Találd meg a hozzád illő várost! - Bécs

Külföldre szeretnél költözni, munkát vállalni vagy tanulni? Mielőtt végleges döntést hoznál, érdemes egy pár napra ellátogatni a kiszemelt városba körülnézni, ugyanis nagyjából egy hét ott-tartózkodás elegendő lehet ahhoz, hogy megérezd a város lüktetését, hangulatát illetve hogy az ottani légkör megfelelő-e a te habitusodnak.

Sorozatunkban olyanokkal beszélgetünk, akik az adott városban élnek, igazi bennfentes titkokat osztanak meg velünk, így könnyebben ráérezhetünk arra, hogy a számunkra megfelelő helyen járunk-e. Lilivel már beszélgettünk korábban Bécsről, ezúttal kedvenc helyeit osztja meg velünk, amikről nem feltétlen olvashattok egy útikönyvben.

Terek

Yppenplatz Brunnenmarkt, Karmelitermarkt

Itt mindig zajlik az élet: rengeteg fiatal jár ide, kiülnek az itteni kávézók teraszára és naphosszat beszélgetnek vagy tanulnak. Rendszeresen rendeznek szabadtéri eseményeket, koncerteket, sőt szabadtéri mozit is.

Bécs letelepedés © wikipedia

Parkok

Stadtpark, Prater

A Stadparkban található a legtöbb emlékmű és szobor, illetve egy kisebb tó biztosítja a kikapcsolódást. A Prater nevéből is kiderül, hogy egy vidámparkról van szó, de a Prater Hauptallee-n, ami a park egyik oldalán fut végig, rengetegen görkoriznak, deszkáznak és kocognak.

Bécs letelepedés © wikipedia

Szórakozóhelyek

Bécsben a legjobb hely nyáron a Donaukanal (Duna-csatorna), ahol számos helyen tölthetjük el szabadidőnket nappal, és a langyos éjszakákon egyaránt. A csatorna mellett remek sétákra van lehetőség, a homokos parton pedig igazán kellemes időtöltés pihenni és beszélgetni egy jót.

Bécs letelepedés © Guille Moraleda

Rengeteg kiülős bár, kávézó és klub található itt: ilyen például a Flex melynek érdekessége, hogy egy üzemen kívűl helyezett metróalagútban helyezkedik el, illetve a Grelle Florelle. A Das Werkben pedig alternatív bulikat és koncerteket is szerveznek.

Ha szeretitek az elektronikus zenét, mindenképp látogassatok el a Pratersauna-ba. A klub kertjében egy medence is található, mely nyáron délután nyitva áll a fürdőzők számára, estére pedig hangulatos díszítőelemévé válik a bulinak.

A Strandbar Herrmann a Donaukanal mellett található. Igazi tengerparti hangulatot hoztak létre: a homokban vagy egy napágyon pihenve lehet sörözni és fontosabb focimeccseket nézni.

A Donauinselfest egy évente megrendezett, nemzetközileg ismert szabadtéri fesztivál a Duna-szigeten, Európa legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Ismert bandák és énekesen lépnek fel, ráadásul ingyen. A 32. alkalommal megrendezett fesztiválra idén június 26-28 között kerül sor. A részletes programot itt találjátok.

Aktuális eseményekért keressétek fel ezt az oldalt.

Fagyizók, éttermek

Ha valami hűsítőbbre vágytok, érdemes ellátogatni a Tichy-be. A balkáni hangulatú sétálóutcához közel a Reumannplatz-on található a fagyizó, mely előtt mindig kígyózó sorokban állnak a hűsítő desszertre vágyók. Nem véletlenül, hisz igazán különleges és finom fagylaltot készítenek. Minden nap reggel tíztől este tizenegyig várják vendégeiket.

Aki valamilyen ételallergiában szenved, bátran térjen be az Eis Greissler biofagyizóba, ahol vegán, bio, gluténmentes fagyikat készítenek. A Donaukanalhoz közel is van egy üzletük, érdemes séta közben útbaejteni.

Egy finom bécsi szeletért látogassátok meg a 7Stern (Hét csillag) sörházat vagy a Silberwirt éttermet. Az előbbinél kiülhetünk a teraszra elfogyasztani egy finom ebédet, az utóbbi egy kicsit elegánsabb hely. A Lokal in der Fabrik a Westbanhof közelében jó választás ebédidőben: csupán 6.80 euróért kínálnak komplett ebédmenüket.

Bécs letelepedés © Christian Kadluba

Citybike

Bécs biciklibarát város jól kiépített bicikliutakkal. A legjobb mégis az, hogy a városban igazán olcsó biciklibérlőrendszer működik. Csupán egyszeri regisztrációval bármikor igénybevehetjük a Citybike-ot. Egy eurós regisztrációs díj ellenében egy óráig ingyenesen tekerhetünk.

A honlapon az oldalon, vagy akár helyben egy terminálnál is regisztrálhatunk, csak egy bankkártyára van szükség. Egy regisztrációval csak egy biciklit használható, de bármikor kivehetjük egy órára, majd ha tovább kerekeznénk nincs más dolgunk mint visszatenni a biciklit egy terminálba,és újra kikölcsönözni. Természetesen ez nem kötelező, ebben az esetben a második megkezdett óráért újabb egy eurót számolnak fel.

Bécs letelepedés © wikipedia

Természet

Ha aktív pihenésre vágytok, túráznátok, kocognátok, kirándulnátok egyet, akkor irány a Kahlenberg, ahonnan ilyen kilátásban lehet részetek.

Bécs letelepedés © fotocommunity

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.