Nem hozott javulást Magyarország számára 2014

A szegények száma egyenes arányban nőtt az anyagi egyenlőtlenséggel, egészségtelenebbül élünk, mint valaha, ráadásul elhízottak és rabszolgatartók vagyunk. Valószínűleg ezek a tényezők is erősen hozzájárulnak ahhoz, hogy minimum 264.500 magyar költözött külföldre az elmúlt években.

NAGYON sok a szegény ember

Az infografikán az látható, mennyire vezetünk valamiben a körülöttünk lévő Visegrádi országokhoz képest. Csakhogy itt a kevesebb a jobb, az EU átlaghoz képest több, mint két és félszer több a szegény ember. Ráadásul ez a tendencia sajnos nemhogy csökkenne, hanem folyamatosab nő, 2009-ben a lakosság csak alig több, mint 20%-a volt súlyosan deprivált, mára ez a szám 26 % felett van. Még a legjobban fizetett magyar állások sem közelítik meg az angol átlagbért, de az alacsony minimálbér és a munkanélküliség a legelszomorítóbb.

© index.hu

Egészségtelenül élünk és kövérek vagyunk

Arról már korábban írtunk, hogy a magyarok boldogságindexe nagyjából az afrikai országok szintjén van Románia mögött egy lépéssel lemaradva, de most az is kiderül, mennyire élünk egészségtelenül. Ennek nyilván szoros összefüggése van az anyagiakhoz, hisz az embereknek nincs pénzük megengedni maguknak a minőségi ételeket, a olcsó kaja pedig hízlal és tömkretesz.

A kövér emberek aránya Magyarországon 28,5%.

© index.hu

Az egészségindexen az OECD által vizsgált 30 ország között mi a 29. helyen állunk.

© oecd

Rabszolgatratásban jók vagyunk, miénk a bronzérem

Magyarországon nagyjából minden 300. ember rabszolgasorban él, ezzel Európán belül a népesség arányában dobogósok lettünk ebben a szégyenteljes listában.

A közhiedelem szerint a rabszolgaság a régmúlt problémája, vagy csak a szegény, háború sújtotta országokban létezik. A rabszolgaság modern formái minden országban jelen vannak. Mindannyian felelősek vagyunk ezért, és a szenvedésért, amit embertársainknak okoz.” – mondta Andrew Forrest, a WFF alapítója.

© The Global Slavery Index

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.