Címke: tanács

Ki korán kel… Öt ok arra, hogy korán kelj utazásaid alatt!

Utazás

Nem vagyok koránkelő típus, imádom az éjszakákat, és sokkal könyebben vagyok fenn sokáig, mintsem korán keljek. Kivétel ez alól mikor útra kelek, ilyenkor mindig megfogadom, hogy a lehető legkorábban próbálok meg kifolyni az ágyból. Vannak pillanatok, melyeket csak reggel tudsz elkapni, megélni.

Szeretnéd megismerni a világot? Ezeket fogadd meg 2016-ban!

Utazás

Kevesebbet fogok enni, többet fogok sportolni, de ha minden kötél szakad, akkor megfogadom, hogy semmit sem fogadok meg. Valószínűleg mindenkinek ismerős gondolatok ezek, de mi a helyzet, amikor az utazás szerelmesei tesznek fogadalmakat? Nézzük!

5 dolog, amiért érdemes hostelben megszállni

Utazás

Manapság már ezerféle lehetőség közül válogathatunk, mikor szálláshely után keresgélünk, a hagyományos hotelek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a couchsurfing és az airbnb is. Azonban aki tart tőle, hogy egy idegen otthonában szálljon meg, viszont mégis olcsóbb, közvetlenebb és kötetlenebb alternatívát szeretne mint egy hotel, annak még mindig a hostel a legcélszerűbb választás.

Így utazz Európában! Minden hasznos infó egy helyen

Utazás

Íme egy európai utazási kisokos, ami kötelező olvasmány minden külföldi nyaralást tervezőnek. Már sokat és sokszor írtunk az Európán belüli utazásról, többféle szempont alapján, de most összeszedtünk néhány gyakorlati tippet, amiről már biztosan hallottál, de talán utazás előtt nem árt átismételni őket.

Így jattolj külföldön!

Utazás

Kerültél már kellemetlen helyzetbe külföldön amiatt, mert nem tudtad mennyit kell adni a pincérnek, vagy bunkónak nézett a taxis miután fizettél? Most megtudhatod, hogy működnek a jattolási szokások szerte a világban.

Hogyan stoppold körbe Európát?

Utazás

Akármikor elkezdek a családommal a stoppos terveimről beszélni, mindig a “Ne csináld, mert ez túl veszélyes manapság!” választ kapom. De most két Ádám, két nyári stoppos kalandot mesél el nekünk és bebizonyítják, hogy a “veszélyes” mai világban mégis lehet biztonságosan, megfontoltan és okosan stoppolni. Garantáltan rengeteg pozitív élménnyel és kellemes csalódással zárva az utat.

Járd be Lisszabont, adunk hozzá 15 tippet!

Utazás

Március végén indult el a Wizz Air rendszeres lisszaboni járata Budapestről, így heti két alkalommal repülhetünk az Ibériai-félsziget legnyugatibb városába. Ennek kapcsán gondoltuk összeállítunk egy listát, ha esetleg a Portugál fővárosba terveznénk a nyaralást, mit érdemes megnéznünk két, három és öt nap alatt. Indulhatunk?

Tabuk a világban - Figyelj oda, hogy mit eszel és hogyan!

Utazás

Tabuk minden kontinensen, minden kultúrában megjelennek, vannak tabu ételek, tabu helyek, tabu tevékenységek, szinte végtelen a sor. Egyesek ősi hagyományokon alapulnak, másokat rejtélyek és hiedelmek formáltak. Szinte minden országban vannak olyan tiltások, amiket érdemes betartanunk, ha nem akarunk bunkónak tűnni, vagy nem akarjuk megbántani a házigazdát. Sorozatunk első részében furcsa gasztronómiai tabukat és szokásokat vonultatunk fel, amelyekkel érdemes tisztában lennünk, ha külföldre utazunk, szóval kezdjük a sort a tabu ételekkel.

Apple, Facebook, Google - így dolgozhatsz náluk!

Munka

Csak keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy testközelből megismerjék a fent említett cégek valamelyikét, még kevesebbeknek az, hogy állandó munkatársakká váljanak. Viszont ez most a szerencsenapod, mert összegyűjtöttük neked az összes lehetőséget, hogy bejuss Te is a világ legmeghatározóbb vállalataihoz!

Berlinbe mennék - pro és kontra

Munka

Új rovatot indítunk az oldalon, amelynek első részében Berlint vesszük górcső alá és megviszgáljuk innen is, onnan is előnyeit és hátrányait. Azért is esett elsőként Berlinre a választásunk, mert ez a város elég megosztó, a köztudatban úgy él, mint a hipszterek fellegvára, pedig ennél egy sokkal színesebb és érdekesebb helyről van szó. Munkaerőpiac, lakás kérdés, utazás, kikapcsolódás pro és kontra. Az értékelésben segítségünkre lesz Sari is, aki már jó ideje a német fővárosban tengeti napjait. I love Berlin?!

Hogyan keveredj ki a külföldi rémmunkák világából?

Munka

Vagy inkább hogyan ne keveredj bele… Számos olyan külföldi munkáról hallottunk már, amelyet az ember legszívesebben messziről elkerülne. Inkább bele sem gondolunk, mit tennénk, ha az ilyen körülmények között dolgozók helyében lennénk. Ugyanakkor minket is fenyeget a veszély, ha külföldön vállalunk munkát. Nyissuk ki hát a rémmesék könyvét, és nézzük meg, milyen szituációk lehetnek gyanúsak!

Ide utazz 2015-ben!!! Második rész

Utazás

Nagy, utazási körképünkben kiderül, melyek lesznek a jövő év turisztikai célpontjai, mely országokat érdemes felkeresni és mennyibe fog nekünk kerülni mindez. Ha kifogytál az ötletekből, viszont mindenképp szeretnél utazni és érdekes helyeket megismerni, mindenképp kattints!

Ide utazz 2015-ben!!! Első rész

Utazás

Nagy, utazási körképünkben kiderül, melyek lesznek a jövő év turisztikai célpontjai, mely országokat érdemes felkeresni és mennyibe fog nekünk kerülni mindez. Ha kifogytál az ötletekből, viszont mindenképp szeretnél utazni és érdekes helyeket megismerni, mindenképp kattints!

Tippek utószezonra: Miért éppen a Török Riviéra?

Utazás

Az utóbbi években Törökország nem véletlenül vált kiemelt turista célponttá: 7200 km hosszú partvidékével, homokos strandjaival és kedvező ár-érték arányával egyike a nyaraláshoz választható legkellemesebb úti céloknak, nem is beszélve az egész évben kellemes időjárásról és a török vendégszeretetről. A választást még könnyebbé teszi, hogy idén már vízumot sem kell vennünk megérkezéskor. Lássuk hát, mi mindent érdemes megfontolnunk, hogy a lehető legjobban járjunk, ha ősszel indulunk neki e környéknek!

Így élj napi 1000Ft-ból külföldön!

Utazás

Lehetetlennek gondolod? Korán sem az. Egy kis nélkülözéssel és előrelátással bárhol csökkentheted költségeidet, megmarad a pénzed és még jól is érezheted magad. Olyan ötleteket és szabályokat szedtünk össze, amelyeket számos „back-pack tourist” avagy hátizsákos utazó követ nap mint nap. Az élmény a lényeg, a pénz csak másodlagos!

Külföldi vagy? Átverlek!

Itthon

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos utazásaink alatt az óvatosság és az elővigyázatosság. Sajnos előfordul, hogy minden igyekezetünk ellenére is átejtenek minket. A Justtheflight nemrégiben infógrafikán közölte az egyes országokban használatos átveréseket, melyet az Origo.hu fordításában ezen a linken olvashatnak. Vajon Magyarország mennyire leleményes, ha a külföldi látogatók átejtéséről van szó? Lássunk pár hazai példát!

Így legyél sikeres házigazda!

Itthon

A vendégvárás és fogadás mindig egy kicsit stresszes élmény. Minden megvan? Kész a kaja? Kitakarítottam mindent? Elhúzzam a fotelt, hogy ne látszódjon a kávéfolt? Hogyan legyek felkészült, mégis laza? Egyre több kínos gondolatunk támad, amit a vendégek csengetése, kopogása szakít csak meg. Nagylevegő! Képzeljük el ezt egy olyan helyzetben, amikor más nyelvet beszélünk, más kultúrából származunk és még sohasem találkoztunk ezelőtt. Adunk néhány ötletet, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog.

Mobil-appok, amik nélkül ne indulj útnak!

Utazás

Ahogy a kapcsolattartásra, a közösségi kommunikációra és életünk számos más részére igaz, az utazásra is áll: okostelefonnal rendelkezők előnyben! Lassan nincs már olyan feladat, megoldandó teendő, amelyben ne lenne segítségedre mindentudó készüléked: könnyebben mehet a pakolás, az útiterv készítése, és jobban meg is értetheted magad. Cikkünkben a teljesség igénye nélkül szemezgettünk hasznos applikációkból, melyek közül párat mindenképp érdemes letöltened, mielőtt nekivágsz egy városnézős vagy tengerparti nyaralásnak.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.