Címke: Amerika

New York Citybe mennék – pro és kontra

Munka

Mai cikkünkben bővebb betekintést nyerhettek a new york-i mindennapokba, illetve hasznos infókat találhattok a kiköltözéshez szükséges legfontosabb tényezőkről, lakhatásról, anyagiakról. Megtárgyaljuk a munkavállalás és az egészségügy problémakörét, végezetül pedig a kultúra és a látnivalók széles palettája teszi teljessé a városról alkotott átfogó képet.

Amerikai gasztrokalauz: Öt népszerű desszert, amelyet itthon aligha találsz meg

Utazás

Amerika gasztronómiáját emlegetve nem létezik olyan ember, akinek ne támadnának azonnal asszociációi, s ne látná lelki szemei előtt a hatalmas hamburgereket, a McDonald’s féle sült krumplit, a csupa csokis browniet és a klasszikus vastag palacsintát. Amellett, hogy egy amerikai film elengedhetetlen kellékei, – érdemes megfigyelni kedvenc sorozatunk szereplőinek a reggelét, mely általában juharsziruppal nyakon öntött pancakkel és kávéval indul – manapság hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Úton az „amerikai álom” felé: munkavállalás az Egyesült Államokban

Munka

Legyél szakértő valamiben, ne garasoskodj, beszélj angolul, és jó előre gondoskodj a papírjaidról – ez csak néhány tanács a sok közül, amit érdemes megfogadnia mindazoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnének állást találni. Ássuk bele magunkat az ottani munkavállalásba!

Chicagóba mennék – pro és kontra

Munka

Rovatunk korábbi cikkeiben már bemutattuk Berlint, Torontót és Tokiót, Helsinkit és Tenerifét, a soron következő város pedig Chicago. Szokás szerint szemügyre vesszük a munkaerőpiacot, az egészségügyet, oktatást, közlekedést, illetve azt, hogy milyen kiadásokra kell számítanod.

Egy mormon fiú kalandozásai Magyarországon - Amerikából jöttem

Itthon

Bár a hosszabb külföldi tartózkodás általában változtat, csiszolgat az ember személyiségén, mi a helyzet azokkal az utazókkal, akik nemcsak azért élnek külföldön, hogy megismerjenek egy új kultúrát, hanem meghatározott „küldetéssel” érkeznek új lakhelyükre? Változtat a külföldi tartózkodás gondolkodásmódjukon? Egy amerikai mormon vallású fiú, Brian mesélt itt töltött missziós éveiről, arról, milyen elvekkel érkezett és távozott, és persze arról is, ami minket talán legjobban érdekel: mit gondol rólunk, magyarokról.

Újabb magyar startupok kopogtatnak Amerika ajtaján!

Munka

Ha azt gondoltad, hogy a Prezi és a Ustream után már nem lesz olyan magyar találmány, ami világhódító útra indulna, akkor nagyot tévedtél. Jelenleg újabb 5 zseniális startup cég képviselteti magát Texasban a South by Southwest fesztiválon, hogy további befektetőket találjanak ötleteik fejlesztéséhez. A vs.hu kiutazott a magyar csapatokhoz a tengerentúlra, hogy bemutassa és dokumentálja történetüket.

„Amerika játszótere”, Las Vegas magyar szemszögből

Munka

Balázs, Las Vegasban a felnőttek játszóterén él. Élvezi az élet napos oldalát és egy percig sem tervezi, hogy visszatér Magyarországra. Az itthoni csalódások után elhatározta, hogy új életet kezd, és addig nem adja fel, amíg el nem éri azt az életszínvonalat, amit eltervezett magának. Két nagyon kemény év munkájának és kitartásának köszönhetően most szabadidejében NFL meccseken szurkol barátaival, Los Angelesbe jár csodálni az óceánt és nyaranta magyarokat kalauzol a kaszinókkal teli Stripen.

Egy falat Amerika Kanadában!

Utazás

Ha a világ legkülönlögesebb helyét keressük, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen sok változó függvényében kell döntenünk. Ismerkedjünk meg egy olyan félszigettel, amit a USA és Kanada szel ketté, lakó imádják és egyszerre utálják. Következzen Point Roberts!

Burning Man - A világ legbetegebb fesztiválja

Utazás

Mindig el akartál jutni a Burning Man fesztiválra, de sosem tudtad, hogy állj neki? Most mindent elárulunk a világ egyik legnépszerűbb és legkreatívabb bulijáról és még pár tippet is adunk mellé.

Ismerd meg a magyar migrációt! - Első rész

Munka

A magyarok a statisztikák alapján egyre több, a migrációt erősítő döntést hoznak meg, ezért a közvélemény is többet foglalkozik a témával. A Tárki több területre kiterjedő kutatása hozzájárul ahhoz, hogy azok is megérthessék a migráció jelenségeit, akik nem foglalkoznak mélyen ezzel a jelenséggel, de szeretnének eligazodni az adatok, fogalmak és vitás kérdések sűrűjében. Sorozatunk első részében a migrációs hajlandóság jellemzőit, a legnépszerűbb célországokat és az ún. tükörmódszert vizsgáljuk meg.

Magyar lángos a Wall Street-en

Munka

A vs.hu előszeretettel boncolgatja a külföldön élő magyarok témáját, nálunk is megjelent már az éve elején Londonban felvett, és a jelenleg is futó Dubaiban forgatott videósorozatuk. Legújabb kisfilmjükben a New York-i lángossütő Zsolt mindennapjaiba engednek betekintést, aki a Wall Street mellett egy food truck-ból árulja a magyar konyhaművészet legegyszerűbb, de egyben egyik legfinomabb ételét. Az amerikaiak kedvence a nutallás-banános-mogyorós lángos, ami nekünk magyaroknak elsőre furán hangozhat, de ez Amerika, nem a Balaton.

Celeb vagyok, ments ki innen!

Munka

Azt gondolnánk, hogy celebnek lenni egyenlő a sikerrel, pénzzel, csillogással. Hát pedig Magyarországon pont nem ez a helyzet. Aktuális "sztárjainknak" is lehetnek nehéz pillanatai és dönthetnek úgy, hogy inkább külföldön keresik meg a napi betevőt. Hiába a puszta közepén felépített nyereményház, vagy a '90-es évek egyik húzóslágere, a végén úgyis az angol vendéglátóipar darálja be őket. De kikről is van szó?

Amerikai ösztöndíjak, szakmai gyakorlatok és munkavállalási lehetőségek

Tanulás

Hogy milyen az USA-ban ösztöndíjasként tanulni, arról nemrég már egyik olvasónk beszámolt nektek. Ha az általa leírtakat inkább személyesen szeretnéd megtapasztalni, akkor december 3.án (szerda) kötelező ellátogatnod ELTE HÖK Külügyi bizottságának újabb eseményére.

A nagy megőrülés napja! - Black Friday Amerikában és itthon

Utazás

Szerettél volna online vásárolni, de pár másodperc alatt elfogyott minden? Miért van a “nincs már készleten” felirat mindenhol? Péntek van, hó vége, de nem tudod elkölteni a spórolt pénzed? Hát persze, hiszen ez a Black Friday napja, és most azt is megtudhatod, hogy miért nem kaptad meg a kiszemelt terméket. Judit és Péter osztja meg velünk hazai és külföldi élményeiket.

Törvények, amikért gyermeke csodálni fogja Amerikát!

Munka

Amerika tele van számunkra felfoghatatlan dolgokkal, szabályokkal, törvényekkel, melyet ép ésszel felfogni is nehéz. Cikkünkben megnézzük, mely törvények szabályozzák gyermekeink életét, ha esetleg az államokban szeretnénk letelepedni, dolgozni, családot alapítani.

Amerikai diákmunka, magyar szemmel

Munka

Te is gondolkoztál már azon, hogy milyen lehetne Amerikában munkát vállalni diákként? Szereted a táborokat és dolgoznál is ilyen közegben? Jó helyen jársz, hiszen most sok érdekes információt tudhatsz meg ezekről a lehetőségekről. Márti, aki jelenleg anglisztikát tanul, nem rég tért haza és örömmel osztja meg most veletek nyári élményeit.

Amerika, Dánia, Hollandia– tanulás a világkörül!

Tanulás

Anna tavaly augusztusban költözött Dániába és kezdte meg Branding and Marketing Menedzsment tanulmányait a herningi TEKO Business + Design -VIA University College intézményében. Azóta épp Hollandiába költözött, de előtte már megjárta Amerikát is. Szerinte az embernek ki kell lépnie a komfortzónájából, ha külföldön szeretne továbbtanulni. De megéri, mert olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhat, amelyek csak az előnyére válhatnak.

Egy csepp Amerika!

Munka

Híres elnökök, a country és a hamburger hazája, Amerika. Mai gyorsinterjúnkban Krisztián (25) mesél őszintén arról, hogy milyen is az „amerikai álom” és hogy a felkészültség miért fél siker. Ő jelenleg is külföldön él és élvezi.

Mennyi ételt tudsz venni 5 dollárból a világ különböző pontjain?

Munka

Tudtátok, hogy kilencszer annyi banánt tudtok venni Etiópiában nagyjából ezer forintból, mint mondjuk Franciaországban? Vagy, hogy hány sör jön ki ugyanennyiből Kínában? Hát sok!

<< < 1 - 19 / 30 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.