Magyar startupok a tengerentúlon

Az Index nemrég megjelentetett egy videósorozatot „magyar startup Amerikában” címmel, amelynek az teljes változatát itt találod. A készítők Bostonban, New Yorkban és San Franciscóban forgattak interjúkat cégalapítókkal, alkalmazottakkal és szakértőkkel a világhírnév felé haladó magyar ötletekről. Két hét alatt öt magyar startupot látogattak meg, ezek a Sold, LogMeIn, Prezi, Ustream, DateMySchool.

A videó nem csak arról szól, hogy a kivándorolt magyar ötletgazdák milyen céget alapítottak a szabadság földjén, hanem elmesélik, miben más Amerika az itthon megszokott élethez képest.

Akinek fogalma sincs mi az a startup és, hogy ezért miért kell Amerikába menni, az nézze meg a videót és olvassa el a következő pár mondatot.

„Startupnak tekinthető az a cég, amely megfelel a nemzetközi gyakorlatban elfogadott kritériumrendszernek. A fő kritériumok: innovativitás, a naggyá válás képessége, a nemzetközi piacon is értékelhető teljesítmény felmutatása.

Az egyik fő feltétel, hogy rendelkezzen innovációs képességekkel. További kritérium, hogy képes legyen a nemzetközi piacon is értékelhető teljesítményt felmutatni. Elvárás a startuppal szemben a naggyá válás képessége, tehát az, hogy az induló vállalkozás rövid idő alatt tudjon nagy növekedést felmutatni. Ha ezen feltételek teljesülnek, akkor mindegy, hogy egy huszonéves egyetemista vagy egy 50 éves, több vállalkozást megélt szakember vág bele a cégalapításba.

Sőt ez utóbbiak kedvét növelheti a startup világ új típusú ideológiája, a vállalkozástan új típusú módszertana, az entrepreneurship. Lényege, hogy akár 5-6 sikertelen vállalkozást követően is lehet valaki sikeres, ha a tanulási folyamatot végigjárja. A startup világ ezen alapeszméje világszinten működőképes.” (gyartastrend.hu)

 

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.