Miért költöznek külföldre a magyarok? Erre rengeteg válasz létezik, de azért leginkább a pénz miatt!

Az előző videónkban azt a témát boncolgattuk, hogy mi hiányozna az utca emberének, ha elköltözne itthonról. A forgatás közben vetődött fel a kérdés bennünk: vajon mi lenne az az indok, ami arra motiválna minket, hogy inkább külföldön éljünk?! Ennek kapcsán újra kamerát ragadtunk, és megkérdeztünk jó pár embert, ők hogyan vélekednek a témáról.

Természetesen, rengeteg befolyásoló tényező lehet abban, ha valaki úgy dönt, inkább máshol próbál szerencsét. A legutóbbi kutatás szerint az egyetemisták 63%-a képzeli el a jövőjét határon túl, ami manapság egyáltalán nem meglepő számadat. Az általunk megkérdezettek többségét a pénz motiválná a külföldre költözésben, ami nem meglepő, ha vetünk egy pillantást az európai fizetésekre.

A szerkesztői csapatunk is összeállított egy listát arról, hogy mi milyen helyzetben vagy okokból költöznénk el az országból:
 • Ha már minden barátom külföldre távozott.
 • Ha hosszú időn át nem találnék állást magamnak itthon.
 • Ha itthon már minden unalmassá válik, és új kihívásokra és kalandokra vágyom.
 • Ha már olyan szintem beszélném a választott országom nyelvét, hogy az nem jelent akadályt, és nem csak a legalja munkával tudnám elkezdeni a kinti életet.
 • Ha sikerült összegyűjtenem annyi pénzt, hogy kint is elboldoguljak.
 • Ha már végleg az agyamra megy a magyarság "pesszimizmusa".
 • Ha végre ráveszem magam, hogy magasabb szinten is megtanuljak angolul, és ehhez kiköltözzek gyakorolni és fejlődni.
 • Ha az egészségügy tovább romlik.
 • Ha új életet akarok kezdeni.
 • Ha a politika olyan mélyre süllyed, hogy már veszélyben érzem önmagam.
 • Ha a karrierem nem lesz fontosabb a megélhetésemnél.
 • Ha kilépnénk az EU-ból.
 • Ha már elfogy minden indok, hogy miért maradjak...
Lássuk az utca emberének erről mi a véleménye. Milyen okból költöznél külföldre?

Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul! Te milyen okból döntenél a külföldre költözés mellett? Várjuk kommentben a válaszaitokat!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.