A világ legszórakoztatóbb és legkirályabb repterei!

Az egyik legutálatosabb dolog a repülésben az, hogy akár órákat is várakoznunk kell a reptereken, ami amellett, hogy unalmas, még a kívántnál feszültebbé is teszi az embert. A legtöbb helyen a boltokon kívül nem sok izgalmas dologgal találkozhatunk, viszont a cikkben szereplő repterek a szórakoztató időltöltés felsőfokát produkálják. Szívesen beköltöznénk bármelyikbe!

repülőtér © Ian Nicholas Michael Koh

Changi, Szingapúr

A világ 6. legzsúfoltabb reptere kellőképp odafigyel a több tízmillió utasára, hiszen a sok bevásárló egységen kívül, olyan lehetőségeket biztosít a több órát várakozóknak, mint a belső orchidea kert, az ingyenes mozi, a konzolos játék, az ingyenes városnézés és a lenyűgöző tetőtéri medence. Sőt, egy átszálló utas számára, talán szórakoztatóbb időtöltés, mint maga Szingapúr, nem hiába nyerte el 2010-ben a Skytrax World Airport Awards díjat és nálunk sem hiába szerepelt első helyen, a világ legjobb reptereit tömörítő listában.

repülőtér © aircargonews

Hong Kong International Airport

Ha a legjobb reptéri moziélményt keresed, akkor azt Hong Kong-ban találod. Ugyanis itt van a világ egyetlen repülőtéri IMAX moziterme, amelyben akár 4D-ben is élvezheted a filmeket. Ha pedig, egy kis extra repülős élményre vágysz a nagy várakozában, repülőszimulátorral gyakorolhatod a fel- és leszállást, emellett itt is konzolok várják az unatkozó gamereket. Nem szeretsz a képernyőre tapadni? Sebaj. Kikapcsolódhatsz golfozás és kaszinózás közben is. A számos extra mellett, pedig szívélyes segítők kalauzolnak a terminálok között.

repülőtér © Forcade Associate

Incheon International Airport, Dél-Korea

A szöuli reptér 24 millió utast fogad minden évben és az ország legnagyobb épületének számít. A szórakozási lehetőségek széles palettáját vonultatja fel, hiszen lehetőség van kaszinózni, pihenni a wellness részlegen vagy csusszanni egyet a fedett jégpályán. Itt nem kell megelégednünk a duty-free shop-os csomagolt szendvicsekkel, nyugodtan válogathatunk a koreai, japán, kínai és nyugati konyha ajánlataiból is. A 4 emeletes épületben, még 14 pékség és fagyizó áll rendelkezésre, de fodrászatot és kozmetikát is találhatunk. A legkirályabb dolog talán az, hogy bort kortyolgatva figyelhetjük a golfozni próbáló családunkat a panoráma teraszról!

repülőtér © Heribert Pohl

Airbrau München Airport, Németország

Nem is kell messze mennünk a jó reptéri élményért, hiszen a bajorok sem állnak hadilábon a szórakozási lehetőségekkel. Találhatunk itt például 60 üléses non-stop mozit, válogathatunk 7 különböző sörkülönlegesség közül (2.30 euro/pint áron!), de akár az ingyen kávé és tea is felfrissíthet minket. A reptér olyan események otthonául is szolgál, mint a strandröplabda, karácsonyi vásár, gyerekzsúrok és kabaré-estek.

repülőtér © Richard, enjoy my life!

Osaka Kansai Airport, Japán

Az osakai reptéren a kényelemé a főszerep. Lazulhatunk a pihenőszobákban, masszázs közben, találunk imatermet, postát, fogorvost és van ingyen üdítő is. Egy mediterrán országból érkező üzletasszony, például megérkezése után, beadhatja kiskutyáját a kisállat hotelbe, majd átöltözhet a hölgyek részére fenntartott öltözőben, de akár le is tusolhat, majd egy gyors megbeszélést követően, távozva a tárgyalóból, sietve beugorhat a klinikára, kezeltetni a migrénjét. Ezután kereshet egy taxit, ami beviszi a belvárosba, de még mielőtt kilépne a reptérről, magához vehet egy ingyen esernyőt (recycle umbrella program) is. Az utazás nem is lehetne egyszerűbb.

repülőtér © Allplane

Hamad International Airport, Quatar

A világ legköltségesebb reptere a 16 billió dollárból épült Hamad, nem csak gyönyörű, de szórakoztató is. Úszhatunk a 25 méteres medencében, nyújtozhatunk a spa részlegen, megcsodálhatjuk az eukaliptusz mennyezetet, selfie-zhetünk a 7 méteres sárga mackó szoborral, vagy az óriás dinó robottal. A reptéren soha nem kell aggódnunk a reggeli miatt, hiszen mindegy mikor érkezünk, non-stop reggeli vár mindenkit.

repülőtér © Craig Howell

McCarran International Airport, Las vegas

A leszállást követő 5 percen belül már játékgépezni akarsz? A McCarran reptéren nem probléma! 1234 gép várja az aprót és a ropogós bankókat, még azelőtt, hogy azt a városban elszórhatnánk. A reptér egyébként művészeti vonalon is erős, mert akár egy kisebb múzeumi körúton is részt vehetünk, csodálhatunk szobrokat, festményeket, rajzokat is.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.