Havi 200 kezdő fixszel, a pályakezdő tényleg könnyen viccel?

Itthon

Valóban túlzott igényeik vannak a mai huszonéveseknek? Mennyi pénzből lehet ma elkezdeni az önálló életet Magyarországon?

Luca napi hagyományok

Itthon

Luca napja feledésben?

A középkorban Lúcia a legkedveltebb szentek közé tartozott. Hogyan feledkeztünk hát meg róla? Az internet és a TV műsorok világában egyre inkább előtérbe kerülnek az amerikai hagyományok, nem is csodálkozunk hát, ha gyermekeink csöppet zavarba jönnek, hogyan kerül a Mikulás a kéménybe karácsonykor a rajzfilmekben, mikor Ő december 6-án a kifényesített csizmájához az ablakon keresztül várja.

Balaton Sound MAX medvével

Itthon

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

9 magyar szokás, ami sokkolhat egy külföldit

Itthon

Bemutatjuk, hogy a Dél-Kaliforniából hozzánk érkezett Colm miként tekint a számunkra “mindennaposnak” számító magyar szokásokra, valamint érdekességképpen arról is lesz szó a cikkben, hogy egy ugyancsak amerikai lány hogyan reagál a klasszikus magyar ízekre.

Két dologgal lehetne beindítani a magyar gazdaságot: szavahihetőséggel és transzparenciával

Itthon

Sokan szeretik azt gondolni, hogy Magyarország megállíthatatlanul fejlődik és a magasba tör, de a világpiaci megítélésben ennek épp az ellenkezője látszik. Hogy pontosan miről is van szó?

Miért költöznek külföldre a magyarok? Erre rengeteg válasz létezik, de azért leginkább a pénz miatt!

Itthon

Az előző videónkban azt a témát boncolgattuk, hogy mi hiányozna az utca emberének, ha elköltözne itthonról. A forgatás közben vetődött fel a kérdés bennünk: vajon mi lenne az az indok, ami arra motiválna minket, hogy inkább külföldön éljünk?! Ennek kapcsán újra kamerát ragadtunk, és megkérdeztünk jó pár embert, ők hogyan vélekednek a témáról.

A legjobb kivándorlós mémek a kormány új plakátkampányára!

Itthon

Készítettünk egy top10 listát a legjobb plakát-mémekből, amik a külföldre költözés témájában születtek az elmúlt 24 órában. Az internet népe nem ért egyet azzal, amit a kormány kommunikálni szeretett volna az eredeti plakátokkal, miszerint ‘A magyar reformok működnek’. Nagypapa, nagymama, szülők, gyerekek…, mindenki külföldre megy. 

Ennél jobb reklámja még nem volt Budapestnek!

Itthon

Anthony Bourdain, a CNN-en futó “Parts unknown” sorozatában kevésbé ismert városokba kalauzolja el nézőit, és nemrég épp Budapesten forgatott csapatával. A műsorban fontos szerepet kap a gasztronómia, hisz maga Bourdain is séf, ugyanakkor igyekszik több szemszögből bemutatni az adott várost. Európai helyszíneken eddig alig tett látogatást, így igazán megtisztelő, hogy legutóbb Budapest is belekerült a milliók által nézett CNN műsorba.

Neked mi hiányozna külföldön Magyarországról? - VIDEÓ!

Itthon

Ha gyakran eljátszol a külföldre költözés gondolatával, akkor előbb-utóbb az a kérdés is felmerül, hogy vajon mi hiányozna itthonról?! Nyilván mindenki másra voksolna. Valaki Budapest hangulata nélkül nem tud élni, valaki pedig a pálinka ízét nem tudja feledni. Ugyanilyen hungarikum, hogy a magyar lányok a legszebbek és ételeinknél nincs finomabb a világon. Ezt a kérdést boncolgattuk az utca emberével, amelyről egy rövid videót is készítettünk nektek!

Egy mormon fiú kalandozásai Magyarországon - Amerikából jöttem

Itthon

Bár a hosszabb külföldi tartózkodás általában változtat, csiszolgat az ember személyiségén, mi a helyzet azokkal az utazókkal, akik nemcsak azért élnek külföldön, hogy megismerjenek egy új kultúrát, hanem meghatározott „küldetéssel” érkeznek új lakhelyükre? Változtat a külföldi tartózkodás gondolkodásmódjukon? Egy amerikai mormon vallású fiú, Brian mesélt itt töltött missziós éveiről, arról, milyen elvekkel érkezett és távozott, és persze arról is, ami minket talán legjobban érdekel: mit gondol rólunk, magyarokról.

Nem tervezték, mégis hazaköltöztek külföldről!

Itthon

A vs.hu előszeretettel készít videókat migrációs témában, Brüsszelben, Dubajban és Londonban is utánajártak már a kint élő magyarok életének, ezúttal pedig a külföldi életet megunt, hazaköltözött fiatalokkal forgattak.

Magyarország a külföldi iskolapadokból nézve! Mit tanul rólunk a világ?

Itthon

Érdekes a történelem könyveket bújni és egy adott országot jobban megismerni általuk, de mi történik, ha ez az ország Magyarország. Mit tanulnak rólunk külföldön? Mennyire volt meghatározó a történelmünk külső szemszögből? Kik vagyunk és honnan jöttünk?

Megkapnád a magyar állampolgárságot?

Itthon

Az utóbbi időben sok vita forrása volt a magyarországi bevándorlás. Az állampolgárság megszerzéséhez tartozó írásbeli és szóbeli vizsga sok "született magyaron" is kifoghat. Ti átmennétek a teszteken?

Az afgán srác, akinek “Magyarország valódi paradicsom”!

Itthon

Ismerjétek meg Dariusht, aki bárkinek bebizonyítja, hogy az idegen kultúrából érkezőktől nem kell félni és negatív előítéletekkel tekinteni rájuk, ahogy azt sokan teszik manapság. Ez a kedves fiú Afganisztánból érkezett Magyarországra, megkapta nálunk a menekült státuszt és nagyon hálás érte, hogy a paradicsomban élhet.

Cigiért és benzinért a szomszédba, minden másért messzebb? Így keres úti célt a magyar!

Itthon

Egy érdekes felmérés alapján, a Google keresések többsége Magyarországgal kapcsolatban az örömlányokra, esküvőre, vagy épp az üzemanyagárakra irányul. Utánajártunk annak, hogy a környező szomszédainkra rákeresve magyarul, mit ajánl fel elsőre a rendszer.

Kiemelkedően sikeres volt 2014-ben a magyar turizmus!

Itthon

Az elmúlt év igencsak jól sikerült, legalábbis az itthoni turizmus valamennyi ágazatánál, ez igazolódott be a nemrég összesített adatok alapján. Melyik országból érkeztek a legtöbben? Mennyi pénz folyt be a turizmusból?

Egy orosz bevándorló Budapestről és Moszkváról

Itthon

Anastasia egy orosz nemzetiségű újságíró, aki két éve jött el Moszkvából, és költözött Budapestre. A vele készített interjúnk során őszintén mesélt arról, miért tartja élhetőbb helynek Budapestet, mint Moszkvát, hogy mit lát kis hazánkban, illetve fővárosunkban nagyszerűnek, valamint milyen problémákkal kell szembenéznie a szülővárosában maradt honfitársainak. Nyíltan beszélt a jelenlegi oroszországi viszonyokról is, melyeknek alakulása munkahelyének ellehetetlenítéséhez, és közvetve ideköltözéséhez is vezetett.

Magyarország, a szomorú zsenik otthona

Itthon

Miért van az, hogy az ország oktatási rendszere nem tanul a hibáiból, és miért van az, hogy a világ feltaláló elitjében rendre találkozhatunk magyar zsenikkel? Miért hozunk létre lenyűgöző magyar találmányokat és miért menekülünk az iskolapadból? Egyik kedves olvasónk ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel taglalt, elgondolkodtató cikk következik!

Nem hozott javulást Magyarország számára 2014

Itthon

A szegények száma egyenes arányban nőtt az anyagi egyenlőtlenséggel, egészségtelenebbül élünk, mint valaha, ráadásul elhízottak és rabszolgatartók vagyunk. Valószínűleg ezek a tényezők is erősen hozzájárulnak ahhoz, hogy minimum 264.500 magyar költözött külföldre az elmúlt években.

<< < 1 - 19 / 34 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.