Top10

Olcsó országok, drága repjegyek

Bemutatjuk azokat az országokat, ahová hazánkból eljutni ugyan drága mulatság, viszont ha már ott vagyunk, nem kell kuporgatnunk és számolnunk minden egyes fillérünket, hogy vajon megengedhetjük-e magunknak a következő italt vagy más apróságot. Óvatosan kattints, meghökkentő árak következnek!

- Létezik olyan ország ahol 68Ft-ért ihatjuk a sört és 250Ft egy ebéd?
- Létezik!
- Mikor indulunk?
- Amikor eladjuk a kocsit a repjegy áráért!

Ha egy ismerősöd, barátod, barátnőd, vagy a családból valaki olvassa a cikket, számíthatsz egy ilyen beszélgetésre. De vajon tényleg megéri drágábban, olcsó helyre menni?

Az legolcsóbb repjegyek elég sok kényelmetlenséget tartogatnak, az ilyen távoli célpontoknál ugyanis akár 3 átszállást is tartalmazhatnak, cserébe tízezreket spórolhatunk az utazáson, ha rugalmasak vagyunk. Mivel ezek az ‘olcsóbb’ repülőutak is igencsak borsos összegűek tudnak lenni, mint azt hamarosan láthatjátok majd, ezért egy ilyen messzi kalandhoz érdemes több hét szabadságot is kivenni, csak így tudja az olcsó helyszín visszahozni a drága útiköltséget.

Következzenek most azok az országok, ahol egy nagyobb összeg kifizetése után minimális költőpénzzel is igazi királynak érezhetjük magunkat. Nem árulok el nagy titkot, ha előre szólók: az élményhez keletre kell utazni. Jó sokat. Többnyire.

Minden országnál a mai legolcsóbb ajánlatot látjátok, de a város nevére kattintva ellenőrizhetitek az aktuális, legolcsóbb jegyárakat!

India

olcsó utazás© Vinoth

Kezdjük a “legközelebbi” állomással, az egymilliárd ember országával. Amikor az internetet böngészve olyan képekre bukkanunk, amelyek bemutatják, hogy pár dollárból egyes helyeken mennyi ételt lehet vásárolni, akkor India lesz az, ahol a legtöbbet. Egy főétel 180Ft, egy kiválóan felszerelt deluxe hotelszoba pedig 4000Ft/éj ártól kezdődik. Részletes indiai árakat erre találtok, érdemes kattintani és összehasonlítgatni a költségeket. De jöjjön a feketeleves, mennyiért juthatunk el Indiába?

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Indiába ~ 118.000Ft, Mumbai, március

Nepál

olcsó utazás© Jean-François Gornet

Nemrég hatalmas földrengés sújtotta az országot, de továbbra is kedvelt célpont a turisták körében. A monszun időszakot érdemes kihagyni és szeptemberben indulni, 15 napot meghaladó tartózkodás után pedig vízumra is szükségünk lesz! Kicsit drágább az étkezés, mint Indiában, hiszen Nepálban már 400Ft-tól kapjuk az adag főételt és egy három fogásos vacsora is legalább 1500Ft. Részletes árlistát erre találtok. 15 nap után vízum kell!

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Nepálba ~ 217.000Ft - Katmandu, április

Thaiföld

olcsó utazás© Nicolas

Talán nem túlzás azt mondani, hogy ez a világ legkedveltebb turistaparadicsoma. Bár vannak olcsóbb dél-ázsiai országok is, Thaiföld még mindig megfizethető életszínvonalat nyújt, főleg ha nem Bangkokban költjük a pénzünket. Vidéken akár 1 000Ft-ért is álomra hajthatjuk a fejünket, egy jó streetfood pedig 180Ft-ba kerül. Az árakról itt találsz egy rövid “backpacker” beszámolót.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Thaiföldre ~ 138.000Ft - Bangkok, április

Laosz

olcsó utazás© Attila

A gyönyörű folyók, a buddhista templomok és a boldogság országa többnyire nászutasokkal van tele, de az is kiválóan érezheti magát, akit az olcsó bulizás vonz. Egy teljes felszereltségű szoba ára 2500 - 8000Ft között alakul, egy tál ragadós rizst, vagy szendvicset 250Ft-ért dobnak utánunk. Ha már buli van, akkor egy 640 ml-es (!!!) sört 270Ft-ért már kapunk, és a helyi bárokban sem kerül többe a rövidital, mint 700Ft. Utazási és egyéb költségekről errefelé olvashatsz.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Laoszra ~ 260.000Ft - Vientián, április

Kambodzsa

olcsó utazás© Peter Nijenhuis

Kevesen vannak azok, akiknek ismerősei eljutottak erre a helyre, még kevesebben azok, akik saját maguk tapasztalták meg az élményt. Pedig érdemes felkeresni az országot, hiszen erre találjuk a csodás Angkor Wat romjait, gyönyörű strandokon pihenhetünk és a legolcsóbban talán itt búvárkodhatunk az egész világon. Étteremben 1400Ft-ért ehetünk és szomjunkat végtelen mennyiségű sörrel olthatjuk 68Ft-ért (!!!). Kambodzsáról bővebben itt tájékozódhatsz.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Kambozsába ~ 205.000Ft - Sziempreap, április

Vietnám

olcsó utazás© Guido de Rozze

A két szó, ami leginkább jellemzi az országot, az a lenyűgöző és a megfizethető. Vietnám tele van szebbnél szebb helyekkel, gyönyörű partszakaszokkal és templomokkal. Turistaként több marad a zsebedben, mint gondolnád, hiszen az előtted készülő pho-t aprópénzért megkóstolhatod és saját szobát már 4800Ft-ért megkapsz. Ha ez még nem lenne elég, kattints ide és vietnámi spórolási tippeket is kapsz.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Vietnámba ~ 190.000Ft - Hanoi, április

Kína

olcsó utazás© Arian

A világ legnépesebb országa rengeteg lehetőséget és felfedeznivalót kínál az utazóknak. A vidéki területek sokszínűek és egyben olcsók is. A tömegközlekedés mellett a taxi sem drága és Pekinget, valamint néhány nagyobb várost leszámítva a szállás is kijön pár ezer forintból. A streetfood 250Ft-ért megy, étteremben 1800Ft egy komplett ebéd, de nem akármilyen egzotikus ételeket is kóstolhatsz. Egyéb költségek és tippek erre.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Kínába ~ 140.000Ft - Peking, április

Indonézia

olcsó utazás© Sarah

A hatalmas szigetország népszerű hely a Lost sorozat és a vízpartok kedvelőinek. Naponta szebbnél szebb szigeteket látogathatunk meg, ezeket sosem lehet megunni és kettő ugyan olyat találni. Itt is az étkezés a legolcsóbb, a helyi vacsora kijön 250Ft-ból, streetfood-ot szinte ingyen kapunk. Népszerűbb városokban, szigeteken 8000Ft-ért szállhatunk meg, külső területeken és távolabbi szigeteken pár ezer forintért megvan a tengerparti kilátás. Még több érdekességet erre találsz.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Indonéziába ~ 158.000Ft - Jakarta, március

Peru

olcsó utazás© Maria

Ha nyugatra vennénk az irányt akkor a “legközelebbi” olcsó hely a Machu Picchu otthona, Peru. Fővárosát, Limát 2000Ft-ért taxizhatjuk körbe, felszerelt hotelszobát 6500Ft és 13000Ft között foglalhatunk, utcán a listán megszokott 250Ft-ért falatozhatunk, menük pedig már egy ezresért kaphatóak. Minden más info errefelé.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Peruba ~ 226.000Ft - Lima, június

Guatamala, Honduras, Nicaragua

olcsó utazás© Brian

Mindhárom ország egyre népszerűbb Közép-Amerikában és ezt a csodás tájak mellett az olcsóságuknak is köszönhetik, mégis listánk legdrágább országai. Egy kalap alá kerültek, mert közös pontjuk, hogy nagyjából hasonló költségekkel számolhatunk utazásunk során és nagyon közel vannak egymáshoz, könnyen átutazhatunk kocsit bérelve egyik országból a másikba. A kollégiumi légkört 1000Ft-ért élvezhetjük, helyi ételeket ugyancsak egy ezresért kóstolhatunk, egy éttermi étkezés pedig 2500Ft.

A legolcsóbb retúr repülőjegy ára Guatemalára ~ 261.000Ft - Guatemalaváros, június

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.