Itthon-e vagy? Hazaváró buli a két ünnep között előadásokkal, kiállításokkal és koncertekkel

Az utóbbi években egyre több barátunk költözött el Magyarországról, és kezdett el tanulni, vagy éppen dolgozni külföldön. Az ünnepekre azonban nagyon sokan hazalátogatnak, így született meg a Hazaváró Buli ötlete, és a tavalyi sikeres este után idén is úgy döntöttünk, hogy egy hatalmas bulival várjuk haza külföldön élő ismerőseinket december 27.-én 19 órától az Aurórában.

A nagy közös ünneplés mellett szeretnénk megmutatni a hazaiaknak, milyen nagyszerű művészek, filmesek és zenészek mentek világgá, ezért idén kiállítást is rendezünk műveikből.

Hazaváró buli© Auróra

Készülünk kvízzel és természetesen hajnalig tartó bulival is, ahol Andy Vazul (Disharmonika, Berlin), a Reggel Alakultunk Tánczenekar (Love is in the Air, EU), Baked Alaska (Brighton), Matzaa Wahorn (Berlin), Ferenczy Dóri (Berlin) és L(UK)i (London) ft. S(USA)N (New York) hozzák el az Aurórába a szuper hangulatot.

Kiálllítások, performanszok 19 órától

Flohr Zsuzsinak köszönhetően betekinthetünk a Bécsi zsidó közösségi és kulturális élet pillanataiba, Füsun Ipek Zürichből hozza haza performansz előadását, míg Szemző Zsófia Háttérzaj Előtérben képei az előítéletek felejtéséről szólnak. Bernadett Alpern Haifaból Wannsee, Liebermann's tree című kiállítását, míg Koleszár Adél Mexikóból hozza el Devotee of the Devil, Devotees of Jesus Malverda posztereit. New Yorkból Gáldi-Vinkó Andrea fotóit, Baselből Radóczy Bálint Világkitüntetését, és Berlinből Járay Katalin Totentanz, Outsiders kollázsait tekinthetjük meg.

Lesznek videóinstallációk is, és megnézhetitek Arany Virág és Andy Vazul Exploring Povvera performanszát Berlinből, a Lisszabonban élő Koncz Linda és Végső Ágota Dreampire című projektjét, valamint Alpern Bernadett Berlinben tegnap videó képsorozatát is.

Ezalatt folyamatosan magyar alkotók filmjeit vetítjük majd egy külön teremben:

 • Westend (‘74) írta és rendezte: Cantu Mari (Berlin), operatőr: Pákozdi Ágnes (Berlin) - németül-magyarul beszélő film angol felirattal
 • Valahol máshol (‘15) írta és rendezte: Nagy Borbála (Berlin) - németül beszélő film angol felirattal
 • Geschützter Raum - Safe Space ('13) operatőr: Pákozdi Ágnes (Berlin) - németül beszélő film angol felirattal
 • Gospel of Anasyrma ('30) operatőr: Pákozdi Ágnes (Berlin) - németül beszélő film angol felirattal
 • 72 hours to find a new body for your soul ('6) - rendezte: Maria Schuster & Matzaa Wahorn

Legyetek ti is részesei a viszontlátás örömének! Várunk mindenkit ezen a különleges estén az Auróra utca 11-ben, december 27-én 19:00 órától. További részletek és a Hazaváró buli Facebook esemény oldalán.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.