Címke: letelepedés

Úton az „amerikai álom” felé: munkavállalás az Egyesült Államokban

Munka

Legyél szakértő valamiben, ne garasoskodj, beszélj angolul, és jó előre gondoskodj a papírjaidról – ez csak néhány tanács a sok közül, amit érdemes megfogadnia mindazoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnének állást találni. Ássuk bele magunkat az ottani munkavállalásba!

Így lett rémálom a külföldi álommunkámból

Munka

Ha mélyen belegondolok, már gyerekkoromban is imádtam a képeket és a fotózást, de valahogy ezt mindig figyelmen kívül hagytam. A kintlétem alatt sokkal közelebb kerültem önmagamhoz és rájöttem, hogy a fotózás az, ami igazán érdekel. Ezt szeretném csinálni egy életen át.

Angliai munkavállalás lépésről lépésre

Munka

Munkavállalási engedély, munkakeresés, lakhatási lehetőségek, adózás, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás – avagy minden, amit indulás előtt tudni kell!

Milyen a külföldi élet a legjobb barátnőd / barátod nélkül?

Munka

Azt gondolom, hogy ahogy a szerelemben is létezik az úgy nevezett IGAZI, aki tökéletesen a másik feled és kiegészít téged, úgy a barátságban is van ilyen. És mint ahogy a szerelemben sem egyszerű megtalálni ezt a személyt ugyan úgy a barátságban sem. Igazi kincsnek számít. Van aki egy élet alatt se talál rá az úgynevezett legjobb barátra.

Elintézendő ügyek, mielőtt külföldre költöznél

Munka

Nem elég összeszedni minden bátorságod és pénzed, hogy külföldre költözhess. Ezzel a döntéssel egy csomó elintéznivaló ügy vár rád még azelőtt, hogy kitennéd a lábad az országból. Összegyűjtöttük nektek, mi mindent kell észben tartani és elintézni, mielőtt könnyes búcsút veszel Magyarországtól.

Találd meg a hozzád illő várost! - Bécs

Munka

Külföldre szeretnél költözni, munkát vállalni vagy tanulni? Mielőtt végleges döntést hoznál, érdemes egy pár napra ellátogatni a kiszemelt városba körülnézni, ugyanis nagyjából egy hét ott-tartózkodás elegendő lehet ahhoz, hogy megérezd a város lüktetését, hangulatát illetve hogy az ottani légkör megfelelő-e a te habitusodnak.

A külföldi élet, mint önismereti kaland

Munka

Érdekes cikk jelent meg a közelmúltban, amelyben Scrammel Ivett pszichológus osztja meg gondolatait a külföldre költözéssel kapcsolatban. Ivett elsősorban külföldön élő magyaroknak nyújt pszichológiai tanácsadást és terápiát. Saját és kliensei tapasztalatai alapján született a blogbejegyzése, amely a külföldi élet hatásait, az otthon és a szerelem analógiáját boncolgatja.

Megkapnád a magyar állampolgárságot?

Itthon

Az utóbbi időben sok vita forrása volt a magyarországi bevándorlás. Az állampolgárság megszerzéséhez tartozó írásbeli és szóbeli vizsga sok "született magyaron" is kifoghat. Ti átmennétek a teszteken?

Találd meg a hozzád illő várost! - Szentpétervár

Munka

Mielőtt olyan nagy döntést hoznánk, hogy valamerre külföldön kezdünk el dolgozni, esetleg tanulni, érdemes egy pár napra ellátogatni a kiszemelt városba körülnézni. Körübelül egy hét ottartózkodás elegendő lehet ahhoz, hogy megérezd a város lüktetését, illetve hogy az ottani hangulat megfelelő-e a te habitusodnak. Sorozatunkban olyanokkal beszélgetünk, akik az adott városban élnek, így igazi bennfentes információkat tudhatunk meg tőlük.

“Angliában jobban érzem, hogy egy közösséghez tartozom!”

Munka

Állítja mindezt Melinda, az Euronews riportvideójának egyik szerelője, aki szerint a társadalom jobban befogadta őt kint, valamint a munkáját is jobban megbecsülik. A videóban több magyar mesél kinti életéről, mindannyian jó döntésnek vélik, hogy Londont választották új otthonuknak.

Hogyan adjuk gyermekünket iskolába külföldön?

Tanulás

Tönkretetted az életemet! Utálom ezt az iskolát! Hiányoznak a barátaim! Egy szülő gyakran hallja ezeket a mondatokat gyermekétől, főleg ha kamaszról van szó. A szülő szíve azonban még jobban fáj, ha ezeket a szavakat egy új országba való költözést követően az új iskola okozta rossz élmények váltják ki. Most megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni iskolaváltáskor, ha a család külföldre, egy EU-tagállamba költözik, és a gyermeknek ott kell folytatni a tanulmányait.

Találd meg a hozzád illő várost! - Madrid

Munka

Mielőtt olyan nagy döntést hoznánk, hogy valamerre külföldön kezdünk el dolgozni, esetleg tanulni, érdemes egy pár napra ellátogatni a kiszemelt városba. Körübelül egy hét elegendő tud lenni ahhoz, hogy megérezd a város lüktetését, illetve hogy az ottani hangulat a te habitusodnak megfelelő-e.

Egy történet arról, hogyan változtat meg a külföldre költözés

Munka

Csak egy tanulmányi útként kezdődik, esetleg a jobb pénzkereseti lehetőség gondolatával, de végül sokan hosszú időre vagy akár örökké külföldön kötnek ki. Aztán az életet élve, egyszer csak azt vesszük észre, hogy azok, akiket ismersz furcsán néznek rád, azt mondva, hogy „megváltoztál!”

Berlinbe mennék - pro és kontra

Munka

Új rovatot indítunk az oldalon, amelynek első részében Berlint vesszük górcső alá és megviszgáljuk innen is, onnan is előnyeit és hátrányait. Azért is esett elsőként Berlinre a választásunk, mert ez a város elég megosztó, a köztudatban úgy él, mint a hipszterek fellegvára, pedig ennél egy sokkal színesebb és érdekesebb helyről van szó. Munkaerőpiac, lakás kérdés, utazás, kikapcsolódás pro és kontra. Az értékelésben segítségünkre lesz Sari is, aki már jó ideje a német fővárosban tengeti napjait. I love Berlin?!

Itt a ‘Mit ér meg Dubaj’ videósorozat IV. záró epizódja a vs-től

Munka

Dubaiban élő magyarokkal forgatott nemrég a vs.hu, a videósorozat pedig mostanra állt össze teljes valójában, megérkezett a befejező rész is. Ha esetleg nem láttad volna az előző részeket, akkor itt találod hozzá a linkeket.

Magyar nők Dubaiban – ’Mit ér meg Dubai?’ videósorozat III.része a vs.hu-tól

Munka

Ebben a részben egy fotós és egy fodrászlány történetein keresztül ismerhetjük meg kicsit közelebbről az Emirátusok fővárosának számunkra idegen világát. A luxus és az alárendeltség kettőssége a helyi nőknél nagyon erős kontrasztként van jelen a mindennapokban. Az amit mutatnak magukból sokszor nagyon más, mint a valóság.

Kivándorlás 2.0 előadás, …avagy miért költözünk másik országba?

Munka

Ha lemaradtál volna a pár héttel ezelőtti Vírus Klub kivándorlással foglalkozó előadásról, akkor most bepótolhatod. A program szervezői videóra vették és feltöltötték a youtube-ra az egész fél órás előadást, amelyben Kovács András szociológus mesél a modern migrációról.

Mit ér meg Dubaj? Itt a vs.hu videósorozatának II. része

Munka

Amit a második részből megtudhatunk Dubairól, hogy a dubajozás nagyon is működik, az arabok nem tartják be a saját szabályaikat, illetve ázsiaiként ott élni olyan, mint párszáz éve feketeként Amerikában.

Dubaiban élő magyarokról forgatott a vs.hu

Munka

Tegnap megérkezett a vs.hu ’Mit ér meg’ videósorozatának következő része, London után Dubaiban jártak utána a kiköltözött magyarok életének.

<< < 1 - 19 / 45 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.