szerző fényképe Ricsi

Olcsó országok, drága repjegyek

Utazás

Bemutatjuk azokat az országokat, ahová hazánkból eljutni ugyan drága mulatság, viszont ha már ott vagyunk, nem kell kuporgatnunk és számolnunk minden egyes fillérünket, hogy vajon megengedhetjük-e magunknak a következő italt vagy más apróságot. Óvatosan kattints, meghökkentő árak következnek!

Európa legjobb sípályái - II. rész

Utazás

Decemberben hazánkban is megkezdődött a síszezon, nyitnak lassan a hazai pályák és egyre többen lépik át a határt a legjobb lejtőket keresve. Sorozatunk első részében már megismerkedhettetek Ausztria és Franciaország legjobbjaival, következzenek az olasz és a svájci síterepek. Lécre és deszkára fel, nézzük hol lehet a legjobbakat csúszni!

Európa legjobb sípályái

Utazás

Decemberben hazánkban is megkezdődött a síszezon, a legtöbb hazai pálya már megnyitotta kapuit és egyre többen lépik át a határt is a legjobb lejtőket keresve. Cikkünkben a kalandoroknak próbálunk segíteni, hogy könnyebben megtalálják a számukra ideális terepeket Európában. Lécre és deszkára fel, nézzük hol lehet a legjobbakat csúszni!

Így fognak kirabolni a nyaralásodon

Utazás

Ahhoz, hogy a címben szereplő mondat rád ne legyen igaz, érdemes betartanod pár alapvető szabályt a külföldi és itthoni utazásaid során egyaránt. Cikkünkben olyan tippeket adunk, amivel elkerülhetitek, hogy legértékesebb tárgyaitok illetéktelen kezekbe kerülhessenek utazásaitok során. Watch out for your stuff!

5+1 európai sziget fapadossal, olcsón!

Utazás

Mai gyűjtésünkben 5+1 olyan fantasztikus helyszínt mutatunk be Európában, amik repülővel aránylag olcsón elérhetőek, mégis emlékezetes élményt nyújtanak. És miért +1? A cikk végén kiderül.

Külföldre mennél, de nem tudod hova? Mutatunk egy oldalt, ami segít a döntésben!

Utazás

A kezetekbe adunk egy olyan eszközt, ami megmutatja, melyik országban élnek jobban vagy kereshetünk több pénzt, mint hazánkban és még sorolhatnám. Ebédszünetre, hétvégére, egyszeri szórakozásra és a jövőnk megtervezéséhez is ajánlott. Persze utóbbit azért ne ez alapján döntsük el.

Külföldi tanulmányok és diploma ingyen? Létezik ilyen!

Tanulás

Gondolkoztál már azon, hogy az érettségi után egy külföldi egyetemen kéne folytatni? Bejött az Erasmus? A mestert csak külföldön kezdenéd el? Ha ezekhez hasonló kérdések foglalkoztatnak, de tartasz attól, hogy a pénztárcád nem bírná a külföldi egyetem költségeit, akkor van egy jó hírünk. Európában 9 országban tanulhattok tandíj nélkül! Kattints és megtudhatod melyek ezek, illetve adunk még pár érdekes infót bónuszban!

Ezekre a helyekre biztos, hogy soha nem fogsz eljutni!

Utazás

Voltál már olyan helyzetben, hogy nem jutottál be valahova, pedig nagyon szerettél volna? Most olyan helyekkel ismerkedhetsz meg, ahova esélyed sem lesz belépni, hiszen olyan titkokat őriznek és annyira védett területek, hogy csak a kiváltságosok léphetnek be a kapuikon.

32 ingyenes online kurzus, hogy a nyáron se unatkozz!

Tanulás

Mai gyűjtésünkben megtaláljátok a leghasznosabb online kurzusokat, amik többségét még a nyáron el is kezdhetitek, így nem csak pihenéssel, hanem tudással is gazdagodhattok a kánikulában. Töltsd te is hasznosan a szabadidődet és tanulj meg valami újat, érdekes témákban, szakértőktől.

Mobilhasználat külföldön? Roaming, te drága!

Utazás

Szerencsés helyzetben van az, aki épp most indul a külföldi nyaralására, hiszen ebből a cikkből megtudhatja, hogy mi a helyzet a roaminggal, és a külföldi telefonálás költségeit is helyretesszük. Ne aggódjatok, adunk tippeket is az ingyenhíváshoz!

Így legyél milliomos az egyetemen! A legjobb külföldi ösztöndíjak nyomában

Tanulás

Gondoltál már arra, hogy milyen király lenne a világ legjobb egyetemein tanulni úgy, hogy neked közben semmire sincs gondod? Megmutatjuk mennyit ér a tudás és miért érdemes tanulni, szorgalmasnak lenni. Merj nagyot álmodni, hiszen a világ legjobb ösztöndíjai csak rád várnak!

A külföldi élet, mint önismereti kaland

Munka

Érdekes cikk jelent meg a közelmúltban, amelyben Scrammel Ivett pszichológus osztja meg gondolatait a külföldre költözéssel kapcsolatban. Ivett elsősorban külföldön élő magyaroknak nyújt pszichológiai tanácsadást és terápiát. Saját és kliensei tapasztalatai alapján született a blogbejegyzése, amely a külföldi élet hatásait, az otthon és a szerelem analógiáját boncolgatja.

A nagy poggyászvizsga!

Utazás

Nincs kellemetlenebb dolog egy repülőtéren, mint amikor abba a helyzetbe kerülsz, hogy a csomagod túl nagy és nem fér bele a megszabott keretbe. Összeszedtük, mire érdemes figyelnetek, hogy a fapados járatokon ne kerüljetek ilyen szituációba! Ingyenesen felvihető kézipoggyász méretek és csomagolási tippek következnek, hogy a nyári utazások gördülékenyebben mehessenek!

Magyarország a külföldi iskolapadokból nézve! Mit tanul rólunk a világ?

Itthon

Érdekes a történelem könyveket bújni és egy adott országot jobban megismerni általuk, de mi történik, ha ez az ország Magyarország. Mit tanulnak rólunk külföldön? Mennyire volt meghatározó a történelmünk külső szemszögből? Kik vagyunk és honnan jöttünk?

Ismerd meg Ausztráliát!

Utazás

Beutaznád a kenguruk földjét, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Most mutatunk nektek jó pár olyan tudnivalót, amit érdemes megjegyezni indulás előtt!

600 magyar cég 14.000 alkalmazottal van jelen Németországban!

Munka

Egyre több magyar cég nyit a nyugat felé és mozgósít kiküldetésben dolgozó munkavállalókat. Az egyik legideálisabb célpont Németország, ahol tavaly mintegy 600 magyar vállalkozás 14 ezer alkalmazottja dolgozott vállalkozási szerződés keretében - áll az ÉVOSZ felmérésében.

Cigiért és benzinért a szomszédba, minden másért messzebb? Így keres úti célt a magyar!

Itthon

Egy érdekes felmérés alapján, a Google keresések többsége Magyarországgal kapcsolatban az örömlányokra, esküvőre, vagy épp az üzemanyagárakra irányul. Utánajártunk annak, hogy a környező szomszédainkra rákeresve magyarul, mit ajánl fel elsőre a rendszer.

5 nő, 5 kalandor, 5 történet az álmok megvalósításáról

Utazás

Ismerjetek meg néhány olyan hölgyeket, akik nem törődtek a társadalmi elvárásokkal, feladták unalmas munkájukat, hogy az álmuknak éljenek és beutazzák a világot. Ők mind bátor és eltökélt emberek, hiszen nem csak kiszakadtak a hétköznapokból, hanem belevágtak egy olyan utazásba, amibe sokan nem mernének. Ráadásul többségük egyedül, egy hátizsákkal.

Tabuk a világban - Figyelj oda, hogy mit eszel és hogyan!

Utazás

Tabuk minden kontinensen, minden kultúrában megjelennek, vannak tabu ételek, tabu helyek, tabu tevékenységek, szinte végtelen a sor. Egyesek ősi hagyományokon alapulnak, másokat rejtélyek és hiedelmek formáltak. Szinte minden országban vannak olyan tiltások, amiket érdemes betartanunk, ha nem akarunk bunkónak tűnni, vagy nem akarjuk megbántani a házigazdát. Sorozatunk első részében furcsa gasztronómiai tabukat és szokásokat vonultatunk fel, amelyekkel érdemes tisztában lennünk, ha külföldre utazunk, szóval kezdjük a sort a tabu ételekkel.

<< < 1 - 19 / 70 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.