Címke: ösztöndíj

Menni vagy maradni - csak először kérdés!

Munka

Ahogy megérzed az ízét a nagy utazásnak, első alkalommal megállod a helyed külföldön, alig várod a következő okot, hogy újra útra kelhess. 

Egy magyar lány, Nóra, néhány éve Csehországba tette át székhelyét, amit egy hirtelen jött tanulmányi ösztöndíj miatt megszakított. "Visszatért" Franciaországba, ahol korábban már dolgozott önkéntesként...

Hasít az Erasmus+, bővülnek a külföldi tapasztalatszerzési lehetőségek!

Tanulás

Az Európai Unió 40%-kal (14,7 milliárd euróra) emelte az Erasmus+ program költségvetését. De ami minket leginkább érdekel az az, hogy Magyarországot hogyan érinti mindez.

Így legyél milliomos az egyetemen! A legjobb külföldi ösztöndíjak nyomában

Tanulás

Gondoltál már arra, hogy milyen király lenne a világ legjobb egyetemein tanulni úgy, hogy neked közben semmire sincs gondod? Megmutatjuk mennyit ér a tudás és miért érdemes tanulni, szorgalmasnak lenni. Merj nagyot álmodni, hiszen a világ legjobb ösztöndíjai csak rád várnak!

Erasmus beszámolók - tudd meg a legapróbb titkokat a csereutakról!

Tanulás

Rengeteg tippet olvashat az internten az, aki érdeklődik az Erasmus-csereprogram iránt. Mely honlapokon lehet tájékozódni? Milyen beszélgetéseken lehet részt venni? Mely irodákban kaphatnak bővebb információt a programról? A legpraktikusabb dolgokat és a leghasznosabb tanácsokat csak azok tudják elmondani, akik már részt vettek legalább egy cserén. Nézzük meg, melyek azok a pontok, amelyeket a hazatérők a legfontosabbnak tartottak!

Bridge Budapest ösztöndíj - külföldi szakmai tapasztalat magyar cégeknél

Tanulás

Szeretnéd megtudni, hogyan válnak a különböző ötletek valósággá? A Bridge Budapest szerint minden ötlet mögött áll egy ember, és többnyire egy cég is. Ösztöndíjukkal abban szeretnének segíteni, hogy minél több ember ismerhesse meg, miként működnek ezek a nagyranőtt magyar eredetű cégek és a programban résztvevők inspirációt merítsenek egy külföldi utazás segítségével.

HVG állásbörze tanulni vágyóknak, ‘Külföldre mennék’ szemmel!

Tanulás

Ha lemaradtál a közelmúltban megrendezett HVG állásbörzéről, vagy többet meg szerettél volna tudni a képzést kínáló lehetőségekről, akkor nem búslakodj, itt a remek alkalom, hogy bepótold mindazt, amit kihagytál! Tanulásra fel!

Erasmus “love story”

Tanulás

2012/2013-as tanévben csaknem 270 ezer európai diák, köztük 4353 magyar egyetemista vett részt Erasmus csereprogramban. Ez több millió kézfogást, több százezer ölelést, több ezer csókot és több száz szerelmes párt jelent. De mi lesz a tanév végén a párokkal? Együtt maradnak vagy külön válnak útjaik?

Mi az Erasmus+? És miért jó külföldön tanulni?

Tanulás

Itt az Erasmus+! Egy meglévő kapu, ami most szélesebbre tárja szárnyait, így engedve, hogy a hallgatók több tapasztalatot szerezhessenek! Hogy hogyan?

Szívesen járnál külföldi tanulmányi utakra? - Adunk hozzá pár tippet

Tanulás

Sok olyan ismerősöd van, akik számodra rejtélyesnek tűnő úton-módon gyakran járnak rövid külföldi tanulmányi utakra, ráadásul mindezt minimális kiadással teszik? El sem tudod képzelni, hogyan lehetséges mindez? Irigykedsz rájuk? Az irigység természetes emberi érzés, de leküzdhető, főleg, ha megismerkedsz néhány olyan lehetőséggel, mellyel te is részt vehetsz hasonló kalandokban.

Amerikai ösztöndíjak, szakmai gyakorlatok és munkavállalási lehetőségek

Tanulás

Hogy milyen az USA-ban ösztöndíjasként tanulni, arról nemrég már egyik olvasónk beszámolt nektek. Ha az általa leírtakat inkább személyesen szeretnéd megtapasztalni, akkor december 3.án (szerda) kötelező ellátogatnod ELTE HÖK Külügyi bizottságának újabb eseményére.

Külföldön szeretnél tanulni? Itt egy újabb esemény, amin ott kell lenned!

Tanulás

Ha külföldön szeretnél tanulni, akkor az a legjobb, ha minden ezzel a témával foglalkozó eseményre elmész. Ezért minden egyetemesitának csak ajánani tudjuk, hogy holnap írány az ELTE Külügyi Börze, ahol választ kaphattok a témával kapcsolatos kérdéseitekre.

Erasmus Expo, ott kell lenned!

Tanulás

Az Erasmus programmal tavaly több, mint 4000 magyar diák tanulhatott külföldön 3-12 hónapot. Ha te is szeretnél külföldön tanulni, akkor november 18-án mindenképp látogass el a Corvinus Egyetemen megrendezésre kerülő Erasmus Expo-ra!

Studium in Deutschland, avagy DAAD ösztöndíjak cserediákoknak, diplomásoknak és doktoranduszoknak!

Tanulás

Rengeteg lehetőség és akár havi 1.000€-s ösztöndíj vár rátok, ha Németországban szeretnétek tanulni. Az első hely, ahol érdemes ezzel kapcsolatban tájékozódni, az a DAAD, vagyis a Deutscher Akademischer Austauschdienst, ami szinte minden hallgatónak rendkívüli segítséget biztosít a tanulmányai során.

Nem pestiek, figyelem!

Tanulás

A Balassi intézet ez évben is meghirdeti az uniós támogatással megvalósuló Campus Hungary ösztöndíjakat, melyre május 30-ig van lehetőséged jelentkezni. A hallgatói ösztöndíjak újdonsága, hogy 15%-kal nagyobb összegű támogatást nyújtanak, mint eddig, ugyanakkor csak vidékről lehet rájuk jelentkezni.

A dán népfőiskolák különleges világa

Tanulás

A dán népfőiskolák rendkívüli lehetőséget biztosítanak azok számára, akik szívesen töltenének egy rövidebb időt külföldön. A három hónapos ösztöndíj ideje alatt olyan „szakkörök” és tantárgyak keretében ismerik meg a résztvevők a dán kultúrát és nyelvet, amelyek nem szerepelnek az itthoni gyakorlatban. Ráadásul mindezt szinte ingyen, vizsgák és kötöttségek nélkül.

Első lépések, ha Amerikában szeretnél tanulni

Tanulás

Mi kell ahhoz, hogy valaki az USA valamely felsőoktatási intézményébe bekerüljön érettségi, esetleg itthon megszerzett diploma után? Több dolog: legelőször is kitartás, hihetetlen szorgalom, kiemelkedő eredmények, egyetemi szintű angol nyelvtudás és persze sokmillió forint.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.