Menjek/Maradjak - London epizód

A dokumentumfilm sorozat második, Londonban forgatott része végre online is elérhető! A júniusi premier óta, - ahol videointerjút is készítettünk a csapattal - rengetegen várták ezt a napot, de már nem kell sokat várni a harmadik és negyedik részre sem!

Az New York-ban készült Menjek/Maradjak epizód után ettől a pillanattól kezdve a Londonban forgatott film online is elérhető bárki számára.

Miben lett más a második rész?

A New York-i „pilot” után, ami kétszereplős és nagyjából fél órás lett, a londoni rész már egy jóval fajsúlyosabb anyag a maga 53 percével. Nem csak a hosszában, de némileg szerkezetében is eltér az előző résztől, hiszen itt egy keretes szerkezetű dokumentumfilmet kapunk, ahol hat ember sorsát ismerhetjük meg.

A diák, a kínai gyógyász, a szakács, a sztriptíztáncosnő, a zenész és a szállítmányozó.

Ugyan a készítők tudatosan szerették volna pozitívabb mederbe terelni a film hangnemét, ám mégis egy elég keserédes képet fest le a történet.

A film egyik nagy erénye egyébként a képi világa és a zenei betétek, valamint azok a dialógusok, ahol olyan tételmondatok hangzanak el a migráns létről, amivel minden kint élő csak egyetérteni tud.

„A New York-i filmünk online nézettsége néhány hét alatt elérte a 100 ezer megtekintést, ami egyértelműen bizonyítja, hogy igény van az egyik legfontosabb társadalmi trendet bemutató filmes alkotásokra. 
A Menjek/Maradjak csapat missziója, hogy minél érdemesebb formában feleljen meg ennek az igénynek.“ - mondta el Józsa László, a sorozat ötletgazdája és a filmek producere.

Jönnek az új részek is!

A Menjek/Maradjak csapata jelenleg egyszerre két nagyobb szabású epizódon dolgozik. Az Inside Berlin munkacímű film berlini bevándorlók életét követi végig egy teljes éven keresztül. Érdekessége, hogy az eddigi filmek rendezője, Imre Loránd Balázs, maga is Berlinbe költözött, és szereplője is a filmnek. A Sweet Home munkanevű dokumentumfilmet Tusor Bálint rendezi. A neves angliai National Film and Television Schoolban tanult filmes szakember első rendezéséről van szó, amely a hazaköltözés örömeit és konfliktusait örökíti meg.

A készülő filmek előzetesei hamarosan szintén elérhetők lesznek online, sőt, hosszabb részletek is megtekinthetők március 1-jén a Trafóban, a “Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI!” program keretében, ahol az alkotók a Kodály Method és az Afterjka csapatával együtt mutatkoznak be. A rendezvényből befolyt bevételekkel teljes egészében az alkotókat támogatják.

Úgyhogy holnap irány a Trafó, támogassátok a készítőket, most pedig nézzétek meg a Menjek/Maradjak Londonban készült második epizódját!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.