Top10

Amerika legszebb és legrondább campusai II.rész

Előző részünkben szebbnél szebb egyetemeken jártunk, de most nézzük a campusok sötétebb, eltitkolt világát, ahová mi is kétkedve tennénk be a lábunkat. Jönnek azok a börtönépületek, stílusbakik és diszkomfortos helyek, amelyek egyetemeknek adnak otthont. Nem is hinné mi lett Amerika legrondább campusa!

Georgia State University, Atlanta

amerikai egyetemek
© wikimedia

Georgia nem épp az ideális egyetemi város, magas a bűnözési ráta, sok a barátságtalan környék. Campusa sincs igazán, csak szétszórt épületei, bár ez a belvárosi környezetnek tudható be. Könyvtárára jellemző a börtönhangulat, a kevés és nem megfelelő ablaka miatt. Az egyetemet jellemzi hogy a diákjai büfésulinak tartják. Az oktatás színvonala is átlag alatti, hiszen diákjai is csak egy erősebb középsulinak tartják.

SUNY Purchase, N.Y.

amerikai egyetemek
© groupthink

Annak ajánljuk ezt az egyetemet, aki egy valódi kartondobozban szeretne tanulni. Jellemző rá a már emlegetett börtönstílus, de egy modern középkori várként is jellemezhető. A legironikusabb az egészben, hogy ez egy művészeti kar.

Rochester Institute of Technology, N.Y.

amerikai egyetemek
© Matt Chan

Gondolta volna, hogy az egyetemet az a Kevin Roche tervezte, mint aki a Metropolitan Museum- ot megálmodta? Ugye, hogy nem. A campusnak egyébként több hibája is van: monoton téglafalak mindenütt (a diákok ezért is nevezik a „téglák városának”), a szórakozási lehetőségek nem elérhetőek gyalogosan, ráadásul az egész egy mocsárra épült. Tipikus példája az amerikai egyetemenek szuburbanizációjának.

City College of New York, N.Y.

amerikai egyetemek
© Clem

George B. Post híres tervező két tervet készített az egyetem részére, egy neoklasszicista és egy gót stílusút. Sajnos az utóbbit választották. Legjobban a pszichológiai karral szúrtak ki, mert az ő épületük inkább néz ki egy sztracsatella tortának, mint egy építészeti műremeknek. Amennyire ronda, annyira félelmetes, főleg este.

Ave Maria University, Florida

amerikai egyetemek
© hypowerinc

Hiába a név, hiába Florida. Ami fura az fura, és nem csak szerintem, hanem a legtöbb amerikai szerint is. Főleg úgy kelt feltűnést a főépület, hogy zömmel európai stílusú épületek veszik körül. Szimbolizálhat templomot, űrsiklót, rakétát, kinek mi tetszik. Ez Amerika legrondább campusa?

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.