Újabb Menjek/Maradjak dokumentumfilm érkezik hamarosan: Hollandia

Az alkotók a hollandiai epizódot eredetileg későbbre tervezték, így a Menjek/Maradjak projekt alkotóit is meglepetésként érte, amikor egy Hollandiában élő magyar fiatal jelentkezett náluk az ötletével.

A Hágában élő média design-t tanuló Bogádi Csabát a korábbi epizódok inspirálták, hogy maga is hollandiai magyarokkal kezdjen el forgatni. Csaba a Menjek/Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Projectet kérte fel producernek készülő filmjéhez. Megegyezésük szerint az új epizód 2016 tavaszára készülhet el.

„A Menjek/Maradjak projektet kezdettől fogva társadalmi vállalkozásként definiáltuk, amely nyitva áll minden lelkes alkotó előtt, aki részt szeretne venni az „új mobilitás“ generációjának dokumentációjában. Csabával gyorsan megtaláltuk a közös hangot és igyekeztünk neki megadni minden tőlünk telhető segítséget készülő filmjéhez, amelyet örömmel illesztünk a sorozatunkba.“ - monda el Józsa László a sorozat producere és ötletgazdája.

A holland epizód kifejezetten a Randstad régióra (Hága, Amszterdam, Rotterdam) koncentrál; hősei holland és magyar fiatalok, akik Európa egyik legjobb módú országában keresik a boldogulást. Számuk tízezres nagyságrendű.

Menjek / Maradjak Hollandia

Újabb közösségi finanszírozási kampány indul

A Menjek/Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Project (Józsa László, Hernáth Csaba, Imre Loránd Balázs) két évvel ezelőtt Magyarországon elsőként folytatott sikeres közösségi finanszírozási kampányt, amellyel egynegyed részben finanszírozták londoni dokumentumfilmjüket. A New York-i és londoni fiatalok életét bemutató első két epizód sikeresen debütált moziban, televízióban és az interneten is, ahol minden epizódot ingyenesen közzétesznek. Az eddig megjelent filmek összesen 500 ezer feletti nézettségnél tartanak. A holland epizód jövő tavasszal kerülhet a közönség elé.

A filmeket jegyző csapat a Hollandiában forgott epizód költségeit fedezendő, ezúttal 6000 eurót kíván a sorozat rajongóitól összeszedni.

A holland epizód 6000 ezer eurós kampánya egy sor fantáziadús ajándékkal kedveskedik a nagylelkű felajánlóknak a Menjek/Maradjak márkázott masculan® óvszertől, a MadeByNagyi kézműves sapkáin, a Tisza által felajánlott tornacipőkön, a hágai aMaze szabadulós játékán, a BikeBorn egyedi épített biciklijén és a BlaBlaCar által felajánlott hollandiai telekocsi utakon át a produceri kreditekig.

Íme a Menjek/Maradjak holland epizódjának trailere:

További Menjek/Maradjak részek is készülnek párhuzamosan

A hollandiai epizód mellett két másik Menjek/Maradjak-film is készül, a Sweet Home a hazaköltözők életét dolgozza fel, az Inside Berlin pedig a korábbi epizódokat rendező, időközben Berlinbe költöző Imre Loránd Balázs személyes dokumentumfilmje. A két utóbbi film bemutatójának dátuma finanszírozási nehézségek miatt egyelőre bizonytalan.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.