szerző fényképe Gabi

London, ahogyan még sosem láttuk!

Utazás

Ha mindig is szerettük volna visszautazni az időben és megnézni, hogyan is nézhetett ki London a XIX. század végén Sherlock Holmes idejében, akkor most minden álmunk valóra válhat! A közelmúltban került nyilvánosságra egy felvétel 1890-ből, ami - ha minden igaz - az egyik legrégebbi mozgóképnek számít. A videón jól látszik, a Tower Bridge-en hasonlóan nagy volt a forgalom, mint manapság, csak a kocsik helyett lovas szekerek hajtottak át rajta.

Járd be Lisszabont, adunk hozzá 15 tippet!

Utazás

Március végén indult el a Wizz Air rendszeres lisszaboni járata Budapestről, így heti két alkalommal repülhetünk az Ibériai-félsziget legnyugatibb városába. Ennek kapcsán gondoltuk összeállítunk egy listát, ha esetleg a Portugál fővárosba terveznénk a nyaralást, mit érdemes megnéznünk két, három és öt nap alatt. Indulhatunk?

Ahová nőként veszélyes egyedül utazni!

Utazás

Egyedül nemcsak férfiként kihívás utazni, de nőként bizonyos helyekre kifejezetten nem ajánlott. Az International Women’s Travel Center által összeállított 16 városból álló lista olyan helyeket tartalmaz, amelyek első hallásra talán nem tűnnek olyan veszélyesnek, de a hölgyeknek mégsem tanácsos egyedül odautaznia. Viszont még mielőtt elkezdenénk visszamondani a repülőjegyeinket, eláruljuk, vannak helyek, ahova bátran utazhatunk egymagunk is. Persze párosan nyilván izgalmasabb!

Szakmai magyar csapatok külföldön! Ez olyan hihetetlen?

Munka

A közelmúltban futótűzként terjedt az interneten annak a magyar orvos csoportnak a híre, akik a bristoli Emersons Green klinikán dolgoznak. Nem sokkal később egy londoni étterem heti beosztása is napvilágot látott, szintén nem kevés – feltehetően - hazánkból távozott személy nevével. A kérdés: érdemes-e még meglepődni azon, hogy ennyi magyar dolgozik külföldön?

Új célpontok és légitársaságok a Budapest Airportnál!

Utazás

Három új légitársaság jelenik meg Magyarországon, valamint kilenc új desztináció közül választhatnak a repülni vágyók. Mostantól Lisszabon, Montreal, Toronto és Athén is karnyújtásnyira kerül hozzánk. De ha az nem is, legalább egy átszállással elérhetővé válnak. Azért ez nem mindegy!

Berlinbe mennék - pro és kontra

Munka

Új rovatot indítunk az oldalon, amelynek első részében Berlint vesszük górcső alá és megviszgáljuk innen is, onnan is előnyeit és hátrányait. Azért is esett elsőként Berlinre a választásunk, mert ez a város elég megosztó, a köztudatban úgy él, mint a hipszterek fellegvára, pedig ennél egy sokkal színesebb és érdekesebb helyről van szó. Munkaerőpiac, lakás kérdés, utazás, kikapcsolódás pro és kontra. Az értékelésben segítségünkre lesz Sari is, aki már jó ideje a német fővárosban tengeti napjait. I love Berlin?!

Megdöbbentő mennyit keres évente egy átlag angol!

Munka

Aki hajlamos a szívrohamra, annak azt tanácsolnánk, csak félve tekintse meg következő cikkünket, ugyanis most az angol átlagkereseteket fogjuk megnézni. Tegnap megjelent az oldalunkon egy infografika arról, hogy itthon melyek voltak a 2014-es a legjobban/legrosszabbul fizetett munkái. Ezen a vonalon haladva érdekes összehasonlítani a nagy-britanniai kereseti adatokkal. Hát, vannak különbségek...

Végzett a poggyászhorrorral a Wizz Air!

Utazás

Nem egy emberrel esett már meg, hogy hiába próbálta betartani a Wizz Air csomagokra vonatkozó kikötéseit és hiába volt megfelelő méretű a poggyásza, a beszállásnál fennakadt a rendszeren, mondjuk egy túllógó kerék miatt. Szerencsére a cég közleményben tudatta, ezt a szabályt megváltoztatták és a csomagokat kezelő céggel (Budport) azonnali hatállyal felfüggesztették az együttműködést. Tették ezt mindazért, mert az utasok rettenetesen elégedetlenek voltak az elmúlt időszakban bevezetett rendszerrel. Éljen!

Celeb vagyok, ments ki innen!

Munka

Azt gondolnánk, hogy celebnek lenni egyenlő a sikerrel, pénzzel, csillogással. Hát pedig Magyarországon pont nem ez a helyzet. Aktuális "sztárjainknak" is lehetnek nehéz pillanatai és dönthetnek úgy, hogy inkább külföldön keresik meg a napi betevőt. Hiába a puszta közepén felépített nyereményház, vagy a '90-es évek egyik húzóslágere, a végén úgyis az angol vendéglátóipar darálja be őket. De kikről is van szó?

Bankkártya használat itthon és külföldön

Utazás

Utazás és/vagy hazalátogatás előtt gondolom többekben felmerül a kérdés: váltsak-e pénzt, vagy bízzam magam a bankkártyámra?! Nos nem egyszerű helyzet, hiszen a különböző tranzakciós díjak és egyéb levonások után, nem biztos, hogy anyagilag jóval jobban járunk, mintha a régi mezei váltogatós módszert alkalmaztuk volna. Persze ez attól is függ melyik bankautomatát használjuk, milyen valutát szeretnénk váltani és milyen a csillagok állása. Szóval sok mindentől, de leginkább a bankunktól...

A Szárnyas Ízvadászok felzabálták Londont! - Videó

Utazás

Bár a közhiedelem szerint az angoloknál állandóan esik, mindig köd van és még az étel sem jó, ez korántsem igaz! Ennél természetesen jóval árnyaltabb a kép, már ha csak abból indulunk ki, hogy az utcákon a létező összes náció konyhája felfedezhető. Mármint tényleg az összes. Persze ehhez leginkább nyitottnak kell lenni. Ha nincs türelmünk London utcáit róni napestig a legjobb Etióp kifőzdéért, akkor a Szárnyas Ízvadász legújabb videója nagy segítséget nyújthat!

Európai gasztrokalauz - Lisszabon

Utazás

Mivel 2015-től már fapadossal is eljuthatunk Portugália fővárosába Lisszabonba, itt az ideje megismerkedni a hely gasztronómiájával. És nem csak azért, mert Európa egyik legszebb helye, hanem azért is, mert enni jó! Irány Portugália és a nagy zabálás!

Szerelem és esküvők Toszkánában

Munka

Pusztai Gabriella hat éve él Toszkánában, a közelmúltban pedig indítottak barátnőjével egy közös vállalkozást, aminek különlegessége, hogy magyar pároknak szerveznek a régióban esküvőket. Ugyan Olaszország nem az elsődleges célpont nálunk a külföldi munkakeresési rátában, azért mégis érdemes megfogadni Gabi tanácsait. Még úgyis, ha csak látogatóba megyünk. Vagy esetleg esküvőt szerveznénk.

Magyar éttermek a nagyvilágban

Utazás

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy vannak magyar éttermek külföldön is. Sőt! A világ legnagyobb városaiban rögtön több is. A Fókusz egyik augusztusi riportja azt firtatta, hogy New York-ba begyűrűztek a haza ízei, így már lángost is lehet vásárolni úgynevezett "food truck"-ból. Az utcán! Fényes nappal! A mi kérdésünk igazából, hol ehetjük a legjobb pörköltet és gulyást? Itthon, vagy Tokióban?

Ki, hova emigrál Európán belül?

Munka

Gondolom senki számára nem meglepetés, hogy nem csak Magyarországon magas a jelenlegi migrációs ráta. Egyes adatok szerint közel 600 ezer magyar él külföldön, ám erre vonatkozó pontos statisztikai adatok a mai napig nincsenek. Pláne, mert rövid időn belül kiderült, az egész nem is igaz. De hozzánk képest, vajon a többi európai országban milyen arányban és hova emigrálnak az emberek?

Magyar bolt Bécsben

Munka

Bécsi kirándulásunk utolsó etapjaként szeretnénk veletek megismertetni Koncz Gábort. Ugyan Ő csak pár évvel ezelőtt költözött Ausztria fővárosába, mára már az első magyar bolt tulajdonosa és rengeteg hasznos tanáccsal tudott szolgálni. Szóba került, hogyan érdemes vállalkozást indítani kint, van e honvágya az embernek, Bécs mennyire élhető város és megéri-e magyar termékeket forgalmazni alig pár kilométerre.

Tíz nem mindennapi hely és program Londonban

Utazás

Unalmas a Champs-Élysées-n sétálni? Nem köt le a kanálison hajózás gondolata? Eleged van a dán péksüteményekből? A budapesti flaszter rád olvad a melegben? Mindenképpen utaznál és csak a fish & chips-re tudsz gondolni meg-meg állva? Akkor irány London! És most azt is megmondjuk mit érdemes a ködös Albion fővárosában nyáron csinálni. Csak mert lehet II. Erzsébet nem ér majd rá!

A divat óriási dolog a szemétben

Munka

Ha eddig ezzel nem voltunk tisztában, akkor érdemes megnézni az indexvideó nemrégiben feltöltött interjúsorozatát, amit Tom Szaky-val készítettek. Az úriember egyébként 1982-ben Budapesten született, majd szüleivel a tengerentúlra költöztek. 2006-ban Amerikában alapította meg a TerraCycle nevű céget, amelynek érdekessége, hogy az elméletileg nem újrahasznosítható szemetet - mint a chips zacskója, vagy a cigaretta csikk -, dolgozzák fel és teszik újra használhatóvá. Ugye milyen szép?

„Szabad akartam lenni mindentől” - emigráció dokumentumfilmeken

Munka

Június 13-án mutatják be a Menjek/Maradjak dokumentumfilm sorozatának második részét, amely ezúttal Londonban játszódik. A készítők senkit nem szeretnének lebeszélni a külföldre költözésről, csak azt mutatják be, milyen máshol élni. Azzal gondolom, nem árulok el túl nagy titkot, hogy nem csak őket foglalkoztatta ez a téma. De milyen dokumentumfilmeket érdemes megnéznünk, mielőtt csomagolnánk?

<< < 1 - 19 / 27 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.