Miért szívás hazatérni a külföldi nyaralásból?

Egy hosszabb nyaralás vége felé azt mondod, jó lesz már újra hazatérni kicsit, hiszen “otthon édes otthon” illetve “mindenütt jó de legjobb otthon”. Ám mikor belépsz az ajtódon szembesülsz azzal, hogy akármennyire is igaz ez, inkább mennél tovább, szerveznéd a következő utadat és újra szabadságot akarsz, mert itthon valami mégsem stimmel.

nyaralás © facebook

A gondolat, hogy munkába kell menned, szörnyen lélekölő

Olyan szabadság volt az elmúlt pár napban, hétben, hónapban, hogy belegondolni is rossz abba, újra egy helyben ülnöd napi 8-10 órán keresztül. A megszokott rutin persze nem működik ilyenkor.

Hiányzik a nyaralós etikett

Még mindig „hostel-mód”-ban vagy, ami azt jelenti, hogy bárki és igazából mindenki potenciálisan a legjobb barátod. Könnyedén szóba elegyednél a metrón, a ruha boltban és a mekiben is az emberekkel, de mikor rájuk mosolyogsz, csak szúrós tekintetek várnak rád.

A nosztalgia új szintjét érted el

Ha az emberek tudnák, milyen gyakran lapozod fel a fotókat a nyaralásodról, biztos azt gondolnák, hogy valami nárcisztikus személyiségzavarral küzdesz. De azok a naplemente felvételek csak neked ragyognak minden alkalommal. Az új barátokat pedig ki tudja mikor látod megint, ezért kinyomtatsz pár képet és már ragasztod is a szobád falára a többi csoport kép mellé.

nyaralás © Eleazar

“Melyik volt a kedvenc helyed, amit meglátogattál?” című kérdés

Ez az a kérdés, amit nem akarsz hallani, mert erre egyszerűen nincs válasz! - “Nézd, felmásztam egy gleccserre, úsztam cápákkal, megmásztam egy vulkánt, végigvitorláztam az óceánt és most itt vagyok, hogy újra emberekkel beszélgessek.”

Unalmasan és elegánsan kell újra öltözködnöd

Bármennyire is vigyáztál a ruháidra még mindig előbukkannak lyukak valahol vagy homokot találsz a zsebeidben, amit a napsütéses tengerpartról szedtél össze. Sajnos az elegáns pedig nem mindig kényelmes, az utazásaid során pedig a kényelem volt a fő szempont így pláne nehéz visszatérni a való életbe.

Az összes barátod eltűnt

Nem azért, mert elfelejtettek Téged, hanem amíg Te bejártad a világot, ők szereztek munkát, lakást, stabil kapcsolatot és érettebbnek érzik magukat. Fura érzés közéjük újra visszailleszkedni.

nyaralás © Diana Parkhouse

Semmi sem változott túlzottan

Visszatérni a saját hálószobádba olyan érzés, mintha az egész nyaralást csak álmodtad volna… Ráadásul a világban sem változott semmi! A híradóban ugyan azok a politikai, gazdasági és társadalmi problémákat feldolgozó riportok fogadnak, mint mielőtt elmentél, csak épp a nyaralás alatt ezekkel a problémákkal nem foglalkoztál. De jó is volt az!

Túl sok cuccot cipelsz a kézitáskádban

Rájössz, hogy az egész életed belefér egy táskába és megszoktad, hogy magadnál hordod valamennyi földi javad a hátadon. De ez nem elszomorít, hanem boldoggá tesz, mert később már nem is érzed jól magad, ha nem érzel hátfájást, ha nem cipelsz súlyos táskákat. Minél súlyosabb annál több élmény van benne.

nyaralás © Jon Rawlinson

Kényelmetlenül érzed magad, ha pohárból kell innod

Műanyag pohár, műanyag üveg, műanyag csésze. Természetes, ha úton vagy, akkor csak ezeket használod. Már abban sem vagy biztos, hogy a kezed képes-e megfogni egy valódi borospoharat.

Újra a TV előtt találod magad

Rengeteg időd van, hogy feltöltődj és közben pihenni is szeretnél, emiatt újra az itthoni szappanoperákat “élvezed”. Vagy csak bekapcsolod a tévét, hogy valami képi mozgás legyen a szobában, míg hangosan az utazás alatt hallgatott kedvenc zenéidet bömbölteted.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.