Top10

Naplementére vágysz? Itt a helyed!

Most, hogy lassan kilépünk a fesztiválszezonból és a világbajnokságnak is vége, ideje kipihenni a fáradalmakat és romantikázni egy kicsit. Tíz olyan lenyűgöző helyet veszünk górcső alá, melyet feltétlen meg kell látogatnod, ha igazi naplementés látványra vágysz. Retinaorgazmus következik!

Taj Mahal, India

top 10 naplemente
© nedim chaabene

A fehér márvány és a finom faragások gyönyörű kontrasztot alkotnak a lenyugvó nap élénk színeivel. Az igazi romantikus lelkek parkolója, India forgatagában.

Empire State Building, New York

top 10 naplemente
© GPS

New York az egyik legélénkebb város a világon, ám ennek a nyüzsgő metropolisznak is vannak olyan pillanatai, amikor szinte megáll az élet, kicsit elcsendesül minden. A legjobb ilyen momentum napnyugtakor kínálkozik. Akinek van lehetősége megmászni a város egyik felhőkarcolóját, csodás látványban lesz része. King Kong mode on.

Tahiti

top 10 naplemente
© Tim Moffatt

Tahiti a vászon, a nap pedig a festő. Dinamikus színárnyalatok az égbolton, melyeket az óceán visz a partra. Csak egy szó, lenyűgöző. Itt a naplemente minden negatív gondolatunkat a víz alá viszi, közben pálmalevéllel simogat, és kellemes szellővel andalít.

Angkor Wat, Kambodzsa

top 10 naplemente
© an-dree-uh tan

Talán sokan nem ismerték még Ázsia egyik legszebb ókori helyszínét, mely nappal is csodálatos látványt nyújt, de ha lemegy a nap, megváltozik minden. A hely egyébként fontos szerepet tölt be a hinduk és a buddhisták körében. A templomegyüttes alkonyatkor rajzolódik ki a legszebben.

Maui, Hawaii

top 10 naplemente
© Jim Bahn

Tahiti mellett az egyik legszebb vízparti naplementét adja Hawaii. Olykor felbukkanó szörfösök teszik hangulatossá a látványt, melyet akár mi is megtapasztalhatunk. A top 10-es élmény garantált, ha barátainkkal, egy szörfdeszkán lebegve csodáljuk a nap utolsó sugarait, majd a parton tűz köré gyűlve adjuk át magunkat az alkonynak.

Atacama sivatag, Chile

top 10 naplemente
© Robin Fernandes

A Hold-völgy híres turista célpont, ahol napnyugta után csodálatos csillagkiállításban gyönyörködhetünk. A végtelen homokdűnék és sziklák kicsit félelmetes hangulatot nyújtanak a közelgő sötétség előtt. Az előbújó Hold pedig egyenesen sci-fi érzést kölcsönöz a helynek. Erre tesz rá egy lapáttal a világ legnagyobb gejzír síksága, az El Tatio.

Tanzánia

top 10 naplemente
© NeilsPhotography

A Kilimanjaro és a Serengeti park otthona, ahol szinte az Oroszlánkirályban érezhetjük magunkat. A Nap, a felhők, az állatok és akácok játéka ez, mely felejthetetlen élményt nyújt az ide utazóknak. A Circle of Life pedig már fel is csendült a fülünkben.

Uluru, Ausztrália

top 10 naplemente
© Richard Fisher

Ausztrália szívének, a világhírű homokkő sziklatömb sajátossága, hogy a lenyugvó nap szinte pulzál felszínén, fénye pedig még jobban kiemeli a környezetből. A helyet számos mítosz és spiritualitás lengi be. A hegy megmászása népszerű a turisták körében, a helyi törzsek viszont kihagyják a lehetőséget, mert hitük szerint ez balszerencsét okozhat.

Santorini, Görögország

top 10 naplemente
© Mateus Pabst

Sok magyar által kedvelt turistacélpontnak számít a görög sziget, Santorini. Szinte minden naplementét több ezren csodálnak a sziklák tetején épült házakból. A horizont alá süllyedő nap pedig szép lassan megtölti színnel a fehér házakat, majd elköszön, hogy másnap újabb árnyalatot vigyen az épületek falára.

A Megváltó Krisztus szobra, Brazília

top 10 naplemente
© KICKTV

Corcovado-hegyen álló szobor az a hely, ahol garantáltan a fellegekben jársz majd. Derült időben pedig Rió csodálatos képe tárul elénk. Aki látta a VB döntő jeleneteit, annak nem kell bemutatni, egyszerűen magával ragadó látványt nyújt.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.