szerző fényképe Katus

10 tipp az Oktoberfesthez

Utazás

Már csak néhány nap és kezdetét veszi a 182. Oktoberfest. Az O’zapft, vagyis az első hordó csapraverése Münchenben szeptember 19.-én szombaton lesz, amellyel kezdetét veszi a világ egyik legnagyobb népünnepélye. Az Oktoberfest ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz, egyre nagyobb számban találhatók köztük külföldiek, főleg olaszok, amerikaiak, japánok, és ausztrálok. Adunk most nektek 10 tipp arra, hogyan hozhatjátok ki a maximumot a bajor mulatozásból a Theresienwiese-n.

Franciaországi munkavállalás lépésről lépésre

Munka

Munkakeresés, munkavállalási engedély, nyelvismeretek, lakhatási lehetőségek, adózás, társadalombiztosítás – avagy minden, amit indulás előtt tudni kell!

A külföldön töltött karácsony nem az igazi!

Munka

Hosszadalmas előkészületek, ünnepélyes ajándékcsomagolás, közös családi fadíszítés, halászlé és jó sok bejgli – avagy a tipikus magyar karácsony elengedhetetlen részei. De mi történik akkor, ha valaki nem tud hazajönni külföldről az ünnepekre? Akkor is van szaloncukor és ’Mennyből az angyal’? Ki hogyan dolgozza fel és hogyan oldja meg az otthonától távol töltött szentestét?

Nem kell tartaniuk David Camerontól a magyar munkavállalóknak a londoni főkonzul szerint

Munka

A Külföldre mennék kérdéseire válaszolva Dr. Riskó Nagy László londoni főkonzul elmondta, hogy egyelőre nem kell komolyan venni az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről szóló híreket, valamint a kinti magyaroknak nem kell a hazaköltözésen gondolkodniuk a jelenlegi szigorítások miatt, hiszen a brit munkaerőpiacnak szüksége van a külföldi munkavállalókra. Lebeszélni tehát senkit sem szeretne a londoni terveiről a főkonzul,sőt, inkább tippeket adott az olvasóinknak.

London, te Drága!

Munka

Eddig is sejtettük, de most már hivatalos: London a világ legdrágább városa. Egy friss tanulmányból derült fény arra, hogy a brit metropolisznak nemrég sikerült letaszítania Hongkongot a trónról. És hogy ez pontosan mekkora megterhelést jelent a távozni készülő magyaroknak? Megmutatjuk!

Amerika, Dánia, Hollandia– tanulás a világkörül!

Tanulás

Anna tavaly augusztusban költözött Dániába és kezdte meg Branding and Marketing Menedzsment tanulmányait a herningi TEKO Business + Design -VIA University College intézményében. Azóta épp Hollandiába költözött, de előtte már megjárta Amerikát is. Szerinte az embernek ki kell lépnie a komfortzónájából, ha külföldön szeretne továbbtanulni. De megéri, mert olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhat, amelyek csak az előnyére válhatnak.

Mi változik, ha Skócia elszakad az Egyesült Királyságtól?

Munka

Nem könnyű azoknak a helyzete, akik Skóciába vágynak. Főleg, ha csütörtökön a függetlenedés mellett dönt a skót lakosság. Előzetes találgatások és teljes bizonytalanság övezi a szeptember 18-ra kiírt skóciai függetlenségi népszavazást. Ráadásul annak eredményei nem csak a gazdasági szereplőket és a diplomáciai elitet érintik majd, hanem mindazokat, akik Skóciában élnek vagy szeretnének élni.

Ahol tömeg van, mégis magányos leszel

Munka

A város, ahol nem romlik meg a tej, ahol mások a szabályok, ahol érzelmekről nem beszélünk, ahol semminek érzed magad, ahol magyarok százezrei élnek. Íme a VS.hu négy részes videósorozata Londonról.

Máltai munkavállalás lépésről lépésre

Munka

Munkavállalási engedély, munkakeresés, lakhatási lehetőségek, adózás, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás – avagy minden, amit indulás előtt tudni kell!

A világ egyik legjobb egyetemén akarsz tanulni? Akkor irány a UCL!

Tanulás

A University College London a világ egyik legjobb sulija. Lehet, hogy elsőre a Yale vagy Oxford jobban cseng, de bizonyos listákon a UCL már veri ezeket az egyetemeket is. Palasik Róberttől pedig elsőkézből kapunk betekintést a londoni elit mindennapjaiba. Interjú az angliai felvételiről, tehetséggondozásról és diákéletről.

Megmutatjuk, miért éri meg az EU-ban önkénteskedni!

Munka

Az önkénteskedés nem egyenlő a pénzkidobással és az időpocsékolással sem! A European Voluntary Service (EVS), más néven az Európai Önkéntes Szolgálat lényege szó szerint az, hogy másokon és magadon is segíts. Ha külföldre vágysz pár hónapra, akkor feltétlenül gondolkodj el ezen a lehetőségen is!

Vajon ez a világ legjobb munkája?

Munka

93.000 dolláros fizetés, ejtőernyőzés, híres emberekkel fotózkodás. Röviden ez a kaliforniai Andrew Smith munkája, akinek 802.000 szórakoztató pillanatot kell átélnie Ausztrália egyik államában. Nem lehet könnyű, de hát valakinek ezt a piszkos munkát is el kell végeznie. Te jelentkeznél egy ilyen melóra?

Szerbiában sem egyszerű

Munka

A szerbiai minimálbér már jó ideje feltűnően a régiós átlag alatt mozog, a közszférában több százezres elbocsátásokra lehet számítani, míg a nők nyugdíjkorhatára emelkedik. A parlament által nemrég elfogadott jogszabály még tovább nehezítheti a Szerbiában élők helyzetét.

Hollandiai munkavállalás lépésről lépésre

Munka

Munkavállalási engedély, munkakeresés, lakhatási lehetőségek, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás – avagy minden, amit indulás előtt tudni kell!

A világ 10 legjobb állatkertje

Utazás

Az állatkertek lényege manapság már nem az, hogy rács mögé zárjunk pár állatot. Sokkal fontosabb a tökéletes környezet, a közvetlen kapcsolat az állatok és a látogatók között, valamint az, hogy legyen legalább egy-két igazi sztár, például egy panda vagy egy hóleopárd. Legalábbis ezt bizonyítja a következő lista, ami a világ 10 legizgalmasabb állatkertjét mutatja be.

A misszió: a magyarság összetartása

Utazás

A Hencida Néptáncegyüttes nem egy szimpla tánccsoport. A tagok azért dolgoznak, hogy világszerte összetartsák a magyarokat és kulturális hidat építsenek Magyarország és a magyar diaszpóra között. Legutóbb a Time Square-t forgatták fel.

Studium in Deutschland, avagy DAAD ösztöndíjak cserediákoknak, diplomásoknak és doktoranduszoknak!

Tanulás

Rengeteg lehetőség és akár havi 1.000€-s ösztöndíj vár rátok, ha Németországban szeretnétek tanulni. Az első hely, ahol érdemes ezzel kapcsolatban tájékozódni, az a DAAD, vagyis a Deutscher Akademischer Austauschdienst, ami szinte minden hallgatónak rendkívüli segítséget biztosít a tanulmányai során.

Geszti Péter és a kivándorolt magyarok - Interjú

Itthon

Már több mint félmillióan látták Geszti Péter legújabb,nagy port kavaró „Hungarian in Europe” című dalát. Interjú a közösségi videoklipről, a keserédes dalról, a kritikákról, na meg a kivándorlásról.

„Unatkoztam és kalandra vágytam”– Magyar prostituáltak külföldön

Munka

A becslések szerint több ezer magyar lány dolgozik külföldön örömlányként. A 24 éves Brigi és Virág önszántukból kezdték el a szexmunkát 5 évvel ezelőtt, azóta már Svájcban és Németországban is dolgoztak. Két egyetemista őszinte vallomása.

<< < 1 - 19 / 30 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.