Címke: érdekesség

Különleges korcsolyapályák a világ körül

Utazás

Sokan még Budapesten belül sem tudják eldönteni, melyik műjégpályát vagy természetes jégfelületet válasszák, ha siklani szeretnének egyet-kettőt a téli szezonban, már ha épp elég hideg van, hogy befagyjanak a tavaink. Viszont érdemes körülnézni az interneten, hiszen számos (olcsóbb-drágább) pálya várja a lelkes korcsolyázókat. Mi most világviszonylatban mutatjuk meg, hová érdemes elsiklani, ha különleges helyszíneken szerenénk csúszkálni.

Karácsonyi szokások és finomságok a nagyvilágból

Utazás

Magyarországon egyértelműen a bejgli, a töltött káposzta és a félelmetes mennyiségű szaloncukor az, ami meghatározza a karácsonyt. De mi a helyzet más országokban? Mai cikkünkben megnézzük, hogy milyen egyedülálló vagy szimplán furcsa szokásokkal találkozhatunk külföldön, illetve mutatunk néhány egyszerű, karácsonyi süti receptet is a világ különböző pontjairól!

A világ legrémisztőbb helyei

Utazás

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a szellemvárosokkal, most ellátogatunk olyan helyekre, amiktől a legtöbb emberben megfagy a vér vagy egyszerűen csak bizarr látványt nyújtanak.

9 magyar szokás, ami sokkolhat egy külföldit

Itthon

Bemutatjuk, hogy a Dél-Kaliforniából hozzánk érkezett Colm miként tekint a számunkra “mindennaposnak” számító magyar szokásokra, valamint érdekességképpen arról is lesz szó a cikkben, hogy egy ugyancsak amerikai lány hogyan reagál a klasszikus magyar ízekre.

Kihagyhatatlan helyszínek Londonban

Munka

London nagyon sokszínű város, talán nagy merészség lenne egy cikkben összefoglalni, mit is érdemes megnézni. Ezért csak azokat a helyeket, épületeket soroltam fel, amelyek bennem eddig maradandó emlékeket hagytak. Sétálj velem gyorsan egyet a világ kulturális - kereskedelmi központjában.

Az ország, ahol az ablak is kifelé nyílik

Munka

Ha azt gondoltad, hogy a bal oldali közlekedés az egyetlen, ami furcsa Angliában, akkor tévedsz. Anglia nagyon más világ, számos olyan dolgot ismertem meg itt eddig, ami másként működik, mint otthon. Tudtad, hogy le kell inteni a buszt, különben meg se fog állni? Vagy hogy a villanykapcsoló is fordítva működik? Szokatlan szokások következnek.

A 10 legszínesebb hely a világon

Utazás

Tíz olyan mesébe illő helyet mutatunk nektek, ahol megállíthatatlanul tombolnak a színek. A képek által okozott hallucinációkért felelősséget nem vállalunk, de szerintem nem fogtok panaszkodni.

A kihagyhatatlan úti cél: Izland

Utazás

Talán mindenki hallott arról, hogy a szigetországban milyen barátságtalan éghajlat tud időnként uralkodni, de az ott szerzett élmények mindenért kárpótolnak. Most megnézzük, milyen programokat érdemes számításba venni, ha Izlandra visz az utad!

Szívesen körbeutaznád a világot? Akkor ezeken az eseményeken ott kell lenned!

Utazás

Izgalmas időszaknak nézünk elébe, ugyanis több magyar világutazó is hazatért a nyár végére. Még jobb hír, hogy hamarosan előadásokat is tartanak, melyeknek mi más lenne a témája mint az utazás. Mindenképp érdemes meglátogatni egy-egy előadást, ha nagyobb utazáson töröd a fejed, de még nem tudod, hogyan is kezdj hozzá, és tanácsokra, valamint bátorító történetekre van szükséged.

Ezekre a helyekre biztos, hogy soha nem fogsz eljutni!

Utazás

Voltál már olyan helyzetben, hogy nem jutottál be valahova, pedig nagyon szerettél volna? Most olyan helyekkel ismerkedhetsz meg, ahova esélyed sem lesz belépni, hiszen olyan titkokat őriznek és annyira védett területek, hogy csak a kiváltságosok léphetnek be a kapuikon.

Amerikaiak találkozása bizarr európai ételekkel

Utazás

Van pár étel, amitől még az európaiak edzett gyomra is felfordul, nemhogy a steril gyorskajákhoz szokott amerikaiaké. A furcsa és sokak számára igencsak undorítónak mondható európai gasztro különlegességekről már mi is írtunk korábban, a most következő videóban ezeket kóstoltatják meg pár amerikai fiatallal.

10 ok, amiért Hollandia a legjobb hely a világon!

Utazás

Egy korábbi cikkemben nyomon követhettétek, ahogy Svédországnak szerelmet vallok, most eljött az idő, hogy helyet kapjon egy másik kedvencem: Hollandia, azon belül is Amszterdam. Van rá sansz, hogy elfogult leszek, de nézzétek el nekem.

Mindened a streetfood? Akkor ezekbe a városokba kötelező ellátogatnod!

Utazás

Sokféle turista létezik. Van olyan, aki az extrém sportokért rajong, a többiek csak nyugalomra és pihenésre vágynak, megint másokat pedig az ízlelőbimbóik vezérelnek. Megannyi nemzet, megannyi nemzeti étele több millió különböző ízkavalkádot jelent. Kóstold végig a legjobbakat!

Nyelvek, amelyekről eddig nem tudtál mindent, pedig érdemes volna!

Tanulás

A kvízműsorok és műveltségi tesztek gyakori kérdése, hogy mely nyelvet beszélik a legtöbben a világon. A legelterjedtebb nyelvekről azonban nem ez az egyetlen érdekes információ létezik. Utánajártunk a legnagyobb nyelvek „titkainak”.

Ismerd meg Ausztráliát!

Utazás

Beutaznád a kenguruk földjét, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Most mutatunk nektek jó pár olyan tudnivalót, amit érdemes megjegyezni indulás előtt!

London, ahogyan még sosem láttuk!

Utazás

Ha mindig is szerettük volna visszautazni az időben és megnézni, hogyan is nézhetett ki London a XIX. század végén Sherlock Holmes idejében, akkor most minden álmunk valóra válhat! A közelmúltban került nyilvánosságra egy felvétel 1890-ből, ami - ha minden igaz - az egyik legrégebbi mozgóképnek számít. A videón jól látszik, a Tower Bridge-en hasonlóan nagy volt a forgalom, mint manapság, csak a kocsik helyett lovas szekerek hajtottak át rajta.

Európa különleges kastélyainak nyomában

Utazás

Tavasszal az utazási irodák és egyéb szervezetek sok általuk szervezett utazás neve elé odabiggyesztik a „kör-” előtagot. Így hallhatunk gasztronómiai, városnéző és fürdőkörútról. A kínálatban gyakran szerepel olyan túra is, amely során híres kastélyokat járhatunk végig – tavasszal ez ideális program, hiszen a kastélyokat és várakat nagy nyári melegben vagy télen csak nehéz körülmények között nézhetnénk meg. Cikkünkben olyan kastélyokat mutatunk be, amelyeket a szervezett körutakkal valószínűleg sohasem látogatnál meg. Segítünk megszervezni saját különleges kastélytúrádat!

5 nő, 5 kalandor, 5 történet az álmok megvalósításáról

Utazás

Ismerjetek meg néhány olyan hölgyeket, akik nem törődtek a társadalmi elvárásokkal, feladták unalmas munkájukat, hogy az álmuknak éljenek és beutazzák a világot. Ők mind bátor és eltökélt emberek, hiszen nem csak kiszakadtak a hétköznapokból, hanem belevágtak egy olyan utazásba, amibe sokan nem mernének. Ráadásul többségük egyedül, egy hátizsákkal.

A világ legszórakoztatóbb és legkirályabb repterei!

Utazás

Az egyik legutálatosabb dolog a repülésben az, hogy akár órákat is várakoznunk kell a reptereken, ami amellett, hogy unalmas, még a kívántnál feszültebbé is teszi az embert. A legtöbb helyen a boltokon kívül nem sok izgalmas dologgal találkozhatunk, viszont a cikkben szereplő repterek a szórakoztató időltöltés felsőfokát produkálják. Szívesen beköltöznénk bármelyikbe!

<< < 1 - 19 / 36 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.