szerző fényképe Gergő

Akik Ausztriába mentek szerencsét próbálni - videó

Munka

Azzal senkinek nem árulunk el nagy titkot, hogy Bécs az egyik legtöbb magyar kivándorlót felszívó külföldi nagyváros, és szerte Ausztriába rengeteg magyar költözött ki az elmúlt néhány évben. Korábban mi is forgattunk már videót a Bécsi magyarokkal arról, hogy milyen a mindennapi élet az osztrák fővárosban, most pedig a vs.hu ragadott kamerát és járt utána annak a kérdésnek, mit ér meg Ausztria.

Újabb Menjek/Maradjak dokumentumfilm érkezik hamarosan: Hollandia

Munka

Az alkotók a hollandiai epizódot eredetileg későbbre tervezték, így a Menjek/Maradjak projekt alkotóit is meglepetésként érte, amikor egy Hollandiában élő magyar fiatal jelentkezett náluk az ötletével.

100.000 akciós repjegy és 3 új járat a Ryanairtől - Koppenhága, Malaga, Málta

Utazás

Aki fapados repjegyet tervez venni és szeretne spórolni pár ezer forintot, annak most érdemes foglalnia, mert egy akció keretében 100.000 akciós utat lehet foglalni a Ryanair-nél október 5-ig. Tegnap ráadásul a légitársaság azt is bejelentette, hogy 3 új helyszínt kötnek össze Budapesttel 2016-tól, így akár átszállás nélkül is eljuthatunk majd Koppengába, Malagára vagy Máltára.

Vágj bele a nyelvtanulásba ezen a hétvégén - Adunk hozzá egy tökéletes programtippet!

Tanulás

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Nyelvparádé nevű rendezvényt. A tavalyihoz hasonlóan most is a Millenáris parkba kell ellátogatnia azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az eseményről.

Amerikaiak találkozása bizarr európai ételekkel

Utazás

Van pár étel, amitől még az európaiak edzett gyomra is felfordul, nemhogy a steril gyorskajákhoz szokott amerikaiaké. A furcsa és sokak számára igencsak undorítónak mondható európai gasztro különlegességekről már mi is írtunk korábban, a most következő videóban ezeket kóstoltatják meg pár amerikai fiatallal.

A legjobb kivándorlós mémek a kormány új plakátkampányára!

Itthon

Készítettünk egy top10 listát a legjobb plakát-mémekből, amik a külföldre költözés témájában születtek az elmúlt 24 órában. Az internet népe nem ért egyet azzal, amit a kormány kommunikálni szeretett volna az eredeti plakátokkal, miszerint ‘A magyar reformok működnek’. Nagypapa, nagymama, szülők, gyerekek…, mindenki külföldre megy. 

Az egyetemisták 63 százaléka szeretne külföldre menni, de nyelvtudásuk alig van

Tanulás

A hallgatók körülbelül harmada nem kapja meg a diplomáját, mert nincs meg a kiadáshoz szükséges nyelvvizsgája, de mégis a megkérdezett diákok kétharmada tervez hosszabb-rövidebb időre elköltözni az országból.

“Azok jönnek vissza, akiknek lelke van!”

Munka

New Yorkban jobb és nehezebb. London pedig egy csúnya hely. - meséli a vs.hu hazatérőkről szóló sorozatának két új szereplője.

Nem tervezték, mégis hazaköltöztek külföldről!

Itthon

A vs.hu előszeretettel készít videókat migrációs témában, Brüsszelben, Dubajban és Londonban is utánajártak már a kint élő magyarok életének, ezúttal pedig a külföldi életet megunt, hazaköltözött fiatalokkal forgattak.

Melyik az égetőbb probléma Magyarország szempontjából? A kivándorlás vagy a bevándorlás?

Munka

A Publicus Intézet kutatása szerint a magyar emberek fontosabbnak tartják a kivándorlás kérdésnek megoldását, mint a bevándorlás visszaszorítását. Az előbbit a megkérdezettek 57% tartja az ország legégetőbb problémájának, míg az utóbbit csak 23%. Szerinted mi a fontosabb jelenleg?

Így jattolj külföldön!

Utazás

Kerültél már kellemetlen helyzetbe külföldön amiatt, mert nem tudtad mennyit kell adni a pincérnek, vagy bunkónak nézett a taxis miután fizettél? Most megtudhatod, hogy működnek a jattolási szokások szerte a világban.

Minden második repjegy ingyenes ma a Wizz Air-nél!

Utazás

Szülinapozik a légitársaság, egészen pontosan 11 éves fennállásukat ünnepelik a mai napon. Ennek örömére meg szeretnék lepni az utasaikat azzal, hogy ma minden második repjegyüket ingyen tudod megvenni, ami csak ‘majdnem ingyenes’, de így sem rossz!

Semmi újdonság, csak újabb csúcsot ért el a magyar kivándorlási kedv!

Munka

A TÁRKI legfrissebb, áprilisi kutatása azt mutatja, hogy egy év alatt megduplázódott azoknak a száma, akik nem csak munkavállalási okokból távoznának külföldre hosszabb-rövidebb időre, hanem már a kivándorlást fontolgatják.

Választások az Egyesült Királyságban: akárki nyer, a bevándorlóknak nehezebb lesz!

Munka

Ma tartják a választásokat Nagy Britanniában, holnap pedig fény derülhet arra, mi vár a külföldi munkavállalókra, köztük arra a több százezer magyarra, akik a szigetországban vállalnak munkát.

Az afgán srác, akinek “Magyarország valódi paradicsom”!

Itthon

Ismerjétek meg Dariusht, aki bárkinek bebizonyítja, hogy az idegen kultúrából érkezőktől nem kell félni és negatív előítéletekkel tekinteni rájuk, ahogy azt sokan teszik manapság. Ez a kedves fiú Afganisztánból érkezett Magyarországra, megkapta nálunk a menekült státuszt és nagyon hálás érte, hogy a paradicsomban élhet.

„2 millió forintért nem éri meg hazajönni Angliából!” – írják a kommentelők a kormány új, fiatalokat hazacsábító programjára

Munka

A kormány azt tervezi, hogy a sok százezer külföldre költözött fiatalból hazacsábít ötvenet. És mi a módszer? Kapnak fejenként 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást, tehát összesen 100 millió forintot szór szét az állam erre a hazacsábító „taktikára”. Van ennek bármi értelme? És mit szólnak ehhez az érintettek?

Teszteld magad, mennyire vagy profi külföld témában! - Kvíz

Utazás

Aki követi a Külföldre mennék-et, az a következő témákról már mind olvashatott és a választ is tudja a kérdésekre. Most kiderül, mennyire vagytok otthon a külföldi munkavállalás, utazás és tanulás témájában.

Kötelező program külföldre vágyóknak – Nemzetközi állásbörze lesz szombaton!

Munka

Szombaton, azaz április 25-én újra megrendezésre kerül az ország legnagyobb külföldi állásbörzéje, ahol 7 ország több, mint 70 állásajánlatából válogathatsz majd kedvedre. A helyszín a Szent Gellért térnél lesz, az állásbörze reggel 9-től délután 4-ig tart majd.

Újabb magyar startupok kopogtatnak Amerika ajtaján!

Munka

Ha azt gondoltad, hogy a Prezi és a Ustream után már nem lesz olyan magyar találmány, ami világhódító útra indulna, akkor nagyot tévedtél. Jelenleg újabb 5 zseniális startup cég képviselteti magát Texasban a South by Southwest fesztiválon, hogy további befektetőket találjanak ötleteik fejlesztéséhez. A vs.hu kiutazott a magyar csapatokhoz a tengerentúlra, hogy bemutassa és dokumentálja történetüket.

<< < 1 - 19 / 88 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.