Top10

A világ 10 legtöbbet fotózott helye

A Google Panoramio alkalmazásába feltöltött fotók száma alapján hozták létre azt a hőtérképet, amely megmutatja, melyek a világ leggyakrabban fotózott épületei. Az eredmények igencsak meglepőek: New York-ban nem az Empire State Building, Párizsban pedig nem az Eiffel torony a legnépszerűbb, sőt, mi több, egy kellemes meglepetés, hogy Budapest egyik nevezetességét is a tíz legtöbbet fotózott látványosság között láthatjuk!

A sightsmap.com listája alapján a világ 10. legtöbbet fotózott helye Budapest, fővárosunkon belül pedig a Szent István Bazilikáról készül a legtöbb fotó.

A világelső New York a fotózást tekintve, ami nem meglepő, az már inkább, hogy itt a legkedveltebb fotós szemmel a Guggenheim múzeum.

Akárcsak az, hogy a listán például 6. helyen szereplő Velencében nem a Szent Márk tér, vagy épp a Sóhajok Hídja, hanem a Trinita dei Monti szerepelt az élen.

Szintén érdekes adat, hogy a Párizsba látogató turisták a sightmap statisztikái szerint többet kattintgattak a Moulin Rouge környékén, mint az Eiffel-torony tetején (amely a térkép szerint a városban mindössze az 5. legtöbbet fotózott nevezetesség), vagy épp a Sacré Cœur közelében.

A teljes tízes lista így alakult:

10. Budapest, Szent István Bazilika

top 10 látványosság © Krisztina Vleskó

9. Buenos Aires, Caminito

top 10 látványosság © Nico Kaiser

8. Firenze, Piazzale Michelangelo

top 10 látványosság © niall62

7. Monte Carlo, Monaco (Hotel de Paris)

top 10 látványosság © Ajay Suresh

6. Velence, Ponte dell'Accademia

top 10 látványosság © Harshlight

5. Isztanbul, Kiz Kulesi

top 10 látványosság © Damianos Chronakis

4. Párizs, Moulin Rouge

top 10 látványosság © Linh Nguyen

3. Barcelona, Park Guell

top 10 látványosság © Kent Wang

2. Róma, Trinita dei Monti

top 10 látványosság © N i c o l a

1. New York, Guggenheim Múzeum

top 10 látványosság © Jeffrey Zeldman

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.