Városok, ahol jó diáknak lenni

Tanulás

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Nem lehet eleget beszélni róla - Nyelvtanulás a digitális világban

Tanulás

Többször írtunk már arról miért, hogyan, hol és milyen módszerrel érdemes nyelvet tanulni. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, mennyire elengedhetetlen része a nyelvtudás a sikeres külföldi életnek. Mindenki rohan, semmire nincs elég idő, márpedig hidd el: ha tervezel nekivágni a nagyvilágnak, sokszorosan megtérül majd minden perc, amit nyelvtanulásra fordítottál. 

Az eLearning részletesebb bemutatásával együtt szeretnék felajánlani neked egy ingyenes nyelvórát, kíváncsi vagyok a véleményedre!

Ezek lettek a világ és Európa legjobb egyetemei 2016-ban

Tanulás

Európa 2016 legjobb egyetemeinek listáján 22 európai ország legrangosabb 200 felsőfokú intézményét láthatjuk felsorolva. Az élen Oxford és Cambrigde vetélkedik.

A VILÁG legjobb egyetemei között 2016-ban top10-be juttott USA és UK mellett Svájc előkelő intézménye is. Első helyen a California Institute of Technology áll, ezzel beelőzte a szigetország fent említett győztesét. A dobogóra még egy USA székhelyű egyetem került, van tipped melyik?

Diákjogok külföldön – Hol érdemes tanulni?

Tanulás

Korábban már írtunk arról, milyen szempontokat jó figyelembe venni, ha egy másik EU-s országba történő költözés után új iskolába szeretnénk beiratni gyermekünket. Most arra is fényt derítünk, hogy milyen jogai vannak külföldön a középiskolás diákoknak. Nem árt tisztában lenni ezzel, hiszen a magyar diákjogokhoz képest több eltérés is felmerülhet a különböző országokban!

Viszlát Budapest, Helló Birmingham! Élményeim Angliában, a University of Birmingham mesterképzésén

Tanulás

Egy kicsit megfáradva az alapképzésem után úgy gondoltam, hogy változásra van szükségem a tanulmányaim terén. Mivel mindenképp szerettem volna külföldre menni és mester diplomát is szerezni, gondoltam kombinálom a két elképzelést és elkezdtem külföldön keresgélni a lehetőségeket.

Vágj bele a nyelvtanulásba ezen a hétvégén - Adunk hozzá egy tökéletes programtippet!

Tanulás

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Nyelvparádé nevű rendezvényt. A tavalyihoz hasonlóan most is a Millenáris parkba kell ellátogatnia azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az eseményről.

Külföldi tanulmányok és diploma ingyen? Létezik ilyen!

Tanulás

Gondolkoztál már azon, hogy az érettségi után egy külföldi egyetemen kéne folytatni? Bejött az Erasmus? A mestert csak külföldön kezdenéd el? Ha ezekhez hasonló kérdések foglalkoztatnak, de tartasz attól, hogy a pénztárcád nem bírná a külföldi egyetem költségeit, akkor van egy jó hírünk. Európában 9 országban tanulhattok tandíj nélkül! Kattints és megtudhatod melyek ezek, illetve adunk még pár érdekes infót bónuszban!

32 ingyenes online kurzus, hogy a nyáron se unatkozz!

Tanulás

Mai gyűjtésünkben megtaláljátok a leghasznosabb online kurzusokat, amik többségét még a nyáron el is kezdhetitek, így nem csak pihenéssel, hanem tudással is gazdagodhattok a kánikulában. Töltsd te is hasznosan a szabadidődet és tanulj meg valami újat, érdekes témákban, szakértőktől.

Az egyetemisták 63 százaléka szeretne külföldre menni, de nyelvtudásuk alig van

Tanulás

A hallgatók körülbelül harmada nem kapja meg a diplomáját, mert nincs meg a kiadáshoz szükséges nyelvvizsgája, de mégis a megkérdezett diákok kétharmada tervez hosszabb-rövidebb időre elköltözni az országból.

Hasít az Erasmus+, bővülnek a külföldi tapasztalatszerzési lehetőségek!

Tanulás

Az Európai Unió 40%-kal (14,7 milliárd euróra) emelte az Erasmus+ program költségvetését. De ami minket leginkább érdekel az az, hogy Magyarországot hogyan érinti mindez.

Így legyél milliomos az egyetemen! A legjobb külföldi ösztöndíjak nyomában

Tanulás

Gondoltál már arra, hogy milyen király lenne a világ legjobb egyetemein tanulni úgy, hogy neked közben semmire sincs gondod? Megmutatjuk mennyit ér a tudás és miért érdemes tanulni, szorgalmasnak lenni. Merj nagyot álmodni, hiszen a világ legjobb ösztöndíjai csak rád várnak!

Az oktatás magas színvonala tehet igazán sikeressé egy országot! Nézzük meg pár külföldi példát!

Tanulás

Az oktatás az egyik olyan terület, amely hosszú távon meghatározhatja egy-egy ország gazdasági, kulturális, egészségügyi és egyéb arculatát, sőt, jövőjét. Talán ez egy idealisztikus elképzelésnek tűnik, de bizonyítottan az oktatáson és az iskolákból kikerülő szakembereken múlik, mosolyra húzódik-e a szánk az utcára kilépve vagy a híreket hallgatva. Akkor mégis kiről vegyen példát az a képzeletbeli új ország, amely szeretné javítani saját oktatási rendszerét?

Nyelvek, amelyekről eddig nem tudtál mindent, pedig érdemes volna!

Tanulás

A kvízműsorok és műveltségi tesztek gyakori kérdése, hogy mely nyelvet beszélik a legtöbben a világon. A legelterjedtebb nyelvekről azonban nem ez az egyetlen érdekes információ létezik. Utánajártunk a legnagyobb nyelvek „titkainak”.

Két UNESCO-pályázat, ami megváltoztathatja a világ körforgását, és ennek te is részese lehetsz!

Tanulás

Érdekel a nevelésügy, a tudomány vagy a kultúra? Ha a válaszod igen, és összerakod ezek angol megfelelőinek kezdőbetűit, megkapod a megoldást: irány az UNESCO, azaz az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete! Két pályázatot is figyelmedbe ajánlunk, amivel te is egy lehetsz a világot jobb irányba terelő szervezet munkatársai közül!

Tíz nagyszerű tipp, amivel egyszerűbbé válik a nyelvtanulás!

Tanulás

Ma már alapvető legalább egy idegennyelv ismerete, de minél többet sajátítunk el, annál egyszerűbb boldogulni az egyetemen, és könnyebb munkát is találni, főleg külföldön. Matthew Youlden kilenc nyelven beszél folyékonyan, képes akár egy pillanat alatt egyik nyelvről a másikra váltani. Hogy mi a titka? A következő tíz tippből kiderül!

Tanulj nyelveket online! Ülj be a virtuális világ iskolapadjába ingyen

Tanulás

Ha a böngészőben rákeresünk a különböző online segédanyagokra és virtuális kurzusokra, a bőség zavarával találkozunk. Olyan ez, mint egy nagy piac: rendkívüli mértékben megnőtt a kereslet az online tudásbázisokat illetően, így az élelmes tanárok, ismertebb oktatási intézmények és vállalkozók ezt ki is használták. Ennek megfelelően már a kínálati oldal sem árválkodik üresen, bár természetesen nem minden oldal felel meg a várakozásoknak.

Erasmus beszámolók - tudd meg a legapróbb titkokat a csereutakról!

Tanulás

Rengeteg tippet olvashat az internten az, aki érdeklődik az Erasmus-csereprogram iránt. Mely honlapokon lehet tájékozódni? Milyen beszélgetéseken lehet részt venni? Mely irodákban kaphatnak bővebb információt a programról? A legpraktikusabb dolgokat és a leghasznosabb tanácsokat csak azok tudják elmondani, akik már részt vettek legalább egy cserén. Nézzük meg, melyek azok a pontok, amelyeket a hazatérők a legfontosabbnak tartottak!

Hogyan adjuk gyermekünket iskolába külföldön?

Tanulás

Tönkretetted az életemet! Utálom ezt az iskolát! Hiányoznak a barátaim! Egy szülő gyakran hallja ezeket a mondatokat gyermekétől, főleg ha kamaszról van szó. A szülő szíve azonban még jobban fáj, ha ezeket a szavakat egy új országba való költözést követően az új iskola okozta rossz élmények váltják ki. Most megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni iskolaváltáskor, ha a család külföldre, egy EU-tagállamba költözik, és a gyermeknek ott kell folytatni a tanulmányait.

Bridge Budapest ösztöndíj - külföldi szakmai tapasztalat magyar cégeknél

Tanulás

Szeretnéd megtudni, hogyan válnak a különböző ötletek valósággá? A Bridge Budapest szerint minden ötlet mögött áll egy ember, és többnyire egy cég is. Ösztöndíjukkal abban szeretnének segíteni, hogy minél több ember ismerhesse meg, miként működnek ezek a nagyranőtt magyar eredetű cégek és a programban résztvevők inspirációt merítsenek egy külföldi utazás segítségével.

<< < 1 - 19 / 54 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.