A világ 7 legérdekesebb szobra - Karácsonyi szobortúra

Itt a karácsony, ami azt jelenti, hogy sokan a nyakukba veszik a világot, és egy különleges, külföldi helyen töltik az ünnepeket. Érdemes ilyenkor olyan helyeket meglátogatni, ahol olyan hangulatban tölthetjük a három piros betűs napot (vagy még többet), ami örökre felejthetetlen marad. Mi sem segít ebben többet, mint néhány különleges szobor látványa. Karácsonyi szobortúrára fel!

1. Kell nekünk annyi felesleges dolgot vásárolnunk? Párizs, Franciaország

Első lépésként maradjunk Európában, hiszen a legtöbb magyar család, ha karácsonyi kiruccanás mellett dönt, valószínűleg egy közelebbi országot részesít előnyben. Például Párizst, ami karácsonykor a legtöbb bevételt egészen biztosan a karácsonyi vásárlórohamból söpri be. Ha viszont nem vásárlás céljából utazol Párizsba, érdemes lelassítanod a sokszor meghökkentő és elgondolkodtató szobroknál. Ez a híresen absztrakt szökőkút-szoboregyüttes például azt sugallhatja: a világon annyi feleslegesnek tűnő dolog van (mint például ezek az elvont szobrok); minek belőlük még többet vásárolni?

szobor

2. Mediterrán karácson Berninivel fűszerezve - Róma, Olaszország

Aki enyhébb télre vágyik, biztosan szívesebben választaná Rómát. Ki ne karácsonyozna a mediterrán utcák romantikus rengetegében a pálmafák között? Főleg, ha néha egy-egy Bernini szükőkút is az útjába akad! A trombitáló kőszobrok szinte kőangyalkaként őrzik ezt a teret, ahol nagyszerű hangulatban kortyolhatunk el egy forró italt.

szobor

3. Jön a Cápa-Mikulás! Oxford, Egyesült Királyság

Köztudott, hogy a briteknél nem a Jézuska, hanem Santa Claus, vagyis a Mikulás hozza az ajándékokat. Oxfordban ezzel szemben öreg apóka helyett cápa ugrik be a kéményen vagy háztetőn, hogy megjutalmazza a jó gyerekeket. Viccet félretéve, ez a cápa már több mint 30 éve leskelődik be a cserepeken keresztül ebbe a rádióépületbe. A szobrot annak idején azért emeltették, mert így szerették volna bemutatni, hogy akaratunk nélkül mennyi kellemetlen dolgot kell elviselnünk nap mint nap. Igazán pozitív karácsonyi üzenet!

szobor © temporalata

4. Reszkessetek, betörők! Brüsszel, Belgium

Nem kell az Egyesült Államokig utaznunk ahhoz, hogy megtapasztaljuk, milyen lehet a Reszkessetek betörők! egyik szereplőjének lenni. A belga szobor bár inkább a Reszkessetek, rendőrök nevet kaphatná, a fordított szituáció is sokat elárul a karácsonyi tolvajlás hangulatáról.

szobor © nik gaffney

5. Karácsonyozz állatkertben! Taipei, Taiwan

Ezen a ponton lépjünk ki Európából, hiszen ott is rengeteg remek alkotás vár ránk. Itt van például Taipei, ahol az ünneplést össze lehet kötni egy kis állatkert-látogatással is. A gyanútlan járókelők között ugyanis hirtelen egy vízilócsorda üti fel a fejét – szó szerint, mert a békés állatok a járdából emelkednek ki. Kell ennél több ajándék karácsonyra?

szobor © Tzuhsun Hsu

6. Fogyókúrás karácsony – Cromwell, Új Zéland

A Cromwell-béli szoborcsoportot azoknak ajánlom, akik idén karácsonykor könnyedebb falatokat választanának az ilyenkor szokásos traktátus helyett. A gyomorkíméléshez és/vagy fogyókúrához nyújthat motivációt ez a gigantikus gyümölcskosár, ami a helység gyümölcstermesztő tradícióját jelképezi. Ha rám hallgattok, akkor inkább szilveszterkor utazzatok ide, úgyis akkor van a fogadkozások ideje!

szobor © Jocelyn Kinghorn

7. Édes élvezetek – Minnesota, Egyesült Államok

Ha mégis úgy döntöttünk, várunk még a fogyókúrás fogadalmakkal, látogassunk el Minneapolisba, Minnesotába, ahol egy jókora cseresznye vagy meggy várja, hogy valaki elfogyassza desszertként. A konyakmeggy egyébként is illik a karácsonyi hangulathoz, egy ekkora darabnak pedig mindenki örülne! Ráadásul a kanál olyan, mint a Mátrix-filmből ismert magától hajló kanál! Így akár a film világába is belecseppenhetünk, ha elég ideig bűvöljük ezt a hatalmas evőeszközt. Ez viszont szerintem csak akkor lehetséges, ha túl sok konyakmeggyet fogyasztottunk a karácsonyfa alatt.

szobor © Jerry Huddleston

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.