Megdöbbentő mennyit keres évente egy átlag angol!

Aki hajlamos a szívrohamra, annak azt tanácsolnánk, csak félve tekintse meg következő cikkünket, ugyanis most az angol átlagkereseteket fogjuk megnézni. Tegnap megjelent az oldalunkon egy infografika arról, hogy itthon melyek voltak a 2014-es a legjobban/legrosszabbul fizetett munkái. Ezen a vonalon haladva érdekes összehasonlítani a nagy-britanniai kereseti adatokkal. Hát, vannak különbségek...

Kezdjük rögtön a legelején! Egy átlag angol fizetése nagyjából évi 27.200 font, ami megközelítőleg 11 millió forintot jelent. Valljuk be, innen ez pazarul hangzik, és ott sem túl rossz! A heti kereset kb. 518 font, ami szintén elég meseszerű, de ezt az összeget természetesen nem mindenki éri el. A teljes munkaidőben dolgozó személyek alsó 10%-a ugyanis „csak” 288 fontot keres hetente, ami átszámítva 115.000 forintot jelent. Kövér könnycseppet morzsolunk most értük mindannyian, hisz ez még így is a magyar minimálbér négyszeresét jelenti havonta. Megnyugtatásképpen közlöm; a felső 10% több, mint 1024 fontot tudhat magáénak hetente. Kiszámoljam? Inkább nem!

angol átlagkereset

Ha valaki ebbe a témába szeretné mélyebben is beleásni magát, ITT találja a részletes leírást. De azt gondolom sokkal érdekesebb, hogy vajon mely foglalkozással lehet Angliában a legjobban keresni. Akkor nézzük hozzávetőleg ez hány font/forint évente:

 1. Pilóták és repülőgép mérnökök (90.420 font – 36 millió Ft fölött)
 2. Cégvezetők (81.521 font – 33 millió Ft)
 3. Légiközlekedés felügyelők (79.874 font – 30 millió Ft)
 4. Orvosok (71.141 font – 28.7 millió Ft)
 5. Marketing és Sales igazgató (70.742 font – 28 millió Ft)
Karriertippünk: Ha Nagy-Britanniába költözöl, mindenképp érdemes valahogy a légiközlekedés irányába tendálni. Meg fog térülni!

Viszont még mielőtt elájulnánk: nyilván mosogatóként/takarítóként/felszolgálóként/konyhai kisegítőként nem ennyire pompás az átlag 6.31 fontos órabér. De ezekről már bőven írtunk a Külföldre mennék-en.

Ebben a tudatban kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.