Top10

TOP 10 hely horror rajongóknak!

Következő TOP 10-es listánkat annak ajánljuk, aki szereti a borzongást és a félelemkeltő helyszíneket. Vannak, akik csak nevetnek a horrorfilmeken, mások oda sem mernek nézni egy-egy jelenetnél, ezeken a helyeken viszont ez kevés lesz. Horrorfanatikusok, itt az idő. Nem garantáljuk a kellemes álmokat.

The Island of the Dolls - Xochimilco, Mexikó

horror top10
© Esparta Palma

A sok horror sztori és a Folyó című sorozat is helyet ad a babák szigetének. Számos legenda született már arról, hogy miként kerültek ide a babák. Állítólag, egy vízbe fulladt kislány szellemének megnyugtatása miatt akasztották az első babákat egy fára. Többen látták már a játékokat maguktól mozogni és hangokat kiadni. Egy biztos, vigyünk magunkkal babát, ha arrafelé járunk.

Torture Museum – Amsterdam, Hollandia

horror top10
© Nikolas Moya

A több mint 100 középkori kínzóeszközzel rendelkező múzeum elég nyomasztó lehet a betérő vendégek számára. Megismerhetjük az akkori kínzó módszereket, mint a fejösszenyomás, kerékbe törés vagy a vasketrec csapda. A látogatás végén mindenki megkönnyebbül, hogy nem abban a korban kellett élnie.

Museo de las Momias - Guanajuato, Mexikó

horror top10
© Carlos de las Piedras

Mexikó tele van a legfélelmetesebb helyekkel, a babák szigete után, a legvérfagyasztóbb látványt a Múmiák Múzeuma nyújtja. Százszámra találhatóak itt 1865 és 1989 között exhumált múmiák, köztük egy terhes nő és magzata is. Egyszerre érdekes és megrázó.

Winchester Mystery House - San José, Kalifornia

horror top10
© HarshLight

A viktoriánus kúria egykor a fegyvermágnás William Wirt Winchester özvegyének otthona volt, szerepel a Kaliforniai Nemzeti Nyilvántartásban és mára turisztikai látványosság. A ház építése Sarah Winchester haláláig tartott megállás nélkül. Azóta pedig több megmagyarázhatatlan dolog, árnyak, hangok, sőt maga Sarah is hidegrázást okoz a semmibe vezető ajtókkal és lépcsőkkel tagolt épületben. Mindenképp érdemes felkeresni a helyet, ha szellemekkel szeretnénk társalogni.

The Museum of Death - Hollywood, Kalifornia

horror top10
© John Mosbaugh

A név magáért beszél. A világhírű múzeumot JD Healy és Cathee Schultz alapította 1995-ben, hogy az emberek megismerkedjenek a halál szentélyével. A hullaházi részen találkozhatunk a híres „Fekete Dália” gyilkosság és Charles Manson képeivel, de láthatunk guillotine által levágott fejet is. A körút 1 órás és nagymértékben gyomorfüggő.

Sedleci osszárium - Kutná Hora, Csehország

horror top10
© Milan Boers

A csontházak mindig ijesztő látványt nyújtanak és nem is kell messze mennünk egy ilyen élményért. 1870-ben a Schwarzenberg család megbízta František Rint fafaragót azzal, hogy rendezze a római katolikus kápolnában tárolt csonthalmokat. Ő pedig minden várakozást felülmúlt. Óriás csontcsillár az emberi test valamennyi csontjából, koponyaboltozat, csontos címer és még sok érdekes látnivaló csábítja a turistákat.

Capuchin katakombák - Palermo, Olaszország

horror top10
© wikimedia

A hely ahová egyedül, sötétben nem mernénk belépni. Pedig 8000 mumifikálódott, felöltöztetett test vár a belépésünkre, ráadásul mindezt a föld alatt. A teljes élményhez hozzátartozik, hogy mindegyikük a falón lóg és minket néz. Az élményért viszont mindenképp érdemes felkeresni a helyet, de ne feledjük, ha valaki hozzáér a vállunkhoz, az nem biztos, hogy a csoportunk egyik tagja.

Akodessewa Fetish piac - Lomé, Togo

horror top10
© wikimedia

Afrika is tele van misztikus helyekkel, melyek közül az egyik legkülönlegesebb Togóban található. Ezen a piacon számos mágikus talizmánnal, voodoo kellékekkel, emberi és állati koponyákkal is találkozhatunk. Ha egy kis boszorkányságra, különleges gyógymódra, esetleg jóslatra vágyunk, akkor irány Afrika!

The Door to Hell - Ahal Province, Türkmenisztán

horror top10
© wikimedia

Avagy a halál kapuja, amely inkább látványos, mint ijesztő. A 70 méteres gázkrátert egy kutatócsoport gyújtotta meg 1971-ben, azóta pedig szüntelenül ég. A felszabaduló metángáz nagy környezeti problémát jelent a térségben és a helyi lakosságot is veszélyezteti, emellett viszont rengeteg turistát vonz Türkmenisztánba.

The Mütter Museum — Philadelphia, Pennsylvania

horror top10
© Mütter Museum

A Mütter múzeum kicsit kilóg a sorból, hiszen itt nem a vérfagyasztó légkör a cél, hanem a tudomány. Ajánljuk azoknak, akik orvosi eljárásokkal, anatómiával, a test tartósításával, saját belső felépítésünkkel szeretnének megismerkedni.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.