32 ingyenes online kurzus, hogy a nyáron se unatkozz!

Mai gyűjtésünkben megtaláljátok a leghasznosabb online kurzusokat, amik többségét még a nyáron el is kezdhetitek, így nem csak pihenéssel, hanem tudással is gazdagodhattok a kánikulában. Töltsd te is hasznosan a szabadidődet és tanulj meg valami újat, érdekes témákban, szakértőktől.

Szerencsére ma már egyre jobbak a lehetőségeink az online tanulás terén, szélesebb területet fednek le az órák és naprakész tudást nyújtanak. Talán a legnagyobb előnye, hogy külföldi egyetemek elismert professzorai, oktatói, szakemberei osztják meg tudásukat az internetezőkkel, az órák igazodnak az időbeosztásunkhoz, hallgatókat ismerhetsz meg a világ minden pontjáról és ezt mind ingyen (a hivatalos tanúsítványért fizetni kell).

A MOOC (Massive Open Online Course) típusú kurzusokkal továbbá, a nyelvtudásunkat is fejleszthetjük, ami rendkívül hasznos lehet, ha külföldi munkavállalásban vagy tanulásban gondolkozunk. Ebben a cikkben ugyan nem szerepelnek a konkrét nyelvi kurzusok, viszont ezen a linken megtaláljátok a legjobb, erre szakosodott oldalakat.

Most viszont görgess le és izgalmas órákhoz csatlakozhatsz a dizájn, az informatika, az írás, a kommunikáció, az online marketing és az üzlet területén!

online kurzusok© startupstockphoto

Dizájn és grafika

InDesign kezdőknek - Adobe KnowHow

szint: kezdő, időtartam: 11 óra/ 21 előadás
Hatékony módszerek, minőségi layout-ok, InDesign. Ha még csak ismerkedsz a programmal, vagy felmérnéd a tudásod, akkor ez a kurzus neked szól! Részletesen megismerheted a layout-ok felépítésének menetét a karakterektől kezdve, a színen és a grafikán át, a nyomtatott produktumig.

Photoshop kezdőknek - Adobe KnowHow

szint: kezdő, időtartam: 14 óra/ 26 előadás
Ugyancsak az Adobe KnowHow programjának keretében, saját, gyakorlati példákon keresztül ismerheted meg a Photoshop működését és használatát az alapoktól kezdődően. A legkönnyebben így tanulhatod meg a különböző szerkesztési funkciókat és módszereket.

A Photoshop CS6 eszköztára - Alison

szint: kezdő, időtartam: 2 óra/ 8 előadás
Ha már megismerkedtünk a programmal (mondjuk az Adobe KnowHow keretében), érdemes csatlakozni az Alison online kurzusához, amelyben terítékre kerülnek az eszközök, amelyekkel a varázslat történik.

Mindent az Illustrator használatáról - Udemy

szint: nincs , időtartam:11 óra/ 41 előadás
A kurzus mindenkinek ajánlott, aki készített már grafikát, vagy szeretné megismerni, hogy miként készülnek. Megtanulhatod az alapvető Illustrator eszközöket, a grafikák paneleit és típusait, a színek és minták használatát. Az oktatás végeztével pedig saját munkádon gyakorolhatsz tovább.

Mindent a grafikai dizájnról - Udemy

szint: kezdő időtartam: 1 óra/ 12 előadás
Foglalkoztat a kérdés, hogyan válj dizájnerré és mi fán terem ez a foglalkozás? A tananyag keretein belül szó lesz a dizájn elemeiről, felépítéséről, részleteiről, a tipográfiáról és arról, hogy mi van a Photoshopon túl.

online kurzusok© startupstockphoto

Informatika

HTML és CSS kezdőknek - Codeacademy

szint: kezdő, időtartam: 7 óra/ 12 előadás
Ha érdekel a webfejlesztés és elmélyülnél a HTML és CSS használatában, akkor csatlakozz a közel 4.5 millió online csoporttársadhoz és készítsd el te is az első weboldaladat.

Programozás mindenkinek - Coursera

szint: kezdő, időtartam: 20-40 óra/ 10
Programoznál (Python), de nem tudod hogyan kezdj hozzá? A Michigan Egyetemen most megtanulhatod. Alapvető számítógépes ismeretek persze kellenek, de programozási ismeret nem szükségeltetik a kurzus elvégzéséhez. (Az órák októberben indulnak.)

Bevezetés az informatikába - edX

szint: kezdő időtartam: 1 óra/ 12 előadás
Akár, egy magyar egyetem kurzusa is lehetne, de ez mégis kicsit más. Már az a tény is különlegessé teszi, hogy az oktatás a Harvardhoz kapcsolódik, az meg végképp, hogyha a hallgató eléri a megfelelő pontszámot a 9 programozási feladat és a vizsgafeladat során, akkor megkapja a Harvard által kiállított, hiteles tanúsítványt. A kulcsszavak: C, PHP, Javascript, SQL, CSS, HTML.

Dash! Így készíts király weboldalakat - General Assembly

szint: kezdő, időtartam: 4 projekt
A Dash rendkívül jól elmagyarázza és azonnali, gyakorlati példákon keresztül tanítja a programozást azoknak, akik még életükben nem csináltak hasonlót. Most a kurzus keretében, a weboldalak készítésével ismerkedhetünk meg és sajátíthatjuk el az alapokat, HTML, CSS, illetve Javascript nyelveken keresztül.

Bevezetés a C és C++ nyelvekbe és bevezetés a Java-ba - MIT OpenCourseWare

szint: kezdő és közepes, időtartam: 16 óra/ 8 előadás ill. 16 óra/ 7 előadás
Az MIT 4 hetes, gyorstalpaló kurzusának keretében tanulhatod meg az alapokat C és C++-ban, illetve megismerheted az objektorientált programozást és a hibák megtalálásának módját is.

Az egyetem másik képzése a Java használatát mutatja be és a kurzus célja, hogy működő szoftverek szülessenek a hallgatók kezei/billentyűzetei alatt. Az oktatás alatt szükséges programozási tudás, de ha elég motivált vagy, és van minimális ismereted, az is tökéletesen megfelel.

Hogyan készíts iPhone alkalmazásokat - Udemy

szint: kezdő, időtartam: 5 óra/ 23 előadás
A címben igazából benne van a lényeg. Létrehozhatod saját iPhone alkalmazásodat, amit le is tesztelhetsz (akár a telefon nélkül is) és a nap végén, pedig már a saját alkalmazásodat töltheted fel az Appstore-ba.

online kurzusok© lifeofpix

Írás

A hatékony üzleti írás - Coursera

szint: nincs, időtartam: 4-8 óra/ 4 előadás
Hatékonyan írni, szöveget alkotni az üzleti életben is elvárás. Ezen a kurzuson megtanulhatod, hogyan tudod elkerülni a leggyakoribb buktatókat és kerek, egész mondatokban megértetni a mondanivalódat úgy, hogy akár az üzlettársaid is megértsék.

Írás és a web - Open2Study

szint: nincs, időtartam: 16 óra/ 4 előadás
Hogyan írj jó online tartalmat? Csatlakozz az augusztusban induló kurzushoz és tanuld meg, hogyan írj a közönségnek, hogyan tartsd fent az érdeklődést, hogyan szólítsd meg az online közeget és hogyan találjanak meg a világhálón.

Írás, szerkesztés és publikáció, kultúrsokk a kibertérben - MIT OpenCourseWare

szint: kezdő, időtartam: 32 óra/ 21 előadás
A kurzus az amerikai popkultúra szemszögéből tanítja az esszéírást és a kritikai prózaírást. Az oktatás után, pedig a te munkád is szerepelhet a 7. “Culture Shock!” online magazinban, így az egész világ megismerheti az írásodat.

Írj a média változásairól, légy digitális - MIT OpenCourseWare

szint: kezdő, időtartam: 32 óra/ 21 előadás
Légy digitális! Ismerd meg a média változásait, térhódítását, továbbá írj az erkölcsi, esztétikai, műszaki és kulturális problémákról. Dolgozz csoportban, készítsetek előadást és vitassátok meg a témát közösen.

A jó írás titkos összetevője - Udemy

szint: kezdő, Időtartam: 2 óra/ 10 előadás
Több mint 22.000 hallgató és a több mint 160 ötcsillagos értékelés nem hazudhat. A kurzus alatt megismerheted, hogy mi fán terem a kísérőlevél, a sajtóközlemény vagy a sales email. Az íráskészséged javulásán túl, a vállalati kommunikációban is fejlődhetsz, sőt az üzleti életben is sikeresebb lehetsz.

Kommunikáció

A sikeres tárgyalás alapvető technikái - Coursera

szint: nincs, Időtartam: 8.5 óra/ 6 előadás
A Michigan Egyetem kurzusa során, négy egyszerű lépésben sajátíthatod el a sikeres tárgyalás technikáit: előkészítés - a tárgyalási technika megtervezése, tárgyalás - kulcs a sikerhez, zárás - a szerződés, értékelés - a játszma vége.

A nyilvános beszéd - edX

szint: nincs, időtartam: 30-50 óra/ 10 előadás
Közönség előtt beszélni nem egyszerű feladat, de ezt is, mint mindent, meg lehet tanulni. A Washington Egyetem célja, hogy a hallgatók hatékony és magabiztos szónokokká váljanak az órák után. Megtanulhatod, hogyan alakítsd szavakká a gondolatokat, hogyan adj elő figyelemfelkeltően és a hatékony érvelés módszerét is.

A stratégiai kommunikáció - edX

szint: közép, időtartam: 20-30 óra/ 5 előadás
Rosszkor és rosszul kommunikálni. Ebbe a helyzetbe sokan beleesnek, olyat mondanak és akkor, amikor azt nem kellene. A Purdue Egyetem kurzusa segít megtalálni az utat a kommunikáció ösvényén és segít hatékonyan kommunikálni a szervezeten belül.

Speechwriting - Globalspeechwriter

szint: nincs, időtartam: 10 előadás
De mi is az a speechwriting? Magyarul, a beszédírásra hasonlít legjobban, de valahogy úgy lehetne megfogalmazni, hogy míg az hétköznapi értelembe vett írás (könyvek, magazinok, social media) az olvasóknak szólnak, addig a speechwriter a hallgatóságnak ír.

Válj a networking mesterévé - The Muse

szint: nincs, időtartam: 7 előadás
Szerinted az internet félelmetes? A kurzus segítségével megváltozhat a véleményed és olyan kommunikációs készségre tehetsz szert, amivel bármikor ás bárhol kapcsolatot tudsz majd teremteni.

online kurzusok© Nic Hughes

Online Marketing

Social Media Marketing - Alison

szint: kezdő, időtartam: 15-20 óra/ 11 előadás
Ha érdekel a blogolás, az email marketing, a facebook oldalak, nem kell mást tenned, mint csatlakozni a kurzushoz, amelynek végeztével te is megismerheted azokat a trükköket, amik hozzájárulnak az oldalad látogatottságának növeléséhez.

Social Media - Buffer

szint: kezdő. időtartam: 14 óra/ 7
Maradva a közösségi médiánál, a Buffer segítségével megértheted a social network működését, végigkövetheted a bejegyzések életét és egy kis online marketing elemzésbe is belekóstolhatsz.

Online Marketing, okos embereknek - Copyblogger

szint: közép, időtartam: 20 előadás
Miért regisztrálj a kurzusra? 16 e-book, 20 email, tartalom-marketing, szövegírás, kulcsszavak, technikák, stratégiák és minden, ami az online marketingbe belefér. Ne csak te légy okos, hanem a marketinged is!

A digitális világ marketingje - Coursera

szint: kezdő, időtartam: 32 óra/ 24 előadás
Az Illinois Egyetem kurzusa azt vizsgálja, hogy a digitális eszközök (mint a okostelefon, internet, 3D nyomtatás), milyen módon forradalmasítják a marketinget. A képzés során megtanulhatod, hogyan győzd meg a vásárlókat ezekkel a termékekkel, hogyan terjeszkedj és pozicionáld az árstratégiádat.

A modern email marketing - HubSpot

(szint: kezdő, időtartam: 5 előadás
A HubSpot videósorozatában megtanulhatod, hogyan érj el magasabb megnyitási arányt, hogyan kerüld el a spamszűrőket és hogyan növeld a konverziók számát, egyszóval olyan trükköket, amelyekkel célba érnek az elküldött leveleid.

SEO: Tippek és stratégiák - Udemy

szint: nincs, időtartam: 1 óra/ 7 előadás
Miért nem a te oldalad az első a Google találati listáján? Hogyan kerülhetsz feljebb? Ezekre és még sok minden másra is választ kapsz, ha csatlakozol az Udemy keresőoptimalizálással foglalkozó kurzusához!

Vállalkozás

Hogyan finanszírozz Startupot? - Coursera

szint: közép, időtartam: 12-20 óra/ 4 előadás
A Maryland Egyetem online kurzusa azért indult, hogy a feltörekvő vállalkozók megtanulják a biztonságos finanszírozás mikéntjét. Kulcsfontosságú kérdéseket jár körül a tanfolyam: hogyan növeld a külső tőkét, kik fektetnek startupokba, hol találhatjuk meg őket és hogyan gyűjthetünk több pénzt felajánlásokból.

A versenyképes stratégia - Coursera

szint: közép, időtartam: 10 óra/ 6 előadás
A 6 modulból álló kurzus célja, hogy a megtanuld azt, hogyan függnek egyes vállalatok/cégek egymástól és hogyan befolyásolhatják a döntéseket a versenytársak. Szó lesz még a játékelméletről és a versenyelőny megtartásának stratégiájáról is.

Hogyan indíts startupot? - Sam Altman (Stanford University)

szint: nincs, időtartam: 20 óra/ 20 előadás
Sam Altman kivételes vállalkozók közé tartozik, és olyan nevekkel szerepel egy lapon, mint a Paypal, a LinkedIn vagy az Airbnb alapítói. A kurzus során megtanulhatod az alapokat a felhasználók számának növelésétől kezdve, a befektető szerzésen túl, egészen a menedzsment működéséig.

Hogyan építs startupot? - Udacity

szint: közép, időtartam: 24 óra/ 8 előadás
A kurzus során, a Szilícium-völgy elismert vállalkozója Steve Blank osztja meg tudását a hallgatókkal arról, hogy melyek azok a kulcsmozzanatok, amelyekkel sikeressé válhat egy startup. Bemutatja a vásárlói visszajelzések értékelésének módszereit, a közvetett és közvetlen költségek fontosságát és a fogyasztói menedzsment 3 fázisát: megszerez, megtart és megnövel.

A termékdizájn - Udacity

szint: nincs, időtartam: 48 óra/ 4 előadás
A Google által indított kurzus célja, hogy a résztvevők olyan terméket tudjanak létrehozni, amely köré sikeres üzlet épülhet. Ennek megvalósítását, elméleti és gyakorlati példákon keresztül, illetve UI/UX gyakorlatokkal és a Google Design Spirit használatával mutatják be.

Forrás: Kat Moon

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.