Magyar lány lett az ‘ingyenpénzes’ EURES állásprogram egyik reklámarca!

Ha csak egy videót nézel meg ma, ez legyen az, hiszen nem mindennapos, hogy egy magyar lány lesz a reklámarca egy külföldi programnak. Az EURES projektről, már beszámoltunk mi is, viszont most szerencsére magyar szemszögből is bemutatkozik.

Az Európai Bizottság egy budapesti lány és egy azeri születésű, berlini srác főszereplésével mutatja be és reklámozza az “Első EURES állásod” programot, melyben pénzbeli támogatást kaphatnak a külföldi munkát vállaló 18-30 év közötti európai fiatalok.

Mint az a lenti kisfilmből is kiderül, a 25 éves Liza Cambridge-ben dolgozott interkulturális instruktőrként, workshopokat és tréningeket tartott arról, hogy mi a kultúra, a sztereotípia és a diszkrimináció. Élvezi családja támogatását, még ha ritkán is látja őket. Mesél a külföldi és a magyar munkamorál különbségeiről, tapasztalatairól és arról, hogy nyugaton mennyivel nyitottabb a társadalom.

A kisfilm másik szereplője egy berlini srác, aki nagy kincsnek tartja, hogy mára ennyire egyszerű lett a külföldre utazás, a nemzetek mobilitása, sőt a külföldi munkavállalás is. Érdekesnek találja különböző nációk keveredését és szerinte a német és az angol kultúra nem is különbözik annyira.

A két fiataltól egyéb érdekességeket is megtudhatunk, katt a lenti videóra!

Egyébként részt venni a programban nagyon egyszerű: csak feltöltjük az önéletrajzunkat, állást vadászunk, interjúra megyünk (amire már vonatkozhat támogatás), és ha felvesznek, költözhetünk is, zsebünkben az ehhez szükséges indulópénzzel.

Ráadásul a magyar résztvevők száma egyre több, hiszen amíg induláskor még csak 45 fő jelentkezett, addig mára ez a szám 1100 főre duzzadt.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.