Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

A 2007 óta megrendezésre kerülő esemény a tó körül hosszú évtizedek óta zajló hagyományos fesztiválok, versenyek mellett a legnagyobb tömeget vonzó rendezvény a déli parton. A 2013-ban European Festivals Award-ot nyert Balaton Sound idén is elkápráztatja a látogatókat az elektronikus zene olyan kiválóságaival mint Armin van Buuren, Robin Schulz vagy Paul van Dyk. 

A látogatók utazását kedvezménnyel és éjszakai-hajnali különvonatokkal is ösztönzi vasúttársaságunk, de akár hirtelen ötlettől vezérelve lépjük át a fesztivál kapuját, akár több hónapot készülődve a Sound-feelingre, találhatunk-e kedvező áron szállást?

A Balaton-parton a kempingektől a luxus wellness hotelekig széles skálán válogathatunk télen-nyáron. Noha a Zamárdi környéki szállások többsége már foglalt, hajlamosak vagyunk minden ajánlatot elsőre elfogadni. Azonban nem keveset spórolhatunk a bölcs medve MAX és a HotelsCombined segítségével, ami szükség esetén még mobilos applikációként is elérhető. 

Az egyszerű keresőfelületen megadhatjuk a dátumainkat, és néhány másodperc múlva egy összehasonlító lista jelenik meg. Itt szállást nem foglalhatunk, de minden találat mellett láthatjuk a legjobb ajánlatot, valamint ugyanazt a szoba/kategória kombinációt különböző foglalási oldalakon. Így eldönthetjük, hogy nekünk leginkább melyik operátoron keresztül éri meg lecsapni a kiszemeltünkre. Az oldal nagy előnye, hogy magyar nyelven is elérhető, könnyen kezelhető, átlátható felületet biztosít a böngészéshez.

Ha pedig a sok elektro dallam-túladagolástól turistáskodni támadna kedvünk, akkor a környék két települését érdemes felkeresni. Egy hosszabb sétával vagy autóbusszal elérhető a szántódi rév, ahonnét átnyergelhetünk a Balaton ékkövébe, Tihanyba. Itt ugyan már a levandulamezőket teljesen letarolta a látogatók hada, de megéri felmászni a kompkikötőből a hegytetőre s az apátságtól letekinteni a magyar tengerre. Ha pedig nagyon elfáradtunk volna a visszhangunk hallgatásában, akkor Balatonfüred mellett itt ehetjük a legfinomabb velős pirítóst is a tó partján.

A tengeri betegségre hajlamosak, pedig a 11 km-re lévő tavi „fővárosra”, Siófokra vethetik vigyázó tekintetüket: a város több szabadstranddal várja a vendégeket. A központban lévő, 2012-ben felújított víztoronyból még a Soundra is rálátunk :-) .

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.