Önkéntes

HVG állásbörze tanulni vágyóknak, ‘Külföldre mennék’ szemmel!

Ha lemaradtál a közelmúltban megrendezett HVG állásbörzéről, vagy többet meg szerettél volna tudni a képzést kínáló lehetőségekről, akkor nem búslakodj, itt a remek alkalom, hogy bepótold mindazt, amit kihagytál! Tanulásra fel!

Az állásbörze látogatói, abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy rengeteg, képzést kínáló kiállítóval kerülhettek közelebbi kapcsolatba, érdeklődhettek a különböző tanulmányi programokról és a külföldi gyakorlati lehetőségekről, valamint segítséget kaphattak a sikeres állásinterjúk tekintetében is! Annak sem kell búsulnia viszont, aki nem jutott ki a SYMA-ba, hiszen összeszedtünk mindent a hazai és a határon túli opciókkal kapcsolatban.

külföldi állásbörze © HVG állásbörze facebook

Idén is rengeteg kiállító, annál is több programját ismerhették meg a külföldre vágyók, a diplomás képzésektől kezdve, az ösztöndíjakon keresztül, a tréning lehetőségekig.

A 30 oktatást kínáló stand közül, 8 nemzetközi kurzust, 9 nyelvi képzést és/vagy tréninget, 14 alap diplomás-, mester-, OKJ-, szakirányú-, vagy szakképzést kínált, és voltak, akik más alternatívákkal szolgáltak. Belőlük szemezgetve, kiemeltük a legérdekesebbeket.

Nyelvtanfolyamok és tanulási lehetőségek

CSE Australia: Az ausztrál központtal rendelkező cég, (a nevéből könnyen kitalálhatóan) az ausztrál oktatással és bevándorlással foglalkozik. Náluk ausztráliai nyelvtanfolyamok, szakmai- és felsőfokú képzések is elérhetőek. Jelenleg különféle Bachelor of Business és Master of Business, illetve angol nyelvi képzéseik vannak.

Europass, Erasmus: Náluk elérhető a bármikor egyszerűen frissíthető, az aktuális nyelvtudásnak megfelelő nyelvi útlevél, ami az aktív nyelvtudás biztosítékaként szolgál, átlépve a határt. Az Erasmus-ról pedig már mi is beszámoltunk.

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola: Az iskola, budapesti és bécsi székhelyén kínál angol nyelvű, osztatlan mesterképzéseket: menedzsment, vállalati, marketing és nemzetközi tanulmányok vonalon. A szakok 12 hónaposak és munka mellett is elvégezhetőek, a hallgatók pedig, egy év elteltével, a University of Buckingam, MSc diplomáját szerezhetik meg. Felvételizni az IBS online felvételi lapjának kitöltésével lehet.

Kanadai Nagykövetség: Jelenleg 500 diplomás képzést találunk a kanadai oktatási portálon, amelyet a nagykövetség is előszeretettel népszerűsít, hiszen egy juharleveles végzettség minden önéletrajzban jól mutat. Jelentkezni egyszerű, az egyetem kiválasztása után, ellenőrizhetjük a tanulmányi költségeket, majd a megfelelő dokumentumok elküldésével jelentkezhetünk is.

StudyGuide: A cég 13 országgal és 5000 szakkal áll kapcsolatban, és akár tandíjmentes, állami támogatású képzéseket is találhatunk náluk. Hozzájuk az UniversityAdmission rendszerén keresztül(elérhető a honlapjukon is) lehet jelentkezni és jelenleg 2242 alapképzés és 1620 mesterképzés közül válogathatunk. Plusz pont, hogy a jelentkezési határidők is fel vannak tüntetve a honlapon.

StudyTime: Ők azzal tűnnek ki a tömegből, hogy 8-20 éves korig van Junior Programjuk, amellyel 4 kiválasztott ország, pár hetes tanulási lehetősége közül választhatunk. A legkisebbeket nyári táborok várják (Anglia, Amerika,Ausztria, Kanada,Németország, Málta), a legidősebbek pedig akár akadémiai képzésen is részt vehetnek Cambridge-ben. Jelenleg három vancouveri, 2x24 hetes tanfolyam (Hospitality, Business Management, Marketing) és fizetett gyakorlati programmal várják a jelentkezőket március 31-ig.

IWI - Real Madrid Graduate School: Talán az egyik legkülönlegesebb képzést kínáló sportiskola, mivel 2014 szeptemberétől a Real Madrid Graduate School - Universidad Europea hivatalos régiós képviseletét látja el. A jelentkezéshez csak egy európai diploma kell és már tanulhatunk is mesterképzésen, marketing vagy menedzsment vonalon online, illetve a madridi sporközpontokban, kampuszokban. Emellett az iskola fitness instruktor, gyermekfitness oktató, személyi edző szakképzéseket és wellness-spa menedzser tanfolyamot hirdet.

AIESEC: Ők egy globális, fiatalok által vezetett hallgatói szervezet, amely vezetői tapasztalatot nyújt, önkéntes, szakmai és külföldi gyakorlati programokat szervez. Hozzájuk megfelelő előképzettséggel és folyékony angol nyelvtudással lehet jelentkezni. Gyakorlati lehetőséget nyújtó országaik: Amerika, Belgium, Brazília, Csehország, Hollandia, India, Kína, Lengyelország, Malaysia, Németország, Olaszország és Törökország.

A felsoroltakon kívül, a Fernuniversität In Hagen / Budapesti Távtanulási Központ és a Fulbright EducationUSA is kínált külföldi tanulmányokat.

mindent a hazai és a határon túli opciókkal kapcsolatban.

külföldi állásbörze © hvgallasborze.hu

Tréningek, tanácsadás

NyelviTréning.com: Ha nyelvtudásunkat akarjuk frisstíteni vagy kommunikációs készségeinket erősíteni, akkor jó helyen járunk, hiszen amellett, hogy idegennyelvű állásinterjúra is felkészítenek, azt is tesztelheted, hogy hány napot bírnál ki külföldön, a jelenlegi nyelvtudásoddal! Aktuálisan Job Interview, Business Communication, Survive Abroad tréningjeik vannak.

Tudomány Nyelviskola: Fő profiljuk a tréningek és a tanácsadás, de akár nemzetközi nyelvtanárnak is tanulhatunk náluk. Aktuális ajánlataik: LingVista tanácsadás, Pitman tréning, Via Lingua nyelvtanárképző tanfolyam, céges és lakossági nyelvoktatás és nyelvtanári álláslehetőség.

Lineo: A tanácsadócég azonkívül, hogy coaching-gel és tréningekkel foglalkozik, Business Coach, Life Coach, Mediátor és Sport Coach szakirányú továbbképzéseket is kínál Budapesten, emellett NLP szakemberek képez, és akár Bukarestben, Máltán és Londonban is tanulhatunk.

Jó böngészést és eredményes külföldi tanulmányokat kívánunk minden jelentkezőnek! Sok sikert!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.