Magyar rock&roll külföldön

Munka

„Külföldre kellett mennünk ahhoz, hogy beinduljon az itthoni karrierünk” - mondta a Külföldre mennéknek az idei Sziget himnuszát szolgáltató Ivan & The Parazol. A fiúk az elmúlt pár évben már többször koncerteztek az Egyesült Államokban, de túl vannak egy angliai turnén is.

Piri és Peti Berlinbe költöznek - III.rész

Munka

Piri (24) és Peti (25) egyetemi tanulmányaik befejezése után úgy döntöttek, szerencsét próbálnak Berlinben. Most 8 hónappal a kiköltözésük után ismét náluk jártunk és megkérdeztük, mire sikerült jutni ennyi idő alatt. Legutóbbi találkozásunk óta rengeteg pozitívum érte őket, és úgy tűnik, kezdik megtalálni a helyüket a német fővárosban.

Menjek/Maradjak: London

Munka

Június 13-án a Trafóban mutatták be a Menjek/Maradjak dokumentumfilm-sorozat legújabb epizódját, amely ezúttal Londonban játszódik. A New York-i rész után, teljesen logikus választásnak tűnik Nagy- Britannia fővárosa, ahol hat eltérő sorsú magyart mutat be nekünk a film. Arról, hogy milyen lett, arról hamarosan mindenki meggyőződhet!

A bemutató után készítettünk az alkotókkal egy rövid interjút, amiben meséltek a filmmel kapcsolatos gondolataikról, és a sorozat folytatásról is megtudtunk pár dolgot. Nézzétek!

Menjek/Maradjak – New York epizód

Munka

A Menjek /Maradjak dokumentumfilm sorozat első részét New York-ban forgatta a Speak Easy Project csapata még 2012 decemberében, azóta pedig már a második londoni epizódon dolgoznak. A filmsorozat magyar kivándorlók történetein keresztül mutatja be a témával kapcsolatos dilemmákat, lenyűgöző képi világgal megfűszerezve.

Piri és Peti Berlinbe költöznek - II.rész

Munka

Piri (24) és Peti (25) másfél hónapja költöztek ki Berlinbe. Ezalatt rengeteg mindent megtudtak a helyi munka-, illetve lakáskeresés menetéről, valamint a küföldre költöztés nehézségeiről. Ebben a videóban megosztják velünk tapasztalataikat, félelmeiket, és sok hasznos információval szolgálnak a kivándorlást fontolgatóknak. A sorozat első részét itt találjátok!

Piri és Peti Berlinbe költöznek - I.rész

Munka

Videósorozatunk első részében egy Berlinbe költöző párral beszélgettünk a kiutazásuk előtti érzéseikről és tapasztalataikról. Piri (24) és Peti (25) egyetemi tanulmányaik befejezése után úgy döntöttek, szerencsét próbálnak Berlinben. Hogy miért és hogyan jutottak el ehhez a döntéshez, az a videóból kiderül.

Magyar startupok a tengerentúlon

Munka

Az Index nemrég megjelentetett egy videósorozatot „magyar startup Amerikában” címmel, amelynek az teljes változatát itt találod. A készítők Bostonban, New Yorkban és San Franciscóban forgattak interjúkat cégalapítókkal, alkalmazottakkal és szakértőkkel a világhírnév felé haladó magyar ötletekről. Két hét alatt öt magyar startupot látogattak meg, ezek a Sold, LogMeIn, Prezi, Ustream, DateMySchool.

Külföldre mennél? 5 tanács a first ladytől!

Tanulás

Michelle Obama Kínából adott tanácsokat a CNN-en a külföldre vágyóknak. Véleménye szerint az, aki kipróbálja magát egy másik országban jobb, okosabb és bölcsebb emberré válik.

Vietnámi lány jönni Magyarország

Itthon

Az Európai Integrációs Alap támogatásával 2013-ban készült egy 6 részes dokumentumfilm sorozat, a Katapult Film gyártásában, melynek címe Hegyek és tengerek között. Ennek a sorozatnak egyik epizódja egy nemrég Magyarországra költözött vietnami lányról szól.

AIESEC Hungary

Tanulás

Mikor valaki egyetemre jár, sokszor elgondolkodik, hogy szívesen lelépne inkább a tanulás elől a világ másik felére. Az AIESEC-el ez lehetséges, bár persze nem lógós programokat ajánlanak, hanem többek között nemzetközi szakmai gyakorlatokat. De akár önkéntesként is dolgozhatsz valamerre, mondjuk Rióban!

Thuy kalandjai külföldön, irány Oxford

Tanulás

A vietnami számozású Thuy (24) tanult már itthon a Corvinuson, a hollandiai Utrechtben és most sikerült elnyernie egy tanulmányi ösztöndíjat Oxfordban, ahol orvosi antropológiát fog tanulni. Erről és más külföldi élményeiről mesélt nekünk pár percben.

Amerikába mentem, blueskirály lettem!

Munka

Történt egyszer, nem is olyan régen, hogy egy magyar srác megunta itthoni életét és eldöntötte, Ő bizony blues zenész lesz Amerikában.

Milyen út vezet a mosogatástól az egyik legrangosabb blues díj megnyeréséig?

<< < 39 - 50 / 50 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.