Címke: nyelvtanulás

Nem lehet eleget beszélni róla - Nyelvtanulás a digitális világban

Tanulás

Többször írtunk már arról miért, hogyan, hol és milyen módszerrel érdemes nyelvet tanulni. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, mennyire elengedhetetlen része a nyelvtudás a sikeres külföldi életnek. Mindenki rohan, semmire nincs elég idő, márpedig hidd el: ha tervezel nekivágni a nagyvilágnak, sokszorosan megtérül majd minden perc, amit nyelvtanulásra fordítottál. 

Az eLearning részletesebb bemutatásával együtt szeretnék felajánlani neked egy ingyenes nyelvórát, kíváncsi vagyok a véleményedre!

Vágj bele a nyelvtanulásba ezen a hétvégén - Adunk hozzá egy tökéletes programtippet!

Tanulás

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Nyelvparádé nevű rendezvényt. A tavalyihoz hasonlóan most is a Millenáris parkba kell ellátogatnia azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az eseményről.

Nyelvek, amelyekről eddig nem tudtál mindent, pedig érdemes volna!

Tanulás

A kvízműsorok és műveltségi tesztek gyakori kérdése, hogy mely nyelvet beszélik a legtöbben a világon. A legelterjedtebb nyelvekről azonban nem ez az egyetlen érdekes információ létezik. Utánajártunk a legnagyobb nyelvek „titkainak”.

Tíz nagyszerű tipp, amivel egyszerűbbé válik a nyelvtanulás!

Tanulás

Ma már alapvető legalább egy idegennyelv ismerete, de minél többet sajátítunk el, annál egyszerűbb boldogulni az egyetemen, és könnyebb munkát is találni, főleg külföldön. Matthew Youlden kilenc nyelven beszél folyékonyan, képes akár egy pillanat alatt egyik nyelvről a másikra váltani. Hogy mi a titka? A következő tíz tippből kiderül!

Tanulj nyelveket online! Ülj be a virtuális világ iskolapadjába ingyen

Tanulás

Ha a böngészőben rákeresünk a különböző online segédanyagokra és virtuális kurzusokra, a bőség zavarával találkozunk. Olyan ez, mint egy nagy piac: rendkívüli mértékben megnőtt a kereslet az online tudásbázisokat illetően, így az élelmes tanárok, ismertebb oktatási intézmények és vállalkozók ezt ki is használták. Ennek megfelelően már a kínálati oldal sem árválkodik üresen, bár természetesen nem minden oldal felel meg a várakozásoknak.

HVG állásbörze tanulni vágyóknak, ‘Külföldre mennék’ szemmel!

Tanulás

Ha lemaradtál a közelmúltban megrendezett HVG állásbörzéről, vagy többet meg szerettél volna tudni a képzést kínáló lehetőségekről, akkor nem búslakodj, itt a remek alkalom, hogy bepótold mindazt, amit kihagytál! Tanulásra fel!

Mi az a ’gap year’ és miért jó?

Tanulás

Nem tudod még, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Nem sikerült a felvételi? Vagy csak el akarsz szakadni egy időre az unalmas környezettől? Válaszd a gap yeart, tölts el egy évet hasznosan, jókedvűen az egyetem előtt, alatt vagy után, majd hasznosítsd tapasztalataidat itthon.

Magyar lány lett az ‘ingyenpénzes’ EURES állásprogram egyik reklámarca!

Munka

Ha csak egy videót nézel meg ma, ez legyen az, hiszen nem mindennapos, hogy egy magyar lány lesz a reklámarca egy külföldi programnak. Az EURES projektről, már beszámoltunk mi is, viszont most szerencsére magyar szemszögből is bemutatkozik.

Megmutatjuk, miért éri meg az EU-ban önkénteskedni!

Munka

Az önkénteskedés nem egyenlő a pénzkidobással és az időpocsékolással sem! A European Voluntary Service (EVS), más néven az Európai Önkéntes Szolgálat lényege szó szerint az, hogy másokon és magadon is segíts. Ha külföldre vágysz pár hónapra, akkor feltétlenül gondolkodj el ezen a lehetőségen is!

Külföldi munkalehetőség fiataloknak, több százezer forint támogatással? Van ilyen!

Munka

A cím magáért beszél, de azért fejtsük ki bővebben miről is van szó. „Több százezer forintot kaphat a költözésre, utazásra és akár nyelvtanfolyamra, ha még nem múlt el 30 és külföldön szeretne dolgozni. Csak adjon be egy épkézláb jelentkezést...” ahogyan az Index.hu fogalmaz.

Nyelvvizsgák külföldre vágyóknak

Tanulás

Ha a közeljövőben külföldre készülsz, érdemes utánanézned, milyen nyelvvizsgával javíthatod kint munkavállalásod esélyeit, illetve melyik teszt szükséges az egyetemi felvételihez. A nívós nyelvvizsga és a tudás, melyet a megszerzése jelent, számos oktatási intézményben („elitegyetemen”) és nagyvállalatnál alapkövetelménynek számít. Az alábbiakban a legfontosabb, külföldi intézmények által preferált nemzetközi angol nyelvvizsgákat mutatjuk be.

Ötletek és útmutatás külföldre vágyóknak

Munka

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni és milyen lépéseken kell végigmenni a külföldi munkavállaláshoz? Ebben a cikkünkben megpróbálunk eligazítást nyújtani azzal kapcsolatban, hogy mire is érdemes gondolnod, ha külföldre költözést fontolgatsz.

Tippek a spanyolországi munkavállaláshoz

Munka

Az Eurostat uniós tagállamok munkavállalási adatival foglakozó statisztikáinak ismeretében nem kis bátorság kell ahhoz, hogy valaki a régió második legmagasabb munkanélküliségi rátájával küzdő országába induljon munkát vállalni. A tavalyi évben az országban az állástalanok aránya meghaladta a 26%, sőt a 15-24 év közötti fiatalok esetében az 50%-ot is.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.