas a sótartalma (40%), ilyen körülmények között kevés élőlény képes élni, úgyhogy az alga nemcsak cuki, hanem egy hős is.

5. Hollandia és a tulipánok

külföldi nyaralány© Ian Sane

Azt mindenki tudja, hogy a tulipánok és Hollandia szorosan összefonódtak, de azt tudjátok, hogy milyen gyönyörűek a tulipánmezők? Hát, ilyenek!

6. A Nagy-korallzátony

külföldi nyaralány© Greg Goebel

Bár Ausztráliában majdnem minden képes megölni, ami lélegzik, érdemes ellátogatni a Nagy-korallzátonyhoz, sőt, búvárkodni kötelező! Itt egyébként több mint 400 korall-, 500 hínár- és 1500 halfajjal találkozhatsz.

7. Kína, Luoping

külföldi nyaralány© Ronald Tagra

Kína keleti részén lévő, hegyekben gazdag területen lehet gyönyörködni abban, ahogy virágzik a repce. Ilyenkor a zöld hegyeket körülölelik az élénksárga repcemezők.

8. La Boca, Argentína

külföldi nyaralány© Nico Kaiser

Buenos Aires La Boca nevű városrészében temérdek színes házzal és kávézóval futhatsz össze. A Caminito-ra keresztelt sétálóutca házait még 1960-ban festette le egy helyi művész, Benito Quinquela Martín. Szerintem jól tette.

9. Shibazakura, Japán

külföldi nyaralány© Philip Cotsford

Tavasszal a Fuji lábánál a rózsaszín több árnyalatával is találkozhatunk, amikor virágzik a Phlox subulata.

10. Meenakshi Amman, India

külföldi nyaralány© strudelt

Az ország egyik legrégebbi városában, Maduraiban csodálhatjuk meg a Meenakshi Amman nevű templomot. Kívülről a falakat különböző hindu istenek, istennők és démonok díszítik, az a szín, ami ezeken a falakon nem látható, az nem is létezik.

(via weather.com, huffintonpost.com)

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.