Címke: Anglia

Szubjektíven objektív szemmel - Peti saját története Skóciáról

Munka

Hogy miért éppen Skóciába megy az ember fia, ha annyi lehetőség van az Európán belüli szabad mozgásra? Miért akar valaki szinte ugyanolyan ügyfélszolgálatos munkát végezni Edinburgh-ban, mint amit maga mögött hagyott Magyarországon? Jöjjön szubjektíven objektív szemmel az én történetem.

ANGLIA - 2016 januártól ellenőrzött nyelvtudás szükséges az egészségügyben!

Munka

Ápolók, szülészek számára kötelező nyelvvizsgát kell tenni Angliában a 2016 januártól az érkező munkavállalóknak.

A szabályozás nem csak rájuk érvényes, hanem azokra is, akik korábban helyezkedtek el a Szigetország valamelyik intézményében, és nyelvtudásuk megkérdőjelezhető!

A Hadrianus-falon túl is van élet a Brit-szigeten!

Utazás

Szerencsét próbálnál az Egyesült Királyságban, de megrémiszt London nagysága, drágasága és a tömeg? Esetleg még izgalmasabb, különlegesebb vidékre vágysz, mint Anglia? Akkor Skóciát neked találták ki! 

Adunk néhány tippet, hogy bebizonyítsuk: a Hadrianus-falon túl is van élet a Brit-szigeten!

London már nem Anglia?

Munka

Erről beszélgettem múltkor egy ír ismerősömmel, Kevinnel, aki az életének jelentős részét az angol fővárosban élte, de pár éve Bristolba költözött, ami Nagy-Britannia nyugati részén fekszik. “Aki Angliára kíváncsi, az ne a fővárosba menjen, hanem vidékre. Ott lehet megtalálni az igazi régi hangulatot, ami erre az országra jellemző.” A széles legelők, a reggeli leszálló köd, a házias ízek, a vidéki emberek vendégszerete és a friss levegő.

Kihagyhatatlan helyszínek Londonban

Munka

London nagyon sokszínű város, talán nagy merészség lenne egy cikkben összefoglalni, mit is érdemes megnézni. Ezért csak azokat a helyeket, épületeket soroltam fel, amelyek bennem eddig maradandó emlékeket hagytak. Sétálj velem gyorsan egyet a világ kulturális - kereskedelmi központjában.

Steak dupla whiskyvel - egy kis angol gasztronómia

Munka

A hagyományos értelemben vett brit konyha merőben eltér a mi magyar szokásainktól. Sokan (főleg a franciák) rosszallóan tekintenek az itteni főzőtudományra és valóban: nem sok kiemelkedő fogással találkoztam eddig angliai kintlétem alatt. Vagy lehet, hogy csak nem voltam elég helyen. De mik is az eredeti és ízletes angolszász ételek? Válogassunk belőle a teljesség igénye nélkül.

Az ország, ahol az ablak is kifelé nyílik

Munka

Ha azt gondoltad, hogy a bal oldali közlekedés az egyetlen, ami furcsa Angliában, akkor tévedsz. Anglia nagyon más világ, számos olyan dolgot ismertem meg itt eddig, ami másként működik, mint otthon. Tudtad, hogy le kell inteni a buszt, különben meg se fog állni? Vagy hogy a villanykapcsoló is fordítva működik? Szokatlan szokások következnek.

Viszlát Budapest, Helló Birmingham! Élményeim Angliában, a University of Birmingham mesterképzésén

Tanulás

Egy kicsit megfáradva az alapképzésem után úgy gondoltam, hogy változásra van szükségem a tanulmányaim terén. Mivel mindenképp szerettem volna külföldre menni és mester diplomát is szerezni, gondoltam kombinálom a két elképzelést és elkezdtem külföldön keresgélni a lehetőségeket.

Hogyan érdemes kiutazni Londonba?

Munka

Tegyük fel, hogy már elszántan, tele önbizalommal úgy döntesz, hogy belevágsz az angliai munkavállalásba. Felmerül a kérdés, hogyan juss el oda, milyen közlekedési eszközt válassz... Figyelj arra, hogy már nem turistaként vágsz neki az útnak, jóval több lesz a csomagod, mint egy két hetes balatoni nyaralásra mennél. Lássuk, hogy mi a felhozatal.

Eladtam a lakást, megyek Londonba!

Munka

Azért ne annyira sietősen, még annyi mindent meg kell beszélni. Tudsz angolul? Van félretett pénzed? Komolyan gondolod? Amióta kiköltöztem, rengeteg hasonló témájú levelet kaptam: "Holnap tudnék indulni, segíts nekem munkát keresni!". Nem egyszerű feladat. Saját tapasztalatom alapján megpróbálom összeszedni, mire figyeljen oda az, aki most szeretne londoni munkavállaló lenni.

Valami jobbra vágytam - Londonba költözésem története

Munka

Amikor három éve úgy döntöttem, hogy belevágok egy angliai munkába, még nem voltam biztos magamban. Nem tudtam, mit fogok dolgozni, milyen ételekkel találkozok, hogyan telnek majd a napjaim, mire lesz elég a nyelvismeretem. Azóta fogytam tizenkét kilót, megtanultam egészségesen étkezni és úgy takarítok, mint Winston Wolfe a Ponyvaregényben.

Angliai munkavállalás lépésről lépésre

Munka

Munkavállalási engedély, munkakeresés, lakhatási lehetőségek, adózás, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás – avagy minden, amit indulás előtt tudni kell!

Élet Londonban – elképzelések VS. valóság

Munka

Nagyon sokan óriási, olykor alaptalan lelkesedéssel veszik nyakukba Londont, aztán váratlanul visszapattannak a város köré épített fantáziaburokról. E fájdalmat elkerülendő érdemes megtekinteni, hogy milyen a mindennapi élet Anglia fővárosában.

Aki bújt, aki nem: van, aki mégis maradna, más távozna az EU-ból

Munka

Az Európai Unió egyetlen szegmense sem ül jelenleg a babérjain: egyes országokban, mint például az Egyesült Királyságban, éppen a „fordul a kocka” folyamatát élik meg az ott lakók, Ausztria egy precedenssel nem rendelkező lépés felé menetelhet, a görögöknél pedig már semmi nem biztos. És akkor a migránsáradatról még nem is beszéltünk. Európai körkép a kockán innen és túl.

Az Egyesült Királyság választott - hogyan tovább, bevándorlók?

Munka

Az Egyesült Királyságban új kormányt választottak éppen egy hete. Azóta lemondott három pártelnök, többséget szerzett a Konzervatív Párt, dühös tüntetések robbantak ki Londonban és Walesben, a brit híroldalakat pedig ellepte az elemzők cikkeinek és videóinak tömkelege – szinte percről perce jelennek meg új, átfogó analízisek. Miért ennyire különleges a britek 56. parlamenti választása? Mi következik ezután? Mire számíthatnak a bevándorlók?

London, ahogyan még sosem láttuk!

Utazás

Ha mindig is szerettük volna visszautazni az időben és megnézni, hogyan is nézhetett ki London a XIX. század végén Sherlock Holmes idejében, akkor most minden álmunk valóra válhat! A közelmúltban került nyilvánosságra egy felvétel 1890-ből, ami - ha minden igaz - az egyik legrégebbi mozgóképnek számít. A videón jól látszik, a Tower Bridge-en hasonlóan nagy volt a forgalom, mint manapság, csak a kocsik helyett lovas szekerek hajtottak át rajta.

Választások az Egyesült Királyságban: akárki nyer, a bevándorlóknak nehezebb lesz!

Munka

Ma tartják a választásokat Nagy Britanniában, holnap pedig fény derülhet arra, mi vár a külföldi munkavállalókra, köztük arra a több százezer magyarra, akik a szigetországban vállalnak munkát.

„2 millió forintért nem éri meg hazajönni Angliából!” – írják a kommentelők a kormány új, fiatalokat hazacsábító programjára

Munka

A kormány azt tervezi, hogy a sok százezer külföldre költözött fiatalból hazacsábít ötvenet. És mi a módszer? Kapnak fejenként 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást, tehát összesen 100 millió forintot szór szét az állam erre a hazacsábító „taktikára”. Van ennek bármi értelme? És mit szólnak ehhez az érintettek?

Újabb érdekes kutatási eredmény látott napvilágot a brit bevándorlásról!

Munka

Május 7-én esedékes Nagy-Britanniában a következő parlamenti választás, és ahogy már korábbi cikkeinkben megírtuk, nagy szerepet kap a választási programokban a bevándorlás kérdése. Egyre növekszik a letelepedni vágyók és munkát keresők száma az Egyesült királyságben, legalábbis ezt olvashatjuk mindenhol. Ám egy, az Oxfordi Egyetem végzett kutatás eredménye épp az ellenkezőjét állítja.

<< < 1 - 19 / 53 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.