Címke: blog

Kalandozz a számítógép előtt ülve! - Tumblr ízelítő

Utazás

Korábbi cikkünkben olyan instagram felhasználókat gyűjtöttünk össze nektek, akik utazásaik során a világ minden pontján megfordulnak, és eközben gyönyörű fotókkal dokumentálják kalandjaikat. Most nyolc olyan Tumblr oldalt mutatunk be nektek, melyek nézegetése már önmagában felér egy utazással! Ha pedig ez sem elég, és megjön a kedved, hogy Te magad indulj el világot látni, ne habozz tovább!

Inspirálódj világutazók képeivel! - Nyolc kalandor, akiket érdemes követni

Utazás

Összeállítottunk nektek egy listát nyolc olyan instagram felhasználóról, akik utazásaikon készült szebbnél szebb fotóikat rendszeresen megosztják a világgal. Mindenképp érdemes követni őket és kalandjaikat, ugyanis hasonló álmokat dédelgető olvasóink számára ennél jobb inspiráció nincs is. Természetesen ez egy szubjektív lista, de rajtuk keresztük még rengeteg további hasonló felhasználót is elérhettek. Kezdődjön az utazás!

Így lett rémálom a külföldi álommunkámból

Munka

Ha mélyen belegondolok, már gyerekkoromban is imádtam a képeket és a fotózást, de valahogy ezt mindig figyelmen kívül hagytam. A kintlétem alatt sokkal közelebb kerültem önmagamhoz és rájöttem, hogy a fotózás az, ami igazán érdekel. Ezt szeretném csinálni egy életen át.

Steak dupla whiskyvel - egy kis angol gasztronómia

Munka

A hagyományos értelemben vett brit konyha merőben eltér a mi magyar szokásainktól. Sokan (főleg a franciák) rosszallóan tekintenek az itteni főzőtudományra és valóban: nem sok kiemelkedő fogással találkoztam eddig angliai kintlétem alatt. Vagy lehet, hogy csak nem voltam elég helyen. De mik is az eredeti és ízletes angolszász ételek? Válogassunk belőle a teljesség igénye nélkül.

Nincsenek szürke hétköznapok! Magyar világutazók mesélnek

Utazás

Elgondolkodtál már azon, milyen jó lenne világgá menni? Mi tart vissza? “Elindulni mindig nehéz, de megéri belevágni” - álltja három magyar világutazó, akik egy videóinterjú keretében osztották meg velünk gondolataikat.

Szívesen körbeutaznád a világot? Akkor ezeken az eseményeken ott kell lenned!

Utazás

Izgalmas időszaknak nézünk elébe, ugyanis több magyar világutazó is hazatért a nyár végére. Még jobb hír, hogy hamarosan előadásokat is tartanak, melyeknek mi más lenne a témája mint az utazás. Mindenképp érdemes meglátogatni egy-egy előadást, ha nagyobb utazáson töröd a fejed, de még nem tudod, hogyan is kezdj hozzá, és tanácsokra, valamint bátorító történetekre van szükséged.

Amire megtaníthat a külföldi élet: elengedni, búcsút mondani

Munka

Azt hiszem életemben nem kényszerültem még ennyiszer arra, hogy elengedjek dolgokat, embereket, mint mióta eldöntöttem, külföldre költözöm. Az én esetem kicsit speciális, mert egy turisztikai központot választottam magamnak a Kanári- szigeteken, Tenerifén. Itt az emberek sok esetben jönnek-mennek, így talán hatványozottan érvényes, hogy meg kell tanulni elengedni.

Tenerife - pro és kontra

Munka

Nyaralás szempontjából mindenképp megéri ellátogatni erre a csodaszép Kanári-szigetre, de más kérdés ha valaki azt tervezi, hogy élni és munkát vállalni szeretne itt. A helynek van rengeteg előnye és hátránya, amit nem árt számításba vennünk indulás előtt. Mint tenerifei magyar, ezzel a kis összeállítással szeretnék segíteni azok számára, akik gondolkodnak a kiköltözésen.

Milyen a külföldi élet a legjobb barátnőd / barátod nélkül?

Munka

Azt gondolom, hogy ahogy a szerelemben is létezik az úgy nevezett IGAZI, aki tökéletesen a másik feled és kiegészít téged, úgy a barátságban is van ilyen. És mint ahogy a szerelemben sem egyszerű megtalálni ezt a személyt ugyan úgy a barátságban sem. Igazi kincsnek számít. Van aki egy élet alatt se talál rá az úgynevezett legjobb barátra.

Mire figyelj oda nőként a külföldi munkavállalásnál?

Munka

Arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy milyen veszélyeket tartogathat egy túlságosan jónak ígérkező állásajánlat külföldön. Nem állítom, hogy nem lehet kifogni igenis jó munkákat, de azért ha kiemelkedően magas fizetést ígérnek nem árt elgondolkozni és résen lenni. Aki olvasta a korábbi cikkeimet az tudja, hogy Tenerifén élek, egyedül vagyok kint nőként, ami még nagyobb veszélyeket tartogathat munkavállalás terén.

Hasznos tippek és hivatalos intéznivalók spanyolországi munkavállalás esetén

Munka

Mint Tenerifén élő és dolgozó magyar, most azoknak szeretnék segíteni, akik rászánták magukat, hogy külföldön próbálnak szerencsét, és azon belül is a Kanári-szigetekre, vagy Spanyolország más területére esett a választásuk. Van néhány hasznos információ amit jó tudni már indulás előtt.

Tenerife, mint ugródeszka

Munka

Évek óta terveztem a külföldre költözést, de mindig találtam valami számomra nívós okot, hogy mért nincs még itt az ideje. Csak halogattam olyasfajta kifogásokkal, mint jön a nyár és imádom a pécsi nyarat, majd ősszel elindulok. Ősszel pedig a karácsonyra fogtam, elvégre a karácsonyt mégsem tölthetem a család nélkül! Úgyhogy majd elindulok tavasszal, de a tavaszhoz újra olyan közel volt a nyár, amit persze nem akartam a barátaim nélkül tölteni - így újra elhalasztottam.

5 nő, 5 kalandor, 5 történet az álmok megvalósításáról

Utazás

Ismerjetek meg néhány olyan hölgyeket, akik nem törődtek a társadalmi elvárásokkal, feladták unalmas munkájukat, hogy az álmuknak éljenek és beutazzák a világot. Ők mind bátor és eltökélt emberek, hiszen nem csak kiszakadtak a hétköznapokból, hanem belevágtak egy olyan utazásba, amibe sokan nem mernének. Ráadásul többségük egyedül, egy hátizsákkal.

Van kiút a szürke hétköznapokból! - interjú Borival, a backpacker.hu bloggerével

Utazás

Ismerjétek meg Bori történetét, aki 8 év irodai munka után úgy döntött, feláll a számítógép elől és nekivág világot látni. Nem mindennapi történet következik! 

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.