Címke: látványosság

Különleges korcsolyapályák a világ körül

Utazás

Sokan még Budapesten belül sem tudják eldönteni, melyik műjégpályát vagy természetes jégfelületet válasszák, ha siklani szeretnének egyet-kettőt a téli szezonban, már ha épp elég hideg van, hogy befagyjanak a tavaink. Viszont érdemes körülnézni az interneten, hiszen számos (olcsóbb-drágább) pálya várja a lelkes korcsolyázókat. Mi most világviszonylatban mutatjuk meg, hová érdemes elsiklani, ha különleges helyszíneken szerenénk csúszkálni.

A világ legrémisztőbb helyei

Utazás

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a szellemvárosokkal, most ellátogatunk olyan helyekre, amiktől a legtöbb emberben megfagy a vér vagy egyszerűen csak bizarr látványt nyújtanak.

7 alig ismert európai város, ahova kötelező elutaznod!

Utazás

Ha azt mondod a barátaidnak, hogy elutazol a hétvégén Párizsba, akkor mindenki tudja, hogy pár nap múlva a Louvre vagy az Eiffel-torony előtt fogsz szelfizni. De ha azzal állsz elő, hogy ellátogatsz Toruńba, akkor azt sem tudják, hogy melyik országba készülsz. A mai cikkünkben bemutatunk 7 európai várost, amikről nagy valószínűséggel még nem hallottál, pedig bizony megérdemlik a figyelmet.

5+1 európai sziget fapadossal, olcsón!

Utazás

Mai gyűjtésünkben 5+1 olyan fantasztikus helyszínt mutatunk be Európában, amik repülővel aránylag olcsón elérhetőek, mégis emlékezetes élményt nyújtanak. És miért +1? A cikk végén kiderül.

A 10 legszínesebb hely a világon

Utazás

Tíz olyan mesébe illő helyet mutatunk nektek, ahol megállíthatatlanul tombolnak a színek. A képek által okozott hallucinációkért felelősséget nem vállalunk, de szerintem nem fogtok panaszkodni.

10 tipp az Oktoberfesthez

Utazás

Már csak néhány nap és kezdetét veszi a 182. Oktoberfest. Az O’zapft, vagyis az első hordó csapraverése Münchenben szeptember 19.-én szombaton lesz, amellyel kezdetét veszi a világ egyik legnagyobb népünnepélye. Az Oktoberfest ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz, egyre nagyobb számban találhatók köztük külföldiek, főleg olaszok, amerikaiak, japánok, és ausztrálok. Adunk most nektek 10 tipp arra, hogyan hozhatjátok ki a maximumot a bajor mulatozásból a Theresienwiese-n.

A kihagyhatatlan úti cél: Izland

Utazás

Talán mindenki hallott arról, hogy a szigetországban milyen barátságtalan éghajlat tud időnként uralkodni, de az ott szerzett élmények mindenért kárpótolnak. Most megnézzük, milyen programokat érdemes számításba venni, ha Izlandra visz az utad!

Ezekre a helyekre biztos, hogy soha nem fogsz eljutni!

Utazás

Voltál már olyan helyzetben, hogy nem jutottál be valahova, pedig nagyon szerettél volna? Most olyan helyekkel ismerkedhetsz meg, ahova esélyed sem lesz belépni, hiszen olyan titkokat őriznek és annyira védett területek, hogy csak a kiváltságosok léphetnek be a kapuikon.

10 ok, amiért Hollandia a legjobb hely a világon!

Utazás

Egy korábbi cikkemben nyomon követhettétek, ahogy Svédországnak szerelmet vallok, most eljött az idő, hogy helyet kapjon egy másik kedvencem: Hollandia, azon belül is Amszterdam. Van rá sansz, hogy elfogult leszek, de nézzétek el nekem.

Így tölts el egy napot Tajpejben pénz nélkül

Utazás

Egy csodálatos világ körüli utazásnak köszönhetően félúton, Tajvanban kellett várakoznom 18 órát a csatlakozásra. Ezalatt a reptéren sikerült egy szuper lehetőségre találnom, ugyanis kiderült, a hozzám hasonló szerencsés átszállók egy ingyenes körutazáson vehetnek részt a fővárosban, Tajpejben. Élményeim alapján írtam nektek egy rövid összefoglalót, hogy tudjátok milyen lehetőségeitek vannak, ha ti is arra járnátok egy nagy kaland során!

Ismerd meg Ausztráliát!

Utazás

Beutaznád a kenguruk földjét, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Most mutatunk nektek jó pár olyan tudnivalót, amit érdemes megjegyezni indulás előtt!

Európa különleges kastélyainak nyomában

Utazás

Tavasszal az utazási irodák és egyéb szervezetek sok általuk szervezett utazás neve elé odabiggyesztik a „kör-” előtagot. Így hallhatunk gasztronómiai, városnéző és fürdőkörútról. A kínálatban gyakran szerepel olyan túra is, amely során híres kastélyokat járhatunk végig – tavasszal ez ideális program, hiszen a kastélyokat és várakat nagy nyári melegben vagy télen csak nehéz körülmények között nézhetnénk meg. Cikkünkben olyan kastélyokat mutatunk be, amelyeket a szervezett körutakkal valószínűleg sohasem látogatnál meg. Segítünk megszervezni saját különleges kastélytúrádat!

A világ legszórakoztatóbb és legkirályabb repterei!

Utazás

Az egyik legutálatosabb dolog a repülésben az, hogy akár órákat is várakoznunk kell a reptereken, ami amellett, hogy unalmas, még a kívántnál feszültebbé is teszi az embert. A legtöbb helyen a boltokon kívül nem sok izgalmas dologgal találkozhatunk, viszont a cikkben szereplő repterek a szórakoztató időltöltés felsőfokát produkálják. Szívesen beköltöznénk bármelyikbe!

Egy falat Amerika Kanadában!

Utazás

Ha a világ legkülönlögesebb helyét keressük, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen sok változó függvényében kell döntenünk. Ismerkedjünk meg egy olyan félszigettel, amit a USA és Kanada szel ketté, lakó imádják és egyszerre utálják. Következzen Point Roberts!

Burning Man - A világ legbetegebb fesztiválja

Utazás

Mindig el akartál jutni a Burning Man fesztiválra, de sosem tudtad, hogy állj neki? Most mindent elárulunk a világ egyik legnépszerűbb és legkreatívabb bulijáról és még pár tippet is adunk mellé.

600 nap selfie 36 országon át

Utazás

Chacón 125,946 mérföldet tett meg 36 országon keresztül - köztük Magyarországon is -, hogy közben selfie-ket készítsen magáról kamerájával, amiket aztán összevágott egy szép kis videóban.

Györnyörű drónvideón látható Csernobil

Utazás

A CBS által készített videón jól látszik, hogy a 28 éve történt atomkatasztrófa helyszínén a természet szépen lassan kezdi visszahódítani azt, ami az övé. Ha katasztrófaturista vagy, esetleg csak érdekelnek a horrorisztikus helyszínek, akkor ezt a csodaszép videót mindenképpen nézd meg.

Turista hóbortok - Te már csináltad?

Utazás

Lassan itt az év vége, következzen hát egy kis turista évértékelő, melyben kivesézzük azt, hogy mi mindent csinálunk utazásaink során. Talán rád is igazak az alábbi dolgok, de az tuti, hogy találkoztál már hasonló helyzettel vagy embertípussal, akár hazai keretek között is.

A világ 7 legérdekesebb szobra - Karácsonyi szobortúra

Utazás

Itt a karácsony, ami azt jelenti, hogy sokan a nyakukba veszik a világot, és egy különleges, külföldi helyen töltik az ünnepeket. Érdemes ilyenkor olyan helyeket meglátogatni, ahol olyan hangulatban tölthetjük a három piros betűs napot (vagy még többet), ami örökre felejthetetlen marad. Mi sem segít ebben többet, mint néhány különleges szobor látványa. Karácsonyi szobortúrára fel!

<< < 1 - 19 / 35 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.