Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Egy cégnek, iroda fenntartása és méregdrága plusz gépek megvásárlása nélkül is lehetnek már alkalmazottjai, ráadásul a Magyar Távmunka Szövetség legújabb kutatása szerint az egybefüggő, megszakítás nélküli munkaszakaszok hossza közel dupláját teljesítik azok a munkavállalók, akik akár saját otthonukban, akár a világon bárhol dolgozhatnak ilyen módon kötöttségek és ingázás nélkül, tehát nem utolsó sorban még környezettudatos megoldás is.

Magyarországon sajnos még gyerekcipőben jár ez az atipikus, azaz nem szokványos foglalkoztatási forma, pedig óriási előnyöket és lehetőségeket rejt magában. Az internet lassan már tényleg mindenütt elérhető, így nem csak otthonról, de akár külföldről is gond nélkül dolgozhatunk, vagy akár az otthonunkból, de külföldi cégeknek. Érdemes tehát átgondolni, mivel ha egy külföldi cégnek egy darabig Magyarországról dolgozol, az megteremtheti a későbbiekben tervezett ottani fix állást, azaz a kiköltözés lehetőségét is.

Blogunk egyik hirdetője is ezt a formát választotta, amikor meghirdette cikkírói pályázatát, így a világ bármely pontján is élsz, dolgozhatsz nekik akár alkalomszerűen, akár főállásban.

Hirdetésüket a http://www.jofogas.hu/budapest/Tartalommarketing__... linken érheted el.

Bizonyára te is láttad, hogy mostanában kevesebb cikk került ki blogunkra. Ez azért van, mert csupán kedvtelésből működtetjük, viszont az időnk sajnos egyre kevesebb, hiszen emellett dolgozunk. Ha azonban akár hobbiból is szívesen írnál a külföldre mennék oldalra, kérlek töltsd ki űrlapunkat az alábbi linkre kattintva! Szeretettel várjuk cikkeidet!

Itt tudsz jelentkezni!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.