Mi lesz perspektíva nélküli magyar értelmiségből? Boldog angliai gyári munkás!

Munka

Az Országos Széchenyi Könyvtár volt jogi vezetője ősszel úgy döntött nem marad tovább Magyarországon, inkább kivándorol az Egyesült Királyságba. Fő motivációjának a gazdasági és politikai kilátástalanságot és kiszámíthatatlanságot nevezte meg. Elmondása szerint most boldogabb kint üzemi csomagolómunkásként, mint Magyarországon egy magas pozícióban volt.

600 nap selfie 36 országon át

Utazás

Chacón 125,946 mérföldet tett meg 36 országon keresztül - köztük Magyarországon is -, hogy közben selfie-ket készítsen magáról kamerájával, amiket aztán összevágott egy szép kis videóban.

Györnyörű drónvideón látható Csernobil

Utazás

A CBS által készített videón jól látszik, hogy a 28 éve történt atomkatasztrófa helyszínén a természet szépen lassan kezdi visszahódítani azt, ami az övé. Ha katasztrófaturista vagy, esetleg csak érdekelnek a horrorisztikus helyszínek, akkor ezt a csodaszép videót mindenképpen nézd meg.

LapseLondon, avagy a brit főváros forgataga egy videóban

Utazás

A változatos témájú cikkek mellett, szeretünk látványosabb vizekre is evezni, most következzen egy újabb elbűvölő kreálmány, amely szebbé teszi a napunkat. Olyan timelapse alkotásra bukkantunk, amelyhez foghatót a brit királynő nem igazán láthatott eddig. 40 önkéntes művész, London és a város nyüzsgése járult hozzá a különleges videóhoz.

Itt a ‘Mit ér meg Dubaj’ videósorozat IV. záró epizódja a vs-től

Munka

Dubaiban élő magyarokkal forgatott nemrég a vs.hu, a videósorozat pedig mostanra állt össze teljes valójában, megérkezett a befejező rész is. Ha esetleg nem láttad volna az előző részeket, akkor itt találod hozzá a linkeket.

A világ leglátványosabb utazós videója

Utazás

Ha ma csak egy timelapse videót nézel meg, ez legyen az! Piotr Wancerz jóvoltából egy csodás utazó kisfilmmel ismerkedhetünk meg, amely mind látványvilágban, mind kreativítás szempontjából kiváló munka.Te hány helyszínt ismersz fel?

Magyar nők Dubaiban – ’Mit ér meg Dubai?’ videósorozat III.része a vs.hu-tól

Munka

Ebben a részben egy fotós és egy fodrászlány történetein keresztül ismerhetjük meg kicsit közelebbről az Emirátusok fővárosának számunkra idegen világát. A luxus és az alárendeltség kettőssége a helyi nőknél nagyon erős kontrasztként van jelen a mindennapokban. Az amit mutatnak magukból sokszor nagyon más, mint a valóság.

Kivándorlás 2.0 előadás, …avagy miért költözünk másik országba?

Munka

Ha lemaradtál volna a pár héttel ezelőtti Vírus Klub kivándorlással foglalkozó előadásról, akkor most bepótolhatod. A program szervezői videóra vették és feltöltötték a youtube-ra az egész fél órás előadást, amelyben Kovács András szociológus mesél a modern migrációról.

Mit ér meg Dubaj? Itt a vs.hu videósorozatának II. része

Munka

Amit a második részből megtudhatunk Dubairól, hogy a dubajozás nagyon is működik, az arabok nem tartják be a saját szabályaikat, illetve ázsiaiként ott élni olyan, mint párszáz éve feketeként Amerikában.

Dubaiban élő magyarokról forgatott a vs.hu

Munka

Tegnap megérkezett a vs.hu ’Mit ér meg’ videósorozatának következő része, London után Dubaiban jártak utána a kiköltözött magyarok életének.

A Szárnyas Ízvadászok felzabálták Londont! - Videó

Utazás

Bár a közhiedelem szerint az angoloknál állandóan esik, mindig köd van és még az étel sem jó, ez korántsem igaz! Ennél természetesen jóval árnyaltabb a kép, már ha csak abból indulunk ki, hogy az utcákon a létező összes náció konyhája felfedezhető. Mármint tényleg az összes. Persze ehhez leginkább nyitottnak kell lenni. Ha nincs türelmünk London utcáit róni napestig a legjobb Etióp kifőzdéért, akkor a Szárnyas Ízvadász legújabb videója nagy segítséget nyújthat!

Hova költözne az utca embere? Londonba!

Munka

Arra voltunk kíváncsiak, hogy az utca embere merre venné az irányt, ha a külföldre költözést választaná a maradás helyett. Mint kiderült, London még mindig a legnagyobb sláger, és továbbra is rengetegen szeretnének külföldre menni. Hiába hagyta el a legszerényebb statisztikák szerint is 264.500 magyar az országot az elmúlt pár évben, a kivándorlási kedv nem látszik alábbhagyni, minden második általunk megkérdezet ember gondolkodik a külföldre költözésben.

Magyar lány lett az ‘ingyenpénzes’ EURES állásprogram egyik reklámarca!

Munka

Ha csak egy videót nézel meg ma, ez legyen az, hiszen nem mindennapos, hogy egy magyar lány lesz a reklámarca egy külföldi programnak. Az EURES projektről, már beszámoltunk mi is, viszont most szerencsére magyar szemszögből is bemutatkozik.

Hogyan készülnek a nagy felbontású, extrém videók? Hát így!

Utazás

Ugye olvastad a világ legjobb munkája cikkünket? Most is valami hasonlóval készültünk, de egy kicsit más oldalról közelítjük meg témát és látványosabb vizekre evezünk. Devin Graham (alias devinsupertramp), az álmainak él és meg is valósítja ezeket. Rá tényleg igaz a mondás, a munkája a hobbija is egyben. Akinek nem ismerős a név, annak most bemutatjuk a világ egyik legtehetségesebb extrém videósát és rendezőjét.

Budapest lehet a világ egyik startup központja

Itthon

Mellettünk szól, hogy Magyarországon rendkívül magas a tehetséges és jól képzett fiatalok száma, emellett a nyugathoz képest olcsó a munkaerő és az ingatlanbérlés is. Ráadásul az országunk elhelyezkedése is kiváló, hisz Budapestről repülővel pár óra alatt könnyen elérhető bármely európai nagyváros.

Ahol tömeg van, mégis magányos leszel

Munka

A város, ahol nem romlik meg a tej, ahol mások a szabályok, ahol érzelmekről nem beszélünk, ahol semminek érzed magad, ahol magyarok százezrei élnek. Íme a VS.hu négy részes videósorozata Londonról.

Külföldi fesztiválozókat kérdeztünk

Itthon

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon mit tudnak a nálunk fesztiválozó külföldiek Magyarországról. Ahogy azt mi tapasztaltuk, sajnos kevesebbet, mint szeretnénk.Egy ír srác pedig beszámolt nekünk, hogyan lopták el a csomagmegőrzőből a barátnőjének vett karkötőjét, ami miatt minden hitét elvesztette a magyar emberekben. Reméljük ez azért nem tart majd örökké!

Bécsi magyarok mesélnek

Munka

Elutaztunk Bécsbe megkérdezni pár honfitársunkat, hogy milyen, és miben más az élet arrafelé, mint itthon. Rengeteg hasznos tanácsot és érdekes infót kaptunk tőlük, amit ebben a videóban fogaltunk össze nektek.

A divat óriási dolog a szemétben

Munka

Ha eddig ezzel nem voltunk tisztában, akkor érdemes megnézni az indexvideó nemrégiben feltöltött interjúsorozatát, amit Tom Szaky-val készítettek. Az úriember egyébként 1982-ben Budapesten született, majd szüleivel a tengerentúlra költöztek. 2006-ban Amerikában alapította meg a TerraCycle nevű céget, amelynek érdekessége, hogy az elméletileg nem újrahasznosítható szemetet - mint a chips zacskója, vagy a cigaretta csikk -, dolgozzák fel és teszik újra használhatóvá. Ugye milyen szép?

<< < 20 - 38 / 50 > >>
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.