Bridge Budapest ösztöndíj - külföldi szakmai tapasztalat magyar cégeknél

Szeretnéd megtudni, hogyan válnak a különböző ötletek valósággá? A Bridge Budapest szerint minden ötlet mögött áll egy ember, és többnyire egy cég is. Ösztöndíjukkal abban szeretnének segíteni, hogy minél több ember ismerhesse meg, miként működnek ezek a nagyranőtt magyar eredetű cégek és a programban résztvevők inspirációt merítsenek egy külföldi utazás segítségével.

startup ösztöndíj © facebook

A Bridge Budapest egy nonprofit egyesület, működését a magyar gyökerekkel rendelkező alapító cégek, az NNG, a Prezi és a Ustream finanszírozzák. Honlapjukon ezt írják magukról:

“Meg akarjuk mutatni, hogy egyetlen ötletből is lehetséges termékeket, cégeket építeni az emberek szükségleteinek kielégítése és a saját álmaink megvalósítása mentén. Mindez nem csoda kérdése, rengeteg munka és némi szerencse szükséges hozzá. Nem is gondolnánk, mennyi lehetőség vesz körül bennünket.”

A Bridge Budapest tehetséges fiataloknak (egyetemistáknak, frissen végzett diákoknak) adja meg a lehetőséget a külföldi tapasztalatszerzésre, a legmenőbb online cégeknél San Franciscoban, vagy épp a Távol-Keleten.

Az ösztöndíj egy hónapra szól, ami tartalmazza a repülőjegyet, szállást, biztosítást és költőpénzt is.

Ráadásul nem csak külföldön vehetsz részt a programban, az itthoni irodákban is lehetőség van elhelyezkedni, a későbbiekben ez is egy jó ugródeszka lehet a külföldi karrierhez. A fentieken kívül kapsz még egy okostelefont vagy egy gopro kamerát. Cserébe 4 blogposztot kell elkészítened az utazásod alatt, illetve egy 5 perces filmet, melyben beszámolsz a kinti élményeidről.

Laci a Ustreamnél volt Bridge Budapest ösztöndíjas. Így foglalta össze, mit jelent számára a lehetőség.

4 jelentkezőnek biztosítják, hogy a választott területen és cégnél egy mentor segítségével eltöltsön egy hónapot.

Március 18-tól április 10-ig lehet jelentkezni a Bridge Budapest ösztöndíjára, és augusztusban indul a nagy kaland. Ha megtetszett a lehetőség, ne habozz, jelentkezz!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.