Hogyan készülnek a nagy felbontású, extrém videók? Hát így!

Ugye olvastad a világ legjobb munkája cikkünket? Most is valami hasonlóval készültünk, de egy kicsit más oldalról közelítjük meg témát és látványosabb vizekre evezünk. Devin Graham (alias devinsupertramp), az álmainak él és meg is valósítja ezeket. Rá tényleg igaz a mondás, a munkája a hobbija is egyben. Akinek nem ismerős a név, annak most bemutatjuk a világ egyik legtehetségesebb extrém videósát és rendezőjét.

videók

“Mindenki azt hiszi, hogy csak megyek és jól érzem magam, partyzok mint egy rocksztár, de az az igazság, hogy amit csinálok az munka. Őrült mennyiségű munka, amit imádok és életem végéig csinálnék.”

Devin már gyerekkorától kezdve a videózásnak élt. Kezdetben még szülei kameráját kérte el és próbált olyan felvételeket csinálni amiket még senki más. Ennek is köszönhető, hogy számos kamerát amortizált le az évek során. Mára már saját márkás termékei, szponzorai és 4K-s technikai háttere van. Producerekkel, sportolókkal, színészekkel dolgozik és filmbeillő videókat készít. Jelenleg kétmillió feletti youtube követővel rendelkezik.

Fő témaköre az extrém sportok, de csinál imázs filmeket, játékbemutatót és Bánhegyi Adriennt is megörökítette már.

Az extrém srác egy átlagos napja, úgy telik mint egy áltagos srác extrém napja. Ennél jobban nem is lehetne megfogalmazni, de konkretizáljuk egy kicsit. Napnyugta előtt kel, összepakolja a kamerás cuccait, 11 mérföldet túrázik, majd úszik egy órát az óceánban(igen jól olvastad). Mindezt azért, hogy eljusson egy olyan ismeretlen helyre, ahol felvesz négy másodpercet, egy három perces youtube anyagból. Őrület.

“Például az egyik sziklaugrós videónál, az egyik pár másodperces jelenet miatt 1 órát kellett autóznunk, aztán kajakkal 1 óra volt kijutni a szigetre, félóra hegymászás, a felvétel után pedig újabb 2-3 óra a visszajutás. Tehát, ha egy pár perces jelenetet nézel, akkor arra egy fél napunk ráment.”

Egy 11 napos hawaii forgatás után Davin még maradt egyedül 5 napot a szigeten, hogy felfedezhesse rendesen a környéket. Filmezett egész nap, majd este egy McDonald’s-ban feltöltötte az akksikat, átnyálazott pár könyvet, megnézett pár képeslapot, egy térképen pedig megtervezte a másnapi útvonalat. Semmi okostelefon, semmi Google Maps. Miután feltöltődtek az akksik, aludt egyet a bérelt terepjáróban, és reggel ötkor már indult is napfelkeltét filmezni.

“A gazdag és a szegény ember között az a különbség, hogy a szegény ember a hétvégékre tervez, a gazdag pedig évekre előre. Ezért nekem minden, egy jövőbeli terv. Szóval srácok, ha rendezők, ügyvédek vagy bármi más akartok lenni, tervezzetek előre és eléritek a céljaitokat, álmaitokat. Harcoljatok azért, amiért eddig még senki sem.”

“Szóval, amikor azt mondják, hogy nekünk mennyi pénzünk van mindenre, nem látnak bele a háttérbe. Nem alszunk drága hotelekben, útközben eszünk stb. Minden videóm egy őrült történet.”

Devin baráti csapata a részletekre is ügyel, szinte az összes elkészült videó mellé párosul ‘behind the scene’ felvétel, amelyekben sok hasznos információt és háttértörténetet is megtudhaszt. Természetesen, nem mobillal kamerázgatnak, világszínvonalú technikát használnak ezeknél is.

Ha életed leglátványosabb videóit szeretnéd látni, akkor Devin youtube csatornáját errefelé keresd. Ha pedig szeretnél a Fordnak, Reeboknak vagy a Mountain Dewnek filmeket csinálni mint ő, akkor kövesd az álmaidat, törekedj a minőségi munkára, és légy egy kicsit őrült.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.